15 decembrie 2011

România, 2011



Polițistul de la intrarea instanței unde este judecat inculpatul Năstase Adrian ia poziția de drepți, îl salută cu mâna la șapcă, apoi strânge mâna întinsă de acesta. Primele două mișcări, oare ce justificare ar avea ?

Mă așteptam la asta, îl vedeam cum se tot foiește, în plan secund, în timp ce Năstase vorbea cu ziariștii la intrarea instanței, apoi le împărțea niște dosare în niște plicuri mari. Nu credeam că apar imaginile, dar au apărut, totuși (era filmare în direct, la montaj pun pariu că vor fi scoase).

UPDATE: Năstase a fost ACHITAT.

2 comentarii :

admin spunea...

halal stat de drept, halal justitie. porcu asta are usile deschise din acest moment spre alegerile prezidentiale

Riddick spunea...

Nu m-aș grăbi să trag concluzia asta, Năstase era în cărți prntru funcția de premier (real, nu ce zic PSD și PNL, că Ponta, iar la prezidențiale, Antonescu). Lumea îl percepe drept corupt, "no matter what".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: