12 noiembrie 2011

Piticu' e pus pe prăduială



Guvernul s-a angajat să facă jaf în sistemul energetic, spre deosebire de guvernul din Ungaria, care încearcă reluarea controlului in domeniile strategice. Nu vă mai luați după vocile care cer privatizare în acest sector, sunt ori naivii, ori lobbyștii. Ariton a anulat listarea la bursă a Nuclearoelectrica, cerută în... adunarea generală a acționarilor (da, statul român nu are participație de 100% în energia nucleară !). Listare cerută de Fondul Proprietatea, cu acționariat volatil și dubios, introdus la Nuclearoelectrica de Tăriceanu. E neclar de ce statul nu are 100% participație. O explicație ar fi că am cedat, ca golanii, acțiuni "investitorilor" care au colaborat la construcția grupurilor, în loc să le achităm costul lucrărilor și să le spunem "la revedere !".
Victor Cazana, şeful Oficiului de Privatizări din Ministerul Economiei, a fost demis pentru că s-a opus vânzării pachetului majoritar al companiilor de stat eficiente, aşa cum au cerut oficialii FMI.
Iată că negocierile dure dintre FMI şi Guvern fac o primă victimă. Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Victor Cazana, a fost demis de către ministrul Economiei, Ion Ariton, pentru că s-a opus privatizărilor cerute de FMI, au declarat, pentru „Adevărul", surse guvernamentale. El a fost înlocuit la şefia OPSPI cu Florin Laurenţiu Vlădan, adjunctul său.
„Cei de la FMI au fost foarte nervoşi de scandalul creat în jurul acestor privatizări, mai ales că ei au susţinut cu tărie că trebuie să vindem pachetele majoritare, iar opinia publică şi specialiştii din minister au fost împotrivă. A trebuit găsit un ţap ispăşitor, acesta a fost Victor Cazana, care s-a opus de la început acestor privatizări", au mai spus sursele amintite.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Da, am observat ca i-a apucat de cateva luni praduiala....Cere FMI-ul ca nu mai are bani .Incepe jaful.
Noi platim ca prostii, ce sa facem ?..

Sa vedem ce se intampla cu CEC

Riddick spunea...

Deocamdată mai au nevoie de CEC, dar cam bat șaua anumite bănci, deocamdată din Austria. Probabil va apărea și Deutsche Bank, a anunțat că ar dori să intre pe piața românească.

www.capital.ro/detalii-articole/stiri/deutsche-bank-ar-putea-intra-pe-piata-romaneasca-143394.html

Crystal Clear spunea...

Daaaa, ne va face onoarea sa ne jefuiasca.....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: