02 martie 2012

Eurosmardoi




Cu cine aţi pregătit această lo­­­vi­­­­tură de teatru, cu şeful statu­­­lui?
În mod natural, ministrul de Externe are un mandat atât din partea şefului statului, cât şi din partea primului-ministru şi deci a guvernului.
Faptul că România nu s-a con­sul­­tat cu nimeni înainte de a-i pune piciorul în prag Serbiei ar putea muta din nou Bucureştiul într-o zonă impredictibilă.
Nu. Mi-aş dori ca partenerii României să ne considere în continuare serioşi şi consecvenţi.  Avem însă o politică externă mai activă, poate că ceva mai contondentă fiind vorba despre o chestiune atât de sensibilă. Dar niciodată nu vom depăşi limitele şi mandatul general al oricărui stat care-şi promovează un interes general în interiorul UE.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbe­ly, a lăudat această „tactică" a României de a bloca Serbia şi a cere în schimb admiterea ţării în Schengen.
Chiar am avut un interes cât se poate de natural şi de onest. Ar fi fost naiv ca împreună cu ceilalţi 26 de  parteneri să avem un astfel de joc. Având în vedere rezultatele obţinute după acest Consiliu European, aceste efecte nu s-ar fi produs dacă am fi încercat să facem un joc dublu.
Vreţi să spuneţi că miniştrii de Ex­terne europeni nu ar fi acceptat să includă monitorizarea ches­tiunii minorităţii româneşti din Serbia în cazul în care Bucu­reştiul ar fi cerut admiterea în Schengen în schimbul începerii negocierilor de aderare la UE cu Belgradul?
Nu. Dacă s-ar fi făcut o astfel de legătură, am fi fost desconsideraţi.

Cristian Diaconescu: România vrea o politică externă mai contondentă (România liberă)

10 comentarii :

Riddick spunea...

Borbely a dat de gol manevra, degeaba dă s-o întoarcă Cretinescu. :)))

Riddick spunea...

Ministrul UDMR al Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marti la TVR Info ca pozitia adoptata de Romania in ceea ce priveste minoritatile din Serbia ar putea avea legatura cu aderarea tarii noastre la spatiul Schengen:"Eu cred ca e si o pozitie tactica referitor la Schengen, nu numai ca acum ne-am trezit ca avem grija de valahii din Serbia, dar e bine oricum... cateodata e bine sa mai arati si pisica altora, ca sa inteleaga ca Romania e a saptea tara din UE, e o tara mare si trebuie sa se comporte ca atare, chiar daca din punct de vedere economic mai avem probleme".

http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_24067/Laszlo-Borbely-despre-blocarea-Serbiei-de-catre-Romania-E-o-pozitie-tactica-referitor-la-Schengen.html

Crystal Clear spunea...

"Avem însă o politică externă mai activă, poate că ceva mai contondentă fiind vorba despre o chestiune atât de sensibilă."

De rasul curcilor...

gogu spunea...

Riddick, ai mai jos un articol si baza informatiilor cuprinse in acesta ! Citestele si vezi daca nu ar trebui ca toata Romanimea sa afle tradarea ! Nu ma intereseaza postarea mesajului! Cu bine !

http://2blackjack1.wordpress.com/2012/03/01/acuzatii-grave-de-tradare-nationala-basescu-si-bnr-au-falsificat-impreuna-cu-jeffrey-franks-datele-macroeconomice-pentru-a-se-realiza-acordul-cu-fmi/

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7097&idm=1,106&idl=1

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7097&idm=1,105&idl=1

Crystal Clear spunea...

Bataie cu frisca :))))

Riddick spunea...

@Crystal Clear: este o parodie după o scenă din Saving private Ryan, acolo evident era o grenadă, nu o tartă cu frişcă. Am ales .gif-ul ăsta fiindcă se potrivesc cele trei culori ale clownului.

@gogu: uite aici un alt punct de vedere, nu că nu i-aş crede în stare de aşa ceva, dar trebuie să judecăm şi cine face acuzaţiile:

Deputatul Stan. Dezasamblarea intoxicării. (Cronica Română.com)

http://riddickro.blogspot.com/2012/03/deputatul-stan-dezasamblarea.html

Crystal Clear spunea...

Problema este ridicata in Palamentul Romaniei. Deci, nu este joaca, trebuie lamurita pana la capat.

Crystal Clear spunea...

Pana la urma de ce a demisionat Boc ?
Ce-a fost cu filmul Boc in fundu'gol?
De ce a demisionat Turcan ?

Riddick spunea...

Ce răspunsuri... ţi-ai găsit, de la cine !

Crystal Clear spunea...

Pana in momentul de fata reuseam sa gasesc raspunsuri pe netla diverse intrebari pe care mi le puneam .
Acum am ajuns intr-un punct unde nici netul nu mai poate da raspunsuri...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: