06 octombrie 2011

După Stolojan, principiile democratice ar fi "suboptimale"



Stolojan se referea la voturile UDMR, necesare pentru regionalizarea în varianta PDL, nicidecum la o opţiune a electoratului la un referendum privind regionalizarea, pe care îl exclude ab initio.

Această poziţie este tipică pentru un europarlamentar, mai ales dacă face parte din cartelul PPE/S&D/ALDE care asigură majoritatea la Parlamentul European.


 


"Se discută acum despre reîmpărţirea administrativă a ţării, care este importantă, necesară. Avem un partid, UDMR, care spune, dom’le nu e prioritatea noastră. Fără voturile acestui partid nu se poate face. Deci pierdem în continuare încă ani buni până o să ajungem la o înţelegere la care au ajuns polonezii că ne trebuie o altă împărţire administrativ-teritorială a ţării", a spus europarlamentarul PDL Theodor Stolojan la RRA.

"V-am dat aceste exemple pentru a înţelege că într-o democraţie, dacă vrei să respecţi principiile democraţiei, rezultatul este, de regulă, suboptimal. Uitaţi-vă ce se întîmplă în SUA, în această luptă dintre republicani şi democraţi care, la un moment dat, paralizează rezolvarea problemelor pe care le are SUA", a explicat democrat-liberalul.

"Deci avem acest plan al discuţiilor. Ştim că trebuie făcut asta, dar nu putem pentru că nu putem armoniza interesele la nivelul Parlamentului, ca să nu vorbim chiar la nivelul unei coaliţii de guvernare formată din mai multe partide politice", a mai spus Stolojan.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Democratia e chhhh

Riddick spunea...

Vrei mai clar de atât ?

"Aa-looo ! Aaa-looo! Cetăţeni ! Staţi liniştiţi la locurili voastre !"

Crystal Clear spunea...

Altfel ne face injectie...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: