30 decembrie 2011

"E(U) pluribus (neb)unum"



Moneda euro va fi salvata, este convingerea ferma a proprietarului Prefab, Marian Milut. Potrivit acestuia, se discuta deja la nivel inalt de necesitatea unei singure monede si de o singura autoritate in masura sa o bata. Ba mai mult, Uniunea trebuie regandita mai ales la nivel de administratie.

Limba comuna tuturor tarilor din Europa unita va fi cel de-al treilea act definitoriu.

"Trebuie sa stabilim aceste trei lucruri: o noua administratie, o moneda unica si o limba unica. Si atunci putem discuta de o Uniune Europeana si peste 100 si peste 200 de ani", a declarat Marian Milut, intr-un interviu video acordat Business 24.

Europa traversesaza o perioada dificila. Nu mai este vorba de o criza doar in Grecia sau Italia ci chiar in inima zonei euro. Cum vedeti iesirea dintr-o astfel de situatie? Mai credeti ca moneda europeana poate fi salvata?

Sunt convins ca moneda europeana va fi salvata. Prin greutati vor trece toti cei 27 de membri ai UE, in mod egal. Aici exista o chestiune de "a trai sau a muri impreuna".

In momentul cand celelalte tari se confrunta cu dificultati, si produsele exportate de Germania vor avea de suferit. Este clar ca aceasta lupta va fi dusa impreuna si ca moneda euro va fi salvata.

Acum se discuta cateva lucruri pe care le-am subliniat de mult in discutiile politice de la Bruxelles si anume ca trebuie sa avem o Europa cu o singura moneda si cu o singura banca care bate moneda.

Pe urma, s-ar pune problema unui guvern federal, pana la urma. Si atunci nu vor mai fi probleme cu ministri locali. Din punct de vedere administrativ, trebuie regandit totul.

Si nu in ultimul rand, Europa va trebui sa vorbeasca o singura limba. Fiecare copil care se naste in aceasta Uniune sa stie ca are aceeasi sansa. Toate lumea va trebui sa invete limba respectiva, in scoli, obligatoriu.

Trebuie sa stabilim aceste trei lucruri: o noua administratie, o moneda unica si o limba unica. Si atunci putem discuta de o Uniune Europeana si peste 100 si peste 200 de ani.

Business24

* E PLURIBUS UNUM este unul din motto-urile Sigiliului de Stat al SUA

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Nu mi-este clar ce limba vrea asta sa-nvatam ? Esperanto ?

Crystal Clear spunea...

Au innebunit toti parvenitii astia ai "revolutiei". Utopia asta este indusa numai de ei

Riddick spunea...

Esperanto a fost un experiment de laborator, e moartă.

Miluț, în slugărnicia lui, crede că ar mulțumi stăpânii lui plusând la modul ăsta, dar de-abia că îi dă de gol, dacă ăia chiar au asemenea gânduri.

Crystal Clear spunea...

Cred ca am ghicit limba pe care o vom vorbi toti : rusa ....;)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: