27 ianuarie 2012

Una zicem, alta fumăm



Romania a semnat ACTA: organizatiile pentru drepturile utilizatorilor de internet protesteaza, Anonymous promite noi atacuri informatice 
Romania, alaturi de alte 21 de state din Uniunea Euorpeana, a semnat astazi la Tokyo controversatul acord ACTA, legat de protejarea proprietatii intelectuale pe internet, care contine o serie de prevederi contestate de organizatiile pentru protectia drepturilor utilizatorilor de internet si a intimitatii acestora.

HotNews

Cum au votat reprezentanţii României în Parlamentul European în privinţa adeziunii la "tratatul-problemă“ ACTA
Din cei 32* de reprezentanţi ai României, 15 au votat pentru, 14 împotrivă, doi s-au abţinut, iar doi au fost absenţi. Cei doi parlamentari absenţi au fost George Becali şi Victor Boştinaru, iar două europarlamentare s-au abţinut: Corina Creţu şi Norica Nicolai.

Adevărul

* Corect: 33. Europarlamentarii PDL și UDMR au votat contra, cei de la PnL, PSD și PC - pentru.


Piticu’ a semnat porcăria, deși europarlamentarii PDL și UDMR au votat împotrivă la vremea respectivă (2011). 22 de state UE au semnat până acum, ar urma să mai semneze și Cipru, Germania, Olanda, Estonia și Slovacia. Blogary postează inutil: Apel către Victor Ponta şi Crin Antonescu: convingeţi-vă nevestele să voteze împotriva ACTA!

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Incetul cu incetul vor termina si internetul....Este o revolutie tehnica,adevarata care nu le convine....Cine protesteaza ,Blogay ?!?!?!.....Ma apuca rasul.....

Riddick spunea...

Băieți de mingi.

Anonim spunea...

http://www.renateweber.eu/ro/detalii_media/393

Riddick spunea...

Nu îmi dau seama ce relevanţă mai are votul din mai, din momwent ce România a semnat chestia aia.

Weber a mai semnat şi alte chestii:

http://www.ilga-europe.org/home/how_we_work/european_institutions/be_bothered/map


http://www.ilga-europe.org/home/how_we_work/european_institutions/be_bothered/map/romania/elected_members_of_the_european_parliament_2009_2014


http://www.lgbt-ep.eu/press-releases/president-of-the-european-parliament-and-meps-pledge-support-for-lgbt-rights/

mariusmioc spunea...

http://www.cotidianul.ro/ponta-guvernul-trebuie-sa-explice-de-ce-a-semnat-acta-fara-o-consultare-publica-171120/

"Dreptul de proprietate intelectuală" a devenit unul din mijloacele de restrîngere a libertăţii. În ce măsură e justificat acest drept ar trebui reanalizat.
http://mariusmioc.wordpress.com/2010/01/25/manipulare-echivalarea-copierii-cu-furtul/

Riddick spunea...

USL joacă electoral, la fel ar fi făcut și ei, ar fi semnat, dar asta nu scuză semnarea de către actualul guvern.

Așa-i, e un pretext pentru restrângerea accesului la internet.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: