03 decembrie 2011

Deci, domnilor...



Deci, domnilor: Traian Băsescu, Emil Boc, Kelemen Hunor, Marian Sârbu

Nu recunoașteți că i-ați pus pe români să strângă cureaua (și) pentru "stabilitatea euro" (a spus-o Merkel ieri). Cum de ați putut-o face ?


Deci, domnilor: Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Constantin

Criticați guvernul pentru te miri ce, dar nu îl criticați și pentru subordonarea interesului național și a economiei naționale față de o monedă care reprezintă interese divergente de cele ale României. Cum ați putea-o face vreodată ?

8 comentarii :

Riddick spunea...

Deci, domnilor, așteptați-vă la apariția unor partide românești care vă vor disloca.

Crystal Clear spunea...

Daca nu se ridica partide romanesti care sa ne apere demnitatea astia ne termina rapid de tot... In cateva luni-1 an...

postoricanul spunea...

deci...judeca daca ce scriu eu e o prostie si vei vedea ca nu avem incotro si ca este chiar in interesul nostru, ca stat...sa sustinem euro.

cat din imprumuturile publicului in bancile romanesti sunt in referinta euro? Marea majoritate! Cam cat din exporturile noastre se fac in zona EURO? Marea majoritate!

Un guvern care respecta interesele cetatenilor sai care au luat credite nu vrea ca euro sa scada si dobanda de referinta EURIBOR sa creasca pentru ca asta inseamna in lant:
1) cresterea dobanzilor la creditele in euro legate de EURIBOR
2) cresterea pana dincolo de suportabil a neplatii ratelor
3) falimentul unor banci care au dat credite in euro si nu mai isi primesc ratele
4) deponentii resprectivele banci vor veni la stat cu cerrei de despagubire in limita plafonului garantat de stat
5) falimentul statului care nu isi va putea finanta deficitul si rostogoli vechile imprumuturi la intern sau extern decat la dobanzi mai mari

si mai e si 6 care nu e in lant cu primele 5.
6) dezintegrarea zonei euro inseamna turbulente economice, cresterea leului fata de euro si deci scaderea exportului nostru spre statele respective pana la nivelurile anilor 90 poate
7) somaj la intern, revenirea multor romani care nu au cheag in strainatate deci si a infractorilor, cresterea ratei criminalitatii, a saraciei, a pesimismului si poate si dezintegrarea statului roman, cat a mai ramas.

nu zic prima oara ca din pacate pentru noi suntem foarte strans legati de euro si vom plati sustinerea lui fara sa avem avantajele de a fi in zona euro.

Riddick spunea...

Presupunând că au făcut asta în interesul românior, ar trebui să fi spus-o mai întâi. Măcar pentru a nu se ivi cineva care să distorsioneze realitatea și să îi prezinte drept lacheii unor interese străine.

postoricanul spunea...

pai au spus-o...cand au luat mega-imprumutul de la FMI, l-au luat ca sa poata sustine cursul leu-euro si ca sa faca sa circule in piata o parte din banii blocati in fondul de garantare (asta nu stiu cat s-a facut, circulatia in intern adica, ca debolocare s-a facut)...altfel nu aveam nevoie de 20 de miliarde...atunci.

Crystal Clear spunea...

Bacile straine din Romania aveau nevoie de imprumutul FMI , nu populatia Romaniei .
Basescu ne-am imprumutat pe noi toti la FMI ,a adat banii bancilor care pleaca cu ei cu tot..
Stia de la inceput ca va fi asa.
ce face ac um e doar teatru

Riddick spunea...

A fost șantaj, dar trebuia ca guvernul să reziste la el, și să își ia aliat populația, explicându-i ce se cere. Dar cum să facă asta niște PPEiști care primesc ordine de la Berlin și Bruxelles ?!

Crystal Clear spunea...

De asta este ales de populatie presedinte ca sa reziste la santaj....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: