06 octombrie 2011

După Stolojan, principiile democratice ar fi "suboptimale"



Stolojan se referea la voturile UDMR, necesare pentru regionalizarea în varianta PDL, nicidecum la o opţiune a electoratului la un referendum privind regionalizarea, pe care îl exclude ab initio.

Această poziţie este tipică pentru un europarlamentar, mai ales dacă face parte din cartelul PPE/S&D/ALDE care asigură majoritatea la Parlamentul European.


 


"Se discută acum despre reîmpărţirea administrativă a ţării, care este importantă, necesară. Avem un partid, UDMR, care spune, dom’le nu e prioritatea noastră. Fără voturile acestui partid nu se poate face. Deci pierdem în continuare încă ani buni până o să ajungem la o înţelegere la care au ajuns polonezii că ne trebuie o altă împărţire administrativ-teritorială a ţării", a spus europarlamentarul PDL Theodor Stolojan la RRA.

"V-am dat aceste exemple pentru a înţelege că într-o democraţie, dacă vrei să respecţi principiile democraţiei, rezultatul este, de regulă, suboptimal. Uitaţi-vă ce se întîmplă în SUA, în această luptă dintre republicani şi democraţi care, la un moment dat, paralizează rezolvarea problemelor pe care le are SUA", a explicat democrat-liberalul.

"Deci avem acest plan al discuţiilor. Ştim că trebuie făcut asta, dar nu putem pentru că nu putem armoniza interesele la nivelul Parlamentului, ca să nu vorbim chiar la nivelul unei coaliţii de guvernare formată din mai multe partide politice", a mai spus Stolojan.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Democratia e chhhh

Riddick spunea...

Vrei mai clar de atât ?

"Aa-looo ! Aaa-looo! Cetăţeni ! Staţi liniştiţi la locurili voastre !"

Crystal Clear spunea...

Altfel ne face injectie...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: