05 martie 2012

Banalitatea celui mai abject (și mai antinațional) conformism



Toate oficinele mai mult sau mai puţin discrete au primit ordin de zi pe unitate să vă prezinte Pactul (hău!-hău!-hău!) ca pe un elixir mai ceva ca al alchimiştilor. Zumzetul e tunat, pentru rednecşi e mai băbeşte, pentru spilcuiţi apar la Contributors &Co doctoranzii bugetari (sponsorizați) cu tabele, grafice &all.

Pssst... votanți USL, v-au vândut deja "ai voștri", ce vă prezintă ei ca "obiecții la semnarea pactului de către Băsescu" e vodevil...

Conu Mişu e mai frust el, aşa. Alţii vă vând otrava drept apă de gură sau apă plată:

Pactul de sărăcire

Semnat.

Opoziția de paradă, aia care nu e “aceeași mizerie“, dacă ar fi să te iei după ciracii lui Soros, alinuțele, umflățel, pîrvulică sau ciuvică, că de gîde(a) nu e bine să pomenești în casa spînzurabililor, opoziția de paradă face grevă. Extrem de convenabil. De ce să fie consemnat un vot negativ în parlament sau, bat ei în lemn, vreo luare de poziție prin care să se angajeze să denunțe mizeria (de pact), odată ajunși la putere.

Din 28 de țări, cu guvernele lor cu tot, 26 se declară incapabile să:

- recunoască ce e bine sau nu pentru țările respective și să ajusteze pîrghiile bugetare corespunzător
- să acționeze independent, în virtutea mandatului explicit pe care îl primesc de la electoratul căruia, cică, îi reprezintă interesele în raporturile cu celelalte state
- să controleze singure și să stîrpească eventuale excese sau corupția din interiorul guvernelor (și în general a conducerii politice din țările respective)
- să afirme dreptul suveran al națiunilor respective față de orice entitate, grup sau coaliție, politică sau financiară, externă.

Asta dacă vrem să păstrăm discuția doar în zona în care avem voie să ne jucăm, nu care cumva să atacăm bazele dictatului bancheresc prin care se oficializează o cupolă supranațională care nu poate fi trasă la răspundere sub nici o formă.

De ce ar fi diferiți inutilii (pentru români, că altfel…) politicieni… ăăă… români acceptați de către stăpînii străini ? Doar nu mă voi autopăcăli să cred în excepționalismul românesc exact acolo unde domnește banalitatea celui mai abject conformism.

Aceeași mizerie” se întinde în toate pașalîcurile occidentului corupt pînă la măduvă, aceleași caricaturi lipsite de demnitate mișună prin societateadeschisă sub repetate lovituri de satîr, aplicate la ordinele celor mai inumane căpetenii ale răului dejectat din subconștientul unei civilizații prăbușite în coșmar.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: