02 martie 2012

Eurosmardoi




Cu cine aţi pregătit această lo­­­vi­­­­tură de teatru, cu şeful statu­­­lui?
În mod natural, ministrul de Externe are un mandat atât din partea şefului statului, cât şi din partea primului-ministru şi deci a guvernului.
Faptul că România nu s-a con­sul­­tat cu nimeni înainte de a-i pune piciorul în prag Serbiei ar putea muta din nou Bucureştiul într-o zonă impredictibilă.
Nu. Mi-aş dori ca partenerii României să ne considere în continuare serioşi şi consecvenţi.  Avem însă o politică externă mai activă, poate că ceva mai contondentă fiind vorba despre o chestiune atât de sensibilă. Dar niciodată nu vom depăşi limitele şi mandatul general al oricărui stat care-şi promovează un interes general în interiorul UE.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbe­ly, a lăudat această „tactică" a României de a bloca Serbia şi a cere în schimb admiterea ţării în Schengen.
Chiar am avut un interes cât se poate de natural şi de onest. Ar fi fost naiv ca împreună cu ceilalţi 26 de  parteneri să avem un astfel de joc. Având în vedere rezultatele obţinute după acest Consiliu European, aceste efecte nu s-ar fi produs dacă am fi încercat să facem un joc dublu.
Vreţi să spuneţi că miniştrii de Ex­terne europeni nu ar fi acceptat să includă monitorizarea ches­tiunii minorităţii româneşti din Serbia în cazul în care Bucu­reştiul ar fi cerut admiterea în Schengen în schimbul începerii negocierilor de aderare la UE cu Belgradul?
Nu. Dacă s-ar fi făcut o astfel de legătură, am fi fost desconsideraţi.

Cristian Diaconescu: România vrea o politică externă mai contondentă (România liberă)

10 comentarii :

Riddick spunea...

Borbely a dat de gol manevra, degeaba dă s-o întoarcă Cretinescu. :)))

Riddick spunea...

Ministrul UDMR al Mediului, Laszlo Borbely, a declarat marti la TVR Info ca pozitia adoptata de Romania in ceea ce priveste minoritatile din Serbia ar putea avea legatura cu aderarea tarii noastre la spatiul Schengen:"Eu cred ca e si o pozitie tactica referitor la Schengen, nu numai ca acum ne-am trezit ca avem grija de valahii din Serbia, dar e bine oricum... cateodata e bine sa mai arati si pisica altora, ca sa inteleaga ca Romania e a saptea tara din UE, e o tara mare si trebuie sa se comporte ca atare, chiar daca din punct de vedere economic mai avem probleme".

http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_24067/Laszlo-Borbely-despre-blocarea-Serbiei-de-catre-Romania-E-o-pozitie-tactica-referitor-la-Schengen.html

Crystal Clear spunea...

"Avem însă o politică externă mai activă, poate că ceva mai contondentă fiind vorba despre o chestiune atât de sensibilă."

De rasul curcilor...

gogu spunea...

Riddick, ai mai jos un articol si baza informatiilor cuprinse in acesta ! Citestele si vezi daca nu ar trebui ca toata Romanimea sa afle tradarea ! Nu ma intereseaza postarea mesajului! Cu bine !

http://2blackjack1.wordpress.com/2012/03/01/acuzatii-grave-de-tradare-nationala-basescu-si-bnr-au-falsificat-impreuna-cu-jeffrey-franks-datele-macroeconomice-pentru-a-se-realiza-acordul-cu-fmi/

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7097&idm=1,106&idl=1

http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=7097&idm=1,105&idl=1

Crystal Clear spunea...

Bataie cu frisca :))))

Riddick spunea...

@Crystal Clear: este o parodie după o scenă din Saving private Ryan, acolo evident era o grenadă, nu o tartă cu frişcă. Am ales .gif-ul ăsta fiindcă se potrivesc cele trei culori ale clownului.

@gogu: uite aici un alt punct de vedere, nu că nu i-aş crede în stare de aşa ceva, dar trebuie să judecăm şi cine face acuzaţiile:

Deputatul Stan. Dezasamblarea intoxicării. (Cronica Română.com)

http://riddickro.blogspot.com/2012/03/deputatul-stan-dezasamblarea.html

Crystal Clear spunea...

Problema este ridicata in Palamentul Romaniei. Deci, nu este joaca, trebuie lamurita pana la capat.

Crystal Clear spunea...

Pana la urma de ce a demisionat Boc ?
Ce-a fost cu filmul Boc in fundu'gol?
De ce a demisionat Turcan ?

Riddick spunea...

Ce răspunsuri... ţi-ai găsit, de la cine !

Crystal Clear spunea...

Pana in momentul de fata reuseam sa gasesc raspunsuri pe netla diverse intrebari pe care mi le puneam .
Acum am ajuns intr-un punct unde nici netul nu mai poate da raspunsuri...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: