23 septembrie 2011

UDMR mai atrage PDL într-o capcană



Prima capcană întinsă de UDMR a fost la Curtea Constituţională, unde omul lor (să nu fim ipocriţi, sunt numiri politice !) s-a alăturat celor patru numiţi de PNL şi PSD, respingând ca neconstituţională tăierea pensiilor (voturile au fost 5 contra 4 în favoarea respingerii). S-a ajuns astfel la mărirea TVA la 24%, fiind afectaţi toţi, nu doar pensionarii. Deci, nemulţumiri şi în bazinul electoral non-USL.

A doua capcană este regionalizarea. Nu că UDMR s-ar opune. UDMR vrea regionalizare, dacă una dintre regiuni va conţine judeţele Harghita, Covasna şi Mureş. Sau, cel puţin, asta e povestea oficială cu care resping cele opt "judeţe mari" propuse de PDL (personal, cred că UDMR merge pe varianta USL de regionalizare, cu consilii regionale şi Camera Regiunilor în loc de Senat; de aceea, aşteaptă să treacă alegerile). PDL e gata să cedeze, anunţând ca s-ar putea face regionalizarea şi cu 10-12 "judeţe mari" (adică, prin lege organică, fără a mai modifica Constituţia, pentru aceasta fiind necesar un referendum). Ideea regionalizării devine din ce în ce mai nepopulară, dar PDL nu pare a fi îngrijorat.

La discuţia avută ieri cu preşedintele PPE Wilfred Martens, Kelemen Hunor a obţinut promisiunea că la anul (adică, înainte de alegerile din România !), la modificarea programului PPE, se vor include prevederi despre drepturile minorităţilor şi autonomie: "I-am solicitat preşedintelui Wilfried Martens, ca la modificarea programului PPE să ne acorde sprijinul său pentru ca drepturile comunităţilor naţionale, chestiunea autonomiei, repectiv toate acele drepturi colective pentru care noi milităm de ani in şir, să fie cuprinse şi în programul PPE. Avem o promisiune fermă în acest sens din partea preşedintelui".

Nu putem fi naivi să credem că o modificare de statut a unui europartid poate aduce autonomia sau drepturi în plus pentru ungurii din România. Dar ne putem imagina articole de presă şi emisiuni TV la momentul discuţiilor la programul PPE, cu poziţiile PDL, iar după eventuala modificare în sensul dorit de UDMR, întrebări în campania electorală, ale USL către PDL: "Aţi ştiut ? V-aţi opus, sau nu ?"

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Daca ai sti ce pensii imense au toti cei care s-au pensionat inainte de 2000 ! Ca sa nu mai vorbim de pensiile exeptionale...
Stiu pe cineva acare are pensie de 5700 luna -director de banca intrata in FALIMENT .

Ce fel de capitalism e asta?

Platim ca tembelii taxe pentru cei de sus.
Iar noi vom avea pensii de NIMIC

Asta a facut UDMR !

Riddick spunea...

Nu am avut NICIODATĂ încredere în UDMR. În PnL nu mai am din 1991, de când a intrat la guvernare cu FSN "pentru a garanta alegeri libere şi corecte si pentru a îmbunătăţi imaginea României în lume (Quintus).
Iar în PDL, încrederea mea scade precum apa turnată într-un ciur.

Crystal Clear spunea...

PDL e infiltrat de tot felul de gunoaie europeiste


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: