12 noiembrie 2011

Piticu' e pus pe prăduială



Guvernul s-a angajat să facă jaf în sistemul energetic, spre deosebire de guvernul din Ungaria, care încearcă reluarea controlului in domeniile strategice. Nu vă mai luați după vocile care cer privatizare în acest sector, sunt ori naivii, ori lobbyștii. Ariton a anulat listarea la bursă a Nuclearoelectrica, cerută în... adunarea generală a acționarilor (da, statul român nu are participație de 100% în energia nucleară !). Listare cerută de Fondul Proprietatea, cu acționariat volatil și dubios, introdus la Nuclearoelectrica de Tăriceanu. E neclar de ce statul nu are 100% participație. O explicație ar fi că am cedat, ca golanii, acțiuni "investitorilor" care au colaborat la construcția grupurilor, în loc să le achităm costul lucrărilor și să le spunem "la revedere !".
Victor Cazana, şeful Oficiului de Privatizări din Ministerul Economiei, a fost demis pentru că s-a opus vânzării pachetului majoritar al companiilor de stat eficiente, aşa cum au cerut oficialii FMI.
Iată că negocierile dure dintre FMI şi Guvern fac o primă victimă. Şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Victor Cazana, a fost demis de către ministrul Economiei, Ion Ariton, pentru că s-a opus privatizărilor cerute de FMI, au declarat, pentru „Adevărul", surse guvernamentale. El a fost înlocuit la şefia OPSPI cu Florin Laurenţiu Vlădan, adjunctul său.
„Cei de la FMI au fost foarte nervoşi de scandalul creat în jurul acestor privatizări, mai ales că ei au susţinut cu tărie că trebuie să vindem pachetele majoritare, iar opinia publică şi specialiştii din minister au fost împotrivă. A trebuit găsit un ţap ispăşitor, acesta a fost Victor Cazana, care s-a opus de la început acestor privatizări", au mai spus sursele amintite.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Da, am observat ca i-a apucat de cateva luni praduiala....Cere FMI-ul ca nu mai are bani .Incepe jaful.
Noi platim ca prostii, ce sa facem ?..

Sa vedem ce se intampla cu CEC

Riddick spunea...

Deocamdată mai au nevoie de CEC, dar cam bat șaua anumite bănci, deocamdată din Austria. Probabil va apărea și Deutsche Bank, a anunțat că ar dori să intre pe piața românească.

www.capital.ro/detalii-articole/stiri/deutsche-bank-ar-putea-intra-pe-piata-romaneasca-143394.html

Crystal Clear spunea...

Daaaa, ne va face onoarea sa ne jefuiasca.....


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: