31 decembrie 2011

"Duda zilei", noiembrie-decembrie 2011



noiembrie

2.  (Euro)establishmentului nu-i plac referendumurile

- Adrian Vasilescu (75 de ani, consilierul guvernatorului BNR): "Dacă grecii spun nu la referendum, istoria poporului elen intră în mormânt".
- Leonard Orban: "E clar că în condiţiile în care acest referendum va fi menţinut, va trebui să ajutăm cât mai mult, astfel încât să se poată ajunge la un rezultat pozitiv". Cine "să ajutăm" ? Cum ? Pe ce bază ?
- Preşedintele Eurogroup avertizează: "Grecia riscă falimentul în cazul unui vot negativ la referendum".
- Sarkozy fierbe: nu-l interesează referendumul Greciei şi vrea ca Atena să respecte toate înţelegerile.
- Guvernul Boc pregătește proiectul de lege pentru ratificarea Deciziei Consiliului European din 25 martie 2011 de modificare a articolului 136 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene cu privire la un mecanism de stabilitate pentru statele membre a căror monedă este euro.


3.  Lui EuroBăse îi place să numere din doi în doi: "Ţin foarte mult la chestiunea asta. Că sunt 12, 14 sau 18, trebuie să treceţi la înlocuirea judeţelor", le-a spus preşedintele pedeliştilor adunaţi ciorchine la una dintre mese. Conform surselor Gândul, şeful statului a precizat că întreaga problemă a noii structuri teritoriale trebuie tranşată până la finalul acestui an şi că nu trebuie ocolită varianta asumării răspunderii guvernului.
- Hop, și Lăzăroiu, cu flașneta: "E atât de important acest proiect, încât merită să cadă un guvern şi atunci asumarea răspunderii eu cred că poate fi o variantă, ultim resort. Reorganizarea administrativ-teritorială este în programul de guvernare al actualului cabinet. Fiind în programul de guvernare, nu poţi să zici nu vrea UDMR, din coaliţie, am discutat cu ei şi o abandonăm. Te duci în Parlament şi hai să vedem cine vrea".
- Ponta s-a aruncat, repede, să îl laude pe Papandreou că organizează referendumul. Acum, după ce ăla s-a sucit, ar trebui și Ponta să zică ceva. De parcă ar mai conta...
- PnL afirmă oficial că ar pune forțele armate ale României sub controlul UE. Asta rezultă, citind cu atenție proiectul de document "Viziunea PNL în domeniul apărării".
- Socialiștii și pepeiștii din Grecia au dat-o la pace, nu se mai ține referendumul. Poate domnii preferă o insurecție ?


5.  Mugurel Surupăceanu (PSD) vede o soluție în ”imigrația controlată": "O soluţie ar fi, desigur, încurajarea demografiei – însă aplicarea unor măsuri pentru creşterea natalităţii nu va face minuni peste noapte – iar o alta ar fi o politică flexibilă de imigraţie controlată, pe motive strict economice. Deşi poate suna „periculos”, această metodă are o aplicabilitate foarte mare, fiind deja „brevetată” de Occident pentru rezultatele rapide pe care le dă".
- BNR perfectează, sub supervizarea BCE, metodologia prin care România va umple găurile negre ale filialelor băncilor străine, cu bani de la buget.
- Se reia procedura pentru "legea Big Brother", la insistențele UE. De ce o insista atât UE, dacă "nu are acces" la acele date ?

 
7.  Statistic, în județul Constanța, doar 1 din 10 votanți ai lui Traian Băsescu (2009, turul întâi) au votat "DA" la referendumul anti-regionalizare. Doar 5% din 43% prezenți la vot, adică circa 2,15% din numărul total de alegători. La turul 1, Traian Băsescu a avut 36,76% voturi, din 55,74% prezenți la vot, adică 20,49% din numărul total de alegători.
- Emil Boc face aluzii despre o înțelegere transpartinică pe subiectul regionalizării: "reorganizarea administrativă trebuie discutată la pachet cu revizuirea Constituţiei".
- Pentru Jeffrey Franks (FMI) și băieții lui deștepți, cam acum ar fi bătaia peștelui.
- Gyorgy Frunda vrea șefia Senatului pentru UDMR.
 


10.  EuroBăse s-a dus la Berlin ca să pună România la dispoziția Germaniei: "Obiectivele vizitei sunt două: consolidarea relaţiei bilaterale şi acţiune comună în interiorul UE". Declaraţii, la conferinţa de presă: "Ne menţinem obiectivul de a intra în zona euro în 2015. Niciunul din statele UE probabil că nu va reuşi să culeagă decât efectele globalizării dacă Europa nu va fi unită. România susţine fără rezerve un proces de integrare accelerat ca soluţie de a ne afla la pupitrul de comandă al procesului de globalizare”.
- Piticu' ne zice că de-aia vrea el să strângem cureaua, pentru trecerea la euro:
“De ce să pierdem aceste avantaje pe care le avem acum şi să ne întoarcem la măsurile electorale, populiste şi să renunţăm la şansa acestei ţări de a fi parte a zonei euro? Politicienii sunt cei care au mărit nivelul datoriei ţărilor lor şi politicienii trebuie să fie cei care să aibă responsabilitatea să ia măsuri pentru a-l scădea”.
- Premierul desemnat al Greciei:
"Apartenenţa Greciei la zona euro garantează stabilitatea monetară a ţării şi va facilita procesul de ajustare economică. Sunt convins că participarea ţării la zona euro este o garanţie pentru stabilitatea monetară".


17.  Cristian Preda susţine instituţionalizarea contradicţiilor în PDL: "Un lucru să fie cât se poate de clar: PDL nu mai poate să joace din punct de vedere politic cum o făcea, în trecut, PD. În România, s-au schimbat multe de atunci. Acum, este nevoie de un alt tip de construcţie politică. PDL este membru PPE. Partidul trebuie să accepte diversitatea curentelor politice. Nu trebuie să ne îndreptăm spre o revigorare a fesenismului de tristă amintire din 1990. Acela este drumul greşit. Democraţia europeană presupune multe alte aspecte".
- Ambasadorul Franței confirmă scopul bugetului cu deficit redus - trecerea la euro: "România a reuşit punerea în aplicare a planului de reduceri de cheltuieli, devenind unul din elevii model ai FMI. Dacă România îşi păstrează speranţa de a intra în zona euro în 2015, atunci trebuie să aibă răbdare, dar să se pregătească temeinic. Bugetul pentru 2012 pare că se situează în această perspectivă".
- Barroso vrea integrare completă: "Fără această creşterea integrării, a convergenţei şi a disciplinei, nu vom putea susţine o monedă comună. Fie statele membre acceptă completarea uniunii monetare cu o uniune economică, care cere disciplină, convergenţă deplină şi integrare completă, fie punem în pericol obiectivul".
 

18.  Năstase anunţă o conferinţă a lui Adrian Severin pe tema excepţionalismului corupţiei româneşti.
- În esenţă, FMI propune României să se mulţumească cu maximum 49% plus 16% / 51% din profitul Hidroelectrica, plus ceva bacşiş:
EXCLUSIV FMI a solicitat Guvernului privatizarea a 51% din Hidroelectrica (Adevărul)
- Krauţii o ţin pe-a lor, până or s-o ia din nou peste bot: Ministrul de finanţe al Germaniei: "Toată Europa va avea într-o zi moneda euro; Marea Britanie va adopta moneda unică mai repede decât cred unele persoane"
- Ministrul german de finanţe: "Europa poate modifica tratatele sale în 24 de luni pentru a pune bazele unei uniuni bugetare în zona euro.Trebuie create structurile necesare pentru o nouă forma de guvernanţă, cand ai o moneda unică fără o politică bugetară comună, ai probleme”.

 

20.  După TRU, Geert Wilders conduce un partid "extremist": "Numai guvernul Olandei are, în plus, obligația de a se face de rîs, tîrîndu-se zinic la picioarele partidului extremist condus de Geert Wilders, omul care ține executivul conectat la tubul de oxigen. Exercițiile la sol ale guvernului olandez rămîn, la rîndul lor, un drept, atîta vreme cît liderii politici insistă să-și convingă electoratul că șantajul e de preferat vechii democrații olandeze".
- Ponta se consultă cu partenerii internaționali înainte de a numi tehnocratul: "Nu știu dacă în viitorul guvern USL ministrul Finanțelor va fi un un membru PSD sau PNL. Poate fi un tehnocrat. Un tehnocrat care să fie agreat de partenerii noștri internaționali, de Banca Națională, și care în același timp să aibă un suport politic".
- Iese scandal ? Iese scandal: Consiliul Naţional Secuiesc face apel la locuitorii din secuime să apere integritatea Ţinutului Secuiesc folosind toate mijloacele democratice, inclusiv nesupunerea civică, precizând însă că un eventual protest trebuie să respecte "principiul non-violenţei, al solidarităţii şi al gradualităţii".
- Noul Guvern tehnocrat italian are (cică) o susţinere de 80 la sută.

 

22.  Un personaj-cheie al mişcării Noua Republică (Vlaston) face lobby pentru aducerea lui Isărescu pe poziţia de premier.
- Lăzăroiu: "Cred că va fi exclus Mircea Geoană, dar nu cred că va pierde funcţia de preşedinte al Senatului. Trebuie un vot de revocare în Senat şi în momentul ăsta, cei din opoziţie nu au majoritate pentru a-l revoca".
- Borbely trage sforile pentru relansarea Agendei 21 în România (strategia a fost întocmită de Călin Georgescu pe timpul guvernului Tăriceanu 2): "Ţara noastră are încă din anul 2008 o strategie aprobată de guvern privind dezvoltarea durabilă care, pe lângă componenta de mediu, implică şi componente sociale, economice şi de cooperare internaţională. Astfel, am reactivat în cadrul ministerului un departament independent pentru dezvoltare durabilă şi am reînfiinţat un comitet inter-ministerial pe această temă format din 12 ministere şi 10 instituţii publice din România".

 

24.  EuroBăse are (iar) opțiuni: "Avem 2 opțiuni: o Europă mai integrată care să tindă spre Statele Unite ale Europei - dacă vom rămâne 27 de insule, fiecare manifestându-și suveranitatea și orgoliul național nu ne vom afla la pupitrul de comandă".
- Clownul penelist rătăcit pe la PDL, Paleologu, l-ar vota pe Meleșcanu președinte al Senatului.
- Dinastia Duda nu vine la Alba Iulia pe 1 decembrie.

 
25.  Eckstein (fost consilier prezidențial) dă sfaturi UDMR despre regionalizare: "Mi se pare o poziţie rigidă şi de neînţeles de a refuza de plano de a participa la această discuţie privind regionalizarea a UDMR-ului, spunând că asta o să discutăm cândva în 2012-2013. Nu discutăm acum, când voturile noastre sunt cele mai importante în Parlament, când putem să ţinem pistolul la tâmplă la PDL".
- Iar Eckstein: în cazul în care ar exista un consens între comunităţile etnice dintr-o zonă, respectiv între români, maghiari şi romi, în privinţa autonomiei, inclusiv a celei teritoriale, "Bucureştiul nu ar mai avea ce să spună".
- Zoe Petre: "Sub multe aspecte, aceste revendicări generale, amintind de protestele studențești din mai '68, merită și ele atenția societății românești de azi".
- Piața Universității se mută în Amfiteatrul Facultății de Istorie. Bucureștenii așteptați în fiecare seară la mișcarea de protest.
- Monica Macovei (nu de capul ei !) șantajează Moldova cu adoptarea legii pro-gay.
 
27.  Lăzăroiu:
- (#1): "S-ar putea să avem o coaliţie PDL-PSD cu nişte partide mai curate.
Nu e o glumă şi o ghiceală a mea. Obiectivul esenţial pentru România este să aibă o constituţie revizuită. În 2012 nu se poate face, în 2013 se poate face cu condiţia să ai primele două partide în coaliţie".
- (#2): "A-l lăsa pe Mircea Geoană era de folos şi pentru a menţine tensiunea în PDL".
- (#3)
: PDL este îndreptăţit să ceară şefia Senatului. Dar cel mai potrivit în funcţia asta ar fi Marko Bela. Este omul cu cea mai mare experienţă politică. Am un respect deosebit pentru el.
- (#4): "Cu figuri vechi, cu aceleaşi metehne, nu poţi porni la o schimbare de asemenea anvergură. O condiţie esenţială este, deci, schimbarea gărzii, dar şi a obiceiurilor, în cele două partide. Ceea ce mi se pare că a început deja şi la dreapta şi la stânga. Probabil că va trebui definitivată până la sfârşitul lui 2012. După care, ceea ce pare acum imposibil va deveni posibil".
 

30. Șova dezvăluie cum UE a acceptat ca ramura din magistratură a mafiei (CSM) să aibă controlul numirii procurorilor: "În legislaţia care fusese negociată şi reglementată împreună cu specialiştii europeni, procurorii erau numiţi la propunerea CSM, cu avizul ministrului de Justiţie, iar domnia sa, dna Macovei, a întors această ecuaţie şi a spus că procurorii sunt numiţi la propunerea ministrului de Justiţie, care este un om politic, şi numai cu avizul consultativ al CSM".
- Baconschi are două patrii: "Comunităţile româneşti sunt răspândite pretutindeni în Europa, a doua noastră patrie, şi în lume".
- Atac anti Viktor Orban, camuflat ca protest față de atitudinea Ungariei. Autori: Ilieșiu, GDS şi Asociația 21 Decembrie.
- Ministrul de externe al Poloniei: "Germania, îţi cer ca, pentru binele tău şi al nostru să o ajuţi să supravieţuiască şi să prospere. Ştiţi foarte bine că nimeni altcineva nu o poate face. Eu voi fi, probabil, primul ministru de externe polonez din istorie care să spună asta, dar: îmi e mai puţin teamă de puterea Germaniei decât de pasivitatea ei. Ai devenit naţiunea indispensabilă a Europei".


decembrie

1.  Dan Tăpălagă: "La fel ca pe vremea altui imperiu, patria este acolo unde îți este bine. Până la urma va trebui să întelegem asta cu toții. Mai avem apoi de făcut trecerea la al treilea nivel. Mai trebuie să reușim un salt mental, de la patriotismul local și cel national la un fel de patriotism european, dacă-i putem spune așa".
- Momeala pentru ca nostalgicii să voteze "la pachet" și regionalizarea, la referendum - schimbarea Zilei Naționale (Constituția României, Art.12.2.): Duda, Djuvara, Prigoană.
- Alin Fumurescu: Cum să te iubești cu România fără să vă doară pe nici unul ?
- Boștinaru îl contrazice pe Ponta: "Este la fel de adevărat că multe dintre măsurile care se adoptă în aceste săptămâni au fost propuse de către Grupul Socialiștilor & Democraților încă de la începutul crizei. Este tragic de adevărat că cea mai mare opoziție cu privire la aceste măsuri a venit inițial din partea PPE și mai apoi din partea guvernelor statelor membre (Consiliul)".

4.  Geoană zice că noi "vrem, dar nu putem": "Faptul că România vrea, în ciuda faptului că încă nu poate, a fost confirmat, într-un fel, de cele mai recente declaraţii ale Angelei Merkel.Că domnul Băsescu decide şi angajează poziţia oficială a României fără urmă de consultare publică şi politică minimală, nu mă mai mira de mult".
- Daniel Vighi ne consolează: "Nu cred totuşi că vom dispărea, pot interveni o serie de factori care ar putea asigura supravieţuirea noastră: de la politici de natalitate mai generoase pînă la naturalizarea străinilor, fie ei asiatici sau din continentul african. În fond, limba ne va asigura identitatea etnică iar amestecul cu alogeni nu este nicidecum o noutate în lunga istorie a valahilor, ca să vorbesc istoric".
- Statul va plăti 250.000 de euro head-hunterului care va găsi şeful potrivit pentru Hidroelectrica, cel mai valoros activ din portofoliul Ministerului Economiei, evaluat la 3,49 mld. euro.
- Primul-ministru francez: "Criticile antigermane trebuie să înceteze".


6.  PSD/USL (prin vocea lui Ioan Mircea Pașcu) încearcă marea cu degetul - participarea României la planul ruso-german de subminare a NATO: "România ar putea să solicite asocierea la inițiativa “Triunghiului de la Weimar”, inițiat de Polonia, Germania și Franța în 2010".
- Falsa dilemă a lui Cristian Preda: "Publicul de la noi a început să asimileze însă toate elementele tabloului politic european. El stă și se întreabă: în cine să avem încredere – în Merkel sau în Ponta?"
- Lăzăroiu, director general la televiziunea lui Bondrea, "România de mâine" (TVRM). Bondrea e avut la mână ? În clar: a pornit afacerea cu bani de la "servicii" ?

 
11.  EuroBăse: "Deciziile adoptate au câteva obiective: primul şi cel mai important este prezervarea Uniunii. O destrămare a UE ar reînvia naţionalismul monetar şi comercial şi populaţia întregii Europe ar avea de pierdut".
- Economistul-şef al BNR: "Faptul că şi România va contribui cu o câtime mică este un preţ care trebuie plătit pentru că, de acum încolo, beneficiile vin la pachet şi cu preţurile. Nu se poate să ai mese gratuite. Vrei să ai beneficii, trebuie să plăteşti în contrapartidă".
- Punctul 3 din propunerea în 5 puncte a USL: Numirea unui Guvern de tehnocraţi, care va fi susţinut de USL, cu premier şi miniştri tehnocraţi, care să asigure implementarea acestor măsuri şi organizarea de alegeri corecte şi care să nu folosească bugetul în interes electoral, precum o face Guvernul Boc.
- Djuvara regretă că l-a acuzat pe Voiculescu: "Trebuie să îmi exprim regretul de a fi folosit, în necunoştinţă de cauză, o expresie infamantă la adresa domnului senator, într-un interviu realizat de Robert Turcescu".


13.  Adrian Severin: "Dacă întărirea caracterului federal al UE pe fondul crizei globale ar ajunge ostatec al gherilei politice românești, lucrul ar fi interpretat ca o manifestare de euroscepticism românesc și decuplarea Romaniei de locomotiva europeană s-ar produce cu mult mai rapid și cu zgomot mult mai mare decât s-a întâmplat cu Marea Britanie sau era gata să se intample cu Ungaria ori Cehia. De aceea, dacă Președintele își iubește țara ar fi mai bine să nu se încurce în consultarea opoziției, să își asume integral răspunderea modificărilor constituționale și să meargă mai departe de unul singur (evident, alături de majoritatea guvernamentală)".
- Elena Udrea: "Semnalul câştigării alegerilor la Bucureşti se va propaga în toată ţara. Avem cum şi avem cu cine. Onţanu, Piedone, Poteraş, Liviu Negoiţă". La ce bună propagarea, dacă alegerile sunt comasate ? Iar Negoiță parcă zicea că se retrage.
- Liderul PPE instigă la o schimbare de comportament a celor 26 faţă de „atitudinile egoiste şi naţionaliste" ale Marii Britanii.


14.  Traian Băsescu: „Nu am nevoie de aprobarea nimănui pentru a-mi îndeplini mandatul. Această abordare arată o necunoaștere a modului cum funcționează Consiliul. Nimeni nu merge acolo fără mandat dat de Constituție, sau cu mandate largi obținute în Guvern. Acesta este și motivul pentru care în România, prezența președintelui este obligatorie în Consiliu, pentru că el reprezintă România. Acolo s-au finalizat niște decizii. Dacă există păreri divergente, Parlamentul poate lua altă decizie”.
- Leonard Orban "nu considera că ar fi logică" participarea României la fondul de garantare (deși așa scrie în Declarația comună din 9 decembrie - pct.14), acum s-a sucit: "Dar, deocamdată, chestiunea aceasta nu apare nicăieri scrisă, dar din dialogul pe care l-am avut cu diferite instituţii comunitare, nu se pune în momentul de faţă problema ca România să contribuie cu sume la FMI. Pe termen lung, nu putem exclude această participare cu fonduri la această instituţie internaţională".
- Primele efecte ale axei Bucureşti-Berlin, primele bacșișuri.

 
15.  Inculpatul Năstase Adrian - achitat.
- Radu Golban: "S-au făcut presiuni internaţionale asupra României pentru a renunţa la aceste creanţe, de vreme ce o eventuală recuperare a lor ar putea crea un precedent, iar astfel mai multe ţări ar putea cere Germaniei să-şi onoreze datoriile istorice. Până în urmă cu câteva săptămâni, BNR nu a găsit niciun fel de date privind aceste creanţe. Acum, dintr-o dată, au identificat date suplimentare. BNR nu vrea să colaboreze cu Banca Reglementelor. Nu s-a renunţat doar la aceste creanţe, ci şi la posibilitatea unor discuţii pe această temă".
- România se află în topul 10 al ţărilor în care companiile cu capital străin au ajuns să deţină cele mari suprafeţe de teren agricol.
- Barroso: UE şi Rusia au lansat "paşii comuni către călătorii fără vize".


16.  USL vrea înlocuirea semi-mafiei CCR cu mafia ÎCCJ, inamovibilizată de pe vremea lui Ilici (mandatul 3): "Va fi înfiinţată o secţie constituţională în cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, formată numai din jurişti specializaţi în domeniul constituţional şi care vor fi selectaţi numai pe baza competenţei şi prestigiului lor profesional, fără nici un fel de ingerinţă politică".
- Paleologu jr. are planuri majore: "Eu aș putea să-l inving pe Sorin Oprescu, chiar dacă în sondajul respectiv, despre care nu am auzit decât zvonuri, nu sunt foarte sus, pentru moment; dar să nu uităm că Traian Băsescu, în 2000, a pornit de la 4-5%; nu ca m-aș compara cu președintele nostru".
- Iuliu Winkler (UDMR) şi-a exprimat încrederea în faptul că este extrem de importantă elaborarea planului 'Transilvania 2020', dar şi proiectul 'Ţinutul Secuiesc 2020' în concordanţă cu obiectivele Strategiei Europa 2020.
 
18.  PDL începe să dea semnale către USL că are aceeași intenție - trecerea regionalizării în Constituție.
- Lăzăroiu ne include și pe noi în târgul transnațional și transpartinic: "Aşadar, dacă vrem să fim serioşi în relaţia cu partenerii europeni revizuim chiar în 2012 Constituţia. Toată lumea e de acord cu asta".
- Voinescu-Cotoi o fi având impresia că se sperie cineva de expulzarea din UE: "Să lăsăm economiile UE să concureze şi cei care pierd, pierd. Nu ne trebuie guvernanţe economice comune, ci o Uniune modulară, în care cei care fac rău clubului sunt imediat expluzaţi".
- Federația Română (?) de Hochei ne minte în față: "Considerăm că acuzele aduse jucătorilor sunt absolut nefondate şi nemeritate".
 


21.  Severin vede cozi de topor, dar nu recunoaşte că şi el face parte din grup.
- Interviul lui Neagu Djuvara din revista Kamikaze a dispărut: „Vă garantez că în cel mult cincizeci de ani un român ajunge prim-ministru al Europei".
- Barroso îi face "recomandări insistente" lui Viktor Orban despre cum să îşi guverneze ţara. A greşit adresa, Orban e prim-ministru, nu pitic de grădină.

22.  EuroBăse: ca de obicei. #1, #2, #3...
- Mincă la UNPR. Crește tumoarea, crește...
- Atacuri germane la Ungaria/Orban: Deutsche Welle, Der Spiegel.


23.  Articole critice la Băsescu, apărute aproape simultan: România liberă, 22, HotNews, Evenimentul zilei, adică în unele dintre goarnele "reformării PDL".
- Comisia Europeană cere ca România să exporte gaze, inclusiv gaze din producţia internă. Recent, parlamentul a interzis prin lege exportul de gaze din producţia internă.
- Paleologu e îngrijorat că suntem nedeprinşi cu şofranul democratic: "Constituţia noastră e rigidă, nu e ca alte Constituţii care pot fi amendate de către Parlament sau de catre un congres mai larg. La noi, din păcate, din câte înţeleg, va fi nevoie şi de un vot în Parlament şi de un referendum. E o chestiune tehnică, pe care nu o înţelege toată lumea sau pentru care nu se pasionează toată lumea".
- Un transport suspect de 69 de rachete Patriot şi de 150 de tone de explozibili, descoperit în Finlanda pe o navă plecată din Germania cu destinaţia China (UE a impus embargo asupra armamentului pentru China încă din 1989).
- Germania introduce studiul islamului în şcoli.

 
27.  TRU se face că critică recentul acord de stabilizare convenit la Bruxelles, dar la final îl aprobă, minimalizând ideea de alternativă la el, iar alternativa politică la PDL o limitează la USL: "Am impresia, însă, că alegătorii ştiu deja ce nu poate să spună USL. E vorba de simplul fapt că USL nu va putea ieşi din programele pe care le înjură înainte de alegeri".
- Vor notificare oficială, nu le dau informaţiile în timp real oamenii lor din BNR ? Comisia Europeană trebuie informată prompt de către BNR dacă rezerva valutară a României se diminuează cu mai mult de 2 mld. euro în decurs de 30 de zile, conform memorandumului suplimentar încheiat luna aceasta în cadrul acordului de tip preventiv semnat în primăvară cu Bruxelless-ul.
- Ministerul Administraţiei şi Internelor "justifică" respingerea cererii de azil a unui iranian condamnat la moarte din motive religioase: "Mai are două căi de atac".

 
29.  Baconschi știe ce ar vrea el, dar nu știe ce vor alții:
"Pentru că, până la urmă, criza cu învăţămintele ei ne va ajuta să accelerăm procesul de construcţie europeană".
Adică să mergem către federalizare?
"Cred că forma finală e imprevizibilă. Va depinde foarte mult de conjunctura economică globală, de voinţa politică a statelor membre, de capacitatea lor de a nu răspunde la criză prin repliere naţionalistă, ci printr-un plus de angajament comunitar".
- Lavinia Șandru "explică". Maskirovka. E același cartel, care bate geamparalele de 22 de ani. Ați văzut cumva să se bage la pușcărie unii pe alții ?
- PDL începe (deocamdată prin ISPR) propaganda pe față pentru multiculturalism și liberalizarea imigrației.


30.  Marian Petre Miluț: "Şi nu in ultimul rând, Europa va trebui să vorbească o singură limbă. Toată lumea va trebui să înveţe limba respectivă, în şcoli, obligatoriu.Trebuie să stabilim aceste trei lucruri: o nouă administraţie, o monedă unică şi o limbă unică. Şi atunci putem discuta de o Uniune Europeană şi peste 100 şi peste 200 de ani".
- Mihai I, "Omul anului 2011" în România. Cum, doar aici ?! Doar atât ?! Omul Planetar, Omul Universal, Omul Iepocal !
- A fost aruncată pastila monedei comune UE-Rusia.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: