30 decembrie 2011

"E(U) pluribus (neb)unum"



Moneda euro va fi salvata, este convingerea ferma a proprietarului Prefab, Marian Milut. Potrivit acestuia, se discuta deja la nivel inalt de necesitatea unei singure monede si de o singura autoritate in masura sa o bata. Ba mai mult, Uniunea trebuie regandita mai ales la nivel de administratie.

Limba comuna tuturor tarilor din Europa unita va fi cel de-al treilea act definitoriu.

"Trebuie sa stabilim aceste trei lucruri: o noua administratie, o moneda unica si o limba unica. Si atunci putem discuta de o Uniune Europeana si peste 100 si peste 200 de ani", a declarat Marian Milut, intr-un interviu video acordat Business 24.

Europa traversesaza o perioada dificila. Nu mai este vorba de o criza doar in Grecia sau Italia ci chiar in inima zonei euro. Cum vedeti iesirea dintr-o astfel de situatie? Mai credeti ca moneda europeana poate fi salvata?

Sunt convins ca moneda europeana va fi salvata. Prin greutati vor trece toti cei 27 de membri ai UE, in mod egal. Aici exista o chestiune de "a trai sau a muri impreuna".

In momentul cand celelalte tari se confrunta cu dificultati, si produsele exportate de Germania vor avea de suferit. Este clar ca aceasta lupta va fi dusa impreuna si ca moneda euro va fi salvata.

Acum se discuta cateva lucruri pe care le-am subliniat de mult in discutiile politice de la Bruxelles si anume ca trebuie sa avem o Europa cu o singura moneda si cu o singura banca care bate moneda.

Pe urma, s-ar pune problema unui guvern federal, pana la urma. Si atunci nu vor mai fi probleme cu ministri locali. Din punct de vedere administrativ, trebuie regandit totul.

Si nu in ultimul rand, Europa va trebui sa vorbeasca o singura limba. Fiecare copil care se naste in aceasta Uniune sa stie ca are aceeasi sansa. Toate lumea va trebui sa invete limba respectiva, in scoli, obligatoriu.

Trebuie sa stabilim aceste trei lucruri: o noua administratie, o moneda unica si o limba unica. Si atunci putem discuta de o Uniune Europeana si peste 100 si peste 200 de ani.

Business24

* E PLURIBUS UNUM este unul din motto-urile Sigiliului de Stat al SUA

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nu mi-este clar ce limba vrea asta sa-nvatam ? Esperanto ?

Crystal Clear spunea...

Au innebunit toti parvenitii astia ai "revolutiei". Utopia asta este indusa numai de ei

Riddick spunea...

Esperanto a fost un experiment de laborator, e moartă.

Miluț, în slugărnicia lui, crede că ar mulțumi stăpânii lui plusând la modul ăsta, dar de-abia că îi dă de gol, dacă ăia chiar au asemenea gânduri.

Crystal Clear spunea...

Cred ca am ghicit limba pe care o vom vorbi toti : rusa ....;)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: