05 martie 2012

EuroBăse strecoară o șopârlă scârboasă sub o declarație pompoasă



Ceea ce spune azi Băsescu este în favoarea legiferării posibilității ca România să exporte gaze din resursele sale interne, limitate. Parlamentul a dat o lege în care acest export din producția internă este interzis, dar Băsescu a returnat legea la parlament, cerând legiferarea exportului de gaze din producția internă. Că doar el nu lucrează pentru România, ci împotriva ei. Guvernul, deasemenea, se opune acestei variante a legii. Observați pluralul majestății din scrisoarea cererii de reexaminare a legii - "(noi) considerăm":   
În aceste conditii, ținând cont de prevederile pertinente ale Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene, considerăm că impunerea condiției valorificării producției interne de gaze naturale numai în piața internă de gaze, până la diversificarea surselor de alimentare cu gaze naturale din import, contravine libertății de circulație a gazelor în piața internă a Uniunii Europene.
Traian Băsescu: România are perspectiva independenţei energetice totale 

"Am fost în mare, în perimetrul Neptun la bordul navei Deepwater Champion, este o navă specializată în prospecţii la mare adâncime, vestea bună este ca s-a descoperit un zăcământ de circa 100 miliarde de metri cubi şi pe perspective similare sunt ca alte câteva depozite care urmează să fie prospectate în perioada următoare. În anul 2011, România a consumat 14,2 miliarde de metri cubi de gaze, din care 11,4 miliarde producţie internă şi import de completare circa trei miliarde. Faceţi socoteala, câţi ani ne-ar ajunge depozitul deja găsit, ca să nu mai importăm gaze. Este clar că România are perspectiva independenţei energetice totale, iar dacă şi celelalte zăcăminte ce urmează a fi prospectate vor indica cantităţi asemănătoare, România poate fi una dintre sursele de gaze, nu numai pentru ea însăşi, dar şi pentru multe alte ţări din Europa", a spus Băsescu, după ce a vizitat nava de foraj marin Deepwater Champion, a companiei ExxonMobil.

El a precizat că nu trebuie să ne aşteptăm ca exploatarea zăcământului să înceapă imediat, punctând că acest lucru va fi posibil după ce se vor face toate prospecţiunile.

"Să nu vă aşteptaţi că mâine începe exploatarea zăcământului. Exploatarea zăcământului ar putea începe după ce se fac toate prospecţiunile. Din păcate, Deepwater Champion trebuie să plece în Golful Mexic, va reveni când îşi termină programul de explorări acolo. Deci, este o chestiune cam pe la orizontul anului 2015, 2016, 2017, dar astăzi avem o certitudine. În acest orizont de timp, 2015-2016, România va putea să fie independentă deplin din punct de vedere energetic", a completat Băsescu.

3 comentarii :

Riddick spunea...

La o lectură mai atentă, observăm, de fapt, că el nici măcar nu e de acord cu amânarea acestui export până la diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze, îl vrea posibil imediat !

Crystal Clear spunea...

Ce poate sa ne faca...

Riddick spunea...

Cine nu ştie toată tărăşenia crede că e mare chestie cu gazele alea, că sunt doar pentru noi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: