03 octombrie 2011

PDL se duce la fund, cu pietroiul regionalizării de gât



Ce-aş mai râde dacă li s-ar trage de aici, după ce şi-au mai luat-o o dată, tot pe mâna UDMR, cu mărirea TVA... Uneori, idioţii trebuie lăsaţi să se arunce în hău, va fi o lecţie bună pentru cei normali la cap.

România liberă:

Oferta PDL, către UDMR: 12 teritorii istorice. Paleologu: Acum nu vom ceda absolut tot ce vrea UDMR. Să mai lase şi ei de la ei

Coaliţia va relua negocierile pe tema regionalizării teritoriale, după ce discuţiile au fost blocate în vară. Democrat-liberalii au decis în şedinţa informală de ieri să vină cu o ofertă "flexibilă" pentru colegii de guvernare de la UDMR: 12 regiuni istorice. Liderii UDMR spun însă că până acum nu au primit o propunere concretă de "reaşezare" a ţării.

PDL şi UDMR vor relua subiectul regionalizării, abandonat în vară după ce opiniile diferite ale liderilor celor două partide au creat tensiuni în Coaliţie. În timp ce UDMR îşi dorea 16 regiuni de dezvoltare, dintre care una formată din Covasna - Harghita - Mureş, fiind dispus chiar la amânarea subiectului cu un an, până în 2012, PDL a insistat pentru varianta cu doar 8 regiuni.

În timp ce Coaliţia mai are pe agendă în această perioadă proiectul comasării alegerilor parlamentare şi cu cele locale, dar şi revizuirea Constituţiei, PDL vine cu o propunere "mai flexibilă" pentru UDMR, susţine vicepreşedintele democrat-liberal Teodor Paleologu.

"Numărul de 12 regiuni este orientativ, nu e bătut în cuie. Cam atâtea dă, dacă e să ne gândim la regiunile istorice. Că vor fi 13, că vor fi 14, că vor fi 11, nu mai e atât de important. Principiul regiunilor istorice este însă unul care îi satisface pe foarte mulţi şi am considerat că e modul cel mai rezonabil de a face regionalizarea", a rezumat Paleologu decizia de ieri a PDL-iştilor.

Chiar şi după compromisul decis ieri în şedinţa informală a PDL, discuţiile pe tema reorganizării nu se vor purta relaxat, Paleologu sugerându-le celor de la UDMR să mai cedeze şi ei.

"Un număr mai mare de regiuni se apropie mai mult de ceea ce îşi doreşte UDMR, dar, fireşte, că acum nu vom ceda absolut tot ce vrea UDMR. Să mai lase şi ei de la ei", a explicat Paleologu.

Potrivit liderilor UDMR, PDL nu a făcut încă o ofertă concretă privind regionalizarea. De altfel, în şedinţa Coaliţiei de astăzi nu a fost atins subiectul. "Nu am discutat această problemă în Coaliţie. Din punctul nostru de vedere nu există, practic, nicio ofertă", a spus Mate Andras, liderul deputaţilor UDMR.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Idioţilor, "vă da pe goarnă" paleologul, tuturu-tu-tu-tu-tuuu... :)))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: