14 decembrie 2011

La frauda în cuantum mic
De pui bodu', nu-i nimic !



Nu-l critic pe Sebastian Bodu pentru critica sa la adresa lui Năstase, ci pentru o atitudine de-a sa mai veche, de prin primăvară, cînd a votat împotriva ridicării imunităţii europarlamentarului Elmar Brok (PPE, Germania), fiind unul dintre cei 15 membri ai Comisiei pentru afaceri juridice a Parlamentului European care au votat împotriva ridicării imunităţii lui Elmar Brok:


Precum se vede, votul comisiei a fost unanim împotriva ridicării imunităţii, nici măcar o abţinere (printre motivele invocate era şi "cuantumul mic" al sumei nedeclarate de Brok - câteva mii de euro)

Aşadar, domnule Victor Ponta, marea corupţie nu se raportează numai la cuantumul fraudei, indiferent de diferenţele de evaluare a acesteia, ci şi la persoana care săvârşeşte fapta. Cu cât funcţia acesteia este mai înaltă în ierarhia statului, cu atât eticheta de mare corupţie este mai pertinentă. Dacă îmi amintesc bine, mita în palincă si caltaboş a dus la demisia unui ministru liberal al agriculturii, dl. Decebal Traian Remeş, faptă încadrată la mare corupţie, după standardele europene.
A. întrucât faptele prezentate în Expunerea de motive constituie un caz clar de fumus persecutionis;
B.  întrucât au fost lansate acuzaţii penale împotriva unei personalităţi politice binecunoscute, legate de o sumă şi de circumstanţe care ar fi condus, în cazul unui cetăţean oarecare, la proceduri pur administrative;
C. întrucât, în plus, procurorul nu numai că a încercat să-l împiedice pe dl Brok să aibă cunoştinţă de acuzaţiile care îi fuseseră aduse, pe motive îndoielnice şi cu un caracter derogatoriu pronunţat şi nefondat, dar a şi făcut astfel încât cauza să facă obiectul unei largi publicităţi în mass-media, cauzând prin aceasta deputatului un maximum de prejudicii;
D. întrucât este astfel evident că acest caz este unul de fumus persecutionis, prin faptul că procesul a fost deschis cu unicul scop de a afecta reputaţia deputatului în cauză;
E.  întrucât ar fi, de aceea, total inadecvat să se ridice imunitatea acestui deputat,
1.  hotărăşte să nu ridice imunitatea lui Elmar Brok;
2.  încredinţează Preşedintelui sarcina de a transmite imediat prezenta decizie, precum şi raportul comisiei competente, autorităţilor competente din Republica Federală Germania.
E bine, e bine...

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: