03 octombrie 2011

Patru întrebări retorice (Bursa)



     1. Dacă organismele financiare internaţionale sunt excedate de violenţa crizei mondiale, atunci nu ar trebui să începem să ne ocupăm de agricultură, într-un program strategic naţional de combatere a crizei?
     2*. Dacă faptul că nu am adoptat moneda euro este un atu în favoarea noastră, în acest moment, atunci nu ar trebui să suspendăm ţinta declarată pentru anul 2015 şi să ne anunţăm oficial poziţia de expectativă în programul naţional de adoptare a monedei europene, cum au făcut şi bulgarii?
     3**. Dacă şeful FMI, Christine Lagarde, afirmă că trebuie atenuată austeritatea bugetară în cazul aplatizării creşterii economice şi dacă creşterea noastră economică s-a aplatizat în urma regimului de austeritate, atunci nu ar trebui să ne atenuăm austeritatea, în favoarea creşterii economice?
     4. Dacă observăm că pleacă investitorii străini, atunci n-ar trebui să observăm că investitorii autohtoni rămân?

MAKE
http://www.bursa.ro/patru-intrebari-retorice-142179&s=macroeconomie&articol=142179.html 

*, ** : Austeritatea din România tocmai acest scop îl are, trecerea la euro. Adică, strângerea curelei tocmai pentru a intra în parametrii macroeconomici care ne-ar face eligibili pentru eurozonă. Trebuie să înţeleagă asta cât mai mulţi.

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Comentarii:

(mesaj trimis de anonim în data de 03.10.2011, ora 07:23)
A cincea intrebare retorica: Dar ce Make, tu chiar vrei sa ne cistigam independenta?

Riddick spunea...

Da, am citit comentariul... bun comentariu.

Crystal Clear spunea...

Din cate vad pe bloguri vin vremuri nasoale rau.Nu inteleg exact cate miscari noi, de "dreapta" sunt : MP si NR ? Una-i nemteasca si alta-i ruseasca? Vad ca se curteaza reciproc.Probabil ca-si vor uni destinele....
Monica Macovei iese din PDL? ( asa am vazut la Nicu_Electricu).
Foarte rar gasesti vreun eurosceptic.
Mai sunt unii tineri care incearca sa gandeasca , sa judece, dupa care isi sterg imediat mesajele pe FB, de frica probabil ca nu sunt "in trend" si sa nu supere pe cineva....

Riddick spunea...

Iese "macarena" mare... Heeei, Macarena ! :)

Crystal Clear spunea...

:)))))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: