14 decembrie 2011

La frauda în cuantum mic
De pui bodu', nu-i nimic !



Nu-l critic pe Sebastian Bodu pentru critica sa la adresa lui Năstase, ci pentru o atitudine de-a sa mai veche, de prin primăvară, cînd a votat împotriva ridicării imunităţii europarlamentarului Elmar Brok (PPE, Germania), fiind unul dintre cei 15 membri ai Comisiei pentru afaceri juridice a Parlamentului European care au votat împotriva ridicării imunităţii lui Elmar Brok:


Precum se vede, votul comisiei a fost unanim împotriva ridicării imunităţii, nici măcar o abţinere (printre motivele invocate era şi "cuantumul mic" al sumei nedeclarate de Brok - câteva mii de euro)

Aşadar, domnule Victor Ponta, marea corupţie nu se raportează numai la cuantumul fraudei, indiferent de diferenţele de evaluare a acesteia, ci şi la persoana care săvârşeşte fapta. Cu cât funcţia acesteia este mai înaltă în ierarhia statului, cu atât eticheta de mare corupţie este mai pertinentă. Dacă îmi amintesc bine, mita în palincă si caltaboş a dus la demisia unui ministru liberal al agriculturii, dl. Decebal Traian Remeş, faptă încadrată la mare corupţie, după standardele europene.
A. întrucât faptele prezentate în Expunerea de motive constituie un caz clar de fumus persecutionis;
B.  întrucât au fost lansate acuzaţii penale împotriva unei personalităţi politice binecunoscute, legate de o sumă şi de circumstanţe care ar fi condus, în cazul unui cetăţean oarecare, la proceduri pur administrative;
C. întrucât, în plus, procurorul nu numai că a încercat să-l împiedice pe dl Brok să aibă cunoştinţă de acuzaţiile care îi fuseseră aduse, pe motive îndoielnice şi cu un caracter derogatoriu pronunţat şi nefondat, dar a şi făcut astfel încât cauza să facă obiectul unei largi publicităţi în mass-media, cauzând prin aceasta deputatului un maximum de prejudicii;
D. întrucât este astfel evident că acest caz este unul de fumus persecutionis, prin faptul că procesul a fost deschis cu unicul scop de a afecta reputaţia deputatului în cauză;
E.  întrucât ar fi, de aceea, total inadecvat să se ridice imunitatea acestui deputat,
1.  hotărăşte să nu ridice imunitatea lui Elmar Brok;
2.  încredinţează Preşedintelui sarcina de a transmite imediat prezenta decizie, precum şi raportul comisiei competente, autorităţilor competente din Republica Federală Germania.
E bine, e bine...

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: