25 martie 2012

Cred că s-a încheiat un târg



Acum, doar o ipoteză.

Se vorbește despre chestiunea imunității parlamentare care i-ar fi permis lui Boldea să plece din țară înainte de a se putea dispune arestarea sau anchetarea sa. Totuși, nu i s-a pus interdicție de părăsire a teritoriului național, ca în cazul Voicu. PDL și Băsescu vorbesc despre revizuirea Constituției, și imunitatea ar fi unul din punctele avute în vedere. Deasemenea, despre referendum constituțional cuplat cu alegerile locale. Să vedem dacă Boldea revine în țară - după cum a promis - și desfășurarea anchetei.
Cred că s-a încheiat un târg.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Normal, nu imunitatea e avută în vedere (pe poziția nr.1 de priorități) pentru introducere în Constituție, ci alte chestiuni, precum clauza de deficit din tratatul eurofiscal, legea de ratificcare a fost trimisă la parlament. Imunitatea e pentru bizon, ca să pună botu' la referendum.

Ceva nu se leagă - USL vrea regionalizarea trecută în Constituție, și pentru asta chiar nu ar fi timp până în 10 iunie, iar ca să faci al doilea referendum constituțional în 2013 sau 2014 e cam...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: