05 octombrie 2011

UE blochează negocierile cu Moldova până se adoptă legea pro-gay ("anti-discriminare")



Europa Liberă: Ce presupune a doua fază a negocierilor?

Dirk Schubel: „Punerea în aplicare a legislaţiei adoptate în faza întâi. Desigur, acest proces, de asemenea, va trebui monitorizat îndeaproape. În acest context, aş vrea să amintesc că aşteptăm adoptarea legii anti-discriminare. Înţelegem că este dificilă adoptarea acestei legi, nu suntem orbi şi ne dăm seama de rezistenţa unor anumite grupuri apropiate Bisericii Ortodoxe. Oricum, adoptarea acestei legi este parte a dialogului privind liberalizarea regimului de vize şi sper că în curând va putea fi adoptată de Parlament ca să putem înainta în negocieri.”

Europa liberă: Summitul Parteneriatului Estic a fost un succes pentru R. Moldova

>> Legea anti-discriminare din Moldova, retrasă. Motivaţii si reacţii.

4 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Este REVOLTATOR sa nu liberalizezi circulatia in UE unui popor pentru ca in Parlament nu s-a acceptat homosexualitatea ca fiind un comportament normal.
UE se contrazice singura, prin intoleranta in acceptarea acestei decizii a moldovenilor.

Riddick spunea...

Şi Filat e vinovat, a retras-o tocmai fiindcă nu trecea "paragraful cu pricina" (datorită şi lui Voronin, comuniştii nu au votat, în schimb o parte din "reformişti", da). Trebuia "să-i dea drumul" aşa, UE n-ar mai fi insistat pentru "anti-discriminare", ci pentru "drepturile gay-lor", ceea ce sună diferit, şi lumea ar pricepe mai repede.
Se vede treaba că "liderilor" ăstora li se pune în faţă o listă amănunţită, din care trebuie să parcurgă fiecare punct. Dacă ar afla "prostimea" doar un sfert din ce e acolo, i-ar lua cu parul şi cu furca.

Crystal Clear spunea...

Da, oamenii sunt manipulati in ultimul grad. Ca si la noi, de altfel..

Crystal Clear spunea...

Saracii moldoveni, sunt oameni atat de seriosi si de muncitori ..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: