26 februarie 2012

Au vrut partide transnaționale, paneuropene, iar acum o dau cotită !



Păi da, au vrut ! Toți !  Partide care să funcționeze la nivel paneuropean, transnațional. Același lucru se urmărește și în cazul ONG-urilor.

Regulamentul (CE) nr. 2004/2003 privind statutul și finanțarea partidelor politice la nivel european.

Iar acum Șova (PSD) o dă cotită (las' că și Orban nu-și știe interesul...):
Aducând din nou vorba despre autonomie şi despre politica Guvernului de la Budapesta, faţă de maghiarii din afara Ungariei, premierul Viktor Orban trece din nou graniţa cu România, creând voit impresia că are atribuţii şi aici. Astfel de mesaje sunt instigatoare şi, prin urmare, neacceptabile. Având însă în vedere politica Guvernului de la Budapesta, care riscă să plaseze Ungaria la periferia Uniunii Europene, nu ne putem mira de astfel de reacţii.
În calitate de senator al României, invit Guvernul de la Budapesta să revină cu mesajele şi acţiunile sale în cadrul normal care ar trebui să definească un stat democratic, membru al Uniunii Europene. Viktor Orban şi FIDESZ trebuie să înţeleagă faptul că România este un exemplu pentru toată Europa în ceea ce priveşte minorităţile. În acelaşi timp, tot domnul Orban trebuie să înţeleagă că există nişte limite până la care statul român poate accepta astfel de poziţii care vin dintr-o istorie de mult apusă.

Rămân în continuare dezamăgit de lipsa de reacţie a diplomaţiei române faţă de astfel de ieşiri ale Guvernului de la Budapesta, dar nu pot să spun că mă miră. Între FIDESZ şi PDL, nu PDL este formaţiunea influentă în cadrul PPE.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: