25 octombrie 2011

Codul ipocriziei



PDL a adoptat un aşa-zis Cod etic, care nu este altceva decât o manevră propagandistică a aripii Soros, gruparea promovată la congresul din primăvară. Documentul va servi în lupta internă, pentru consolidarea poziţiei în partid a aşa-zişilor reformatori, care şi-au făcut imagine pe seama partidului, lovind în PDL, asociindu-se propagandei care îi lipeşte eticheta de partid corupt (mai vizibil din 2009). Aproape inexplicabil, conducerea partidului, în loc să ia măsuri drastice împotriva acestor elemente, le-a tolerat şi le-a promovat.

Deasemenea, documentul mai are rolul de a controla linia politică a partidului, în sensul intimidării politicienilor (puţini) din PDL care au atitudini critice faţă de climatul politico-economic de la nivelul UE, şi apără interesul naţional (Abateri disciplinare  4.9. Promovarea de idei sau acţiuni de rasism, xenofobie, anti-semitism şi intoleranţă). Aparent, aici n-ar fi nimic bătător la ochi. Dar să ne amintim cum au explicat diverse persoane oficiale din România refuzul Olandei şi Finlandei de a permite accesul în Spaţiul Schengen pentru România şi Bulgaria - "guvernele de acolo depind de partide extremiste". Deci, partide eurosceptice şi antiimigraţie, care sprijină interesele naţionale ale ţărilor lor, sunt "extremiste" pentru establishment.

Principalul promotor al Codului etic este Monica Macovei, militantă pentru "drepturile persoanelor de altă orientare sexuală" - LGBT (persoane lesbiene, gay, bisexuale şi transgen). Macovei a aderat la Intergrupul de la Parlamentul European pentru drepturile persoanelor LGBT, unde a susţinut discursuri şi a semnat diverse declaraţii şi apeluri. S-a implicat în campania pro-homosexualitate din România şi din Moldova. Ca activistă civică, înainte de a deveni ministru, a militat nu numai pentru dezincriminarea homosexualităţii (articolul 200 din vechiul Cod Penal, anii '90), ci şi pentru recunoaşterea căsătoriilor unisex. A mai susţinut la CEDO cazul unui ţigan care a fost împuşcat de un poliţist pe care tocmai îl înjunghiase, ba s-a mai şi lăudat că a obţinut pentru acesta (nu a murit în urma împuşcăturii) daune de 130.000 de euro, care sunt plătite de statul român, ba chiar şi câte 10.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi complici ai acestuia (numiţi în dosar "martori").

Aşadar:

- Corespunde Monica Macovei doctrinei, valorilor şi obiectivelor PDL ?

- Activităţile sale de militant pro-gay aduc sau nu daune PDL ?           

Iată anumite puncte din  Codul etic care trebuie avute în vedere pentru a răspunde la întrebări:




Introducere - Partidul Democrat Liberal asumă următoarele:

2. Integritatea politică trebuie să devină o misiune pentru toţi membrii PDL

Articolul 2 - Obligaţiile membrilor PDL

4. Membrul de partid trebuie să respecte legile ţării, Statutul, Codul etic, programele partidului, regulamentele sale, precum şi doctrina şi valorile acestuia. De asemenea, el trebuie să pună în practică, cu loialitate, obiectivele partidului.

Articolul 3 - Abateri disciplinare

Prezentul articol detaliază prevederile articolului 27 din Statutul PDL referitoare la sancţiunile aplicabile membrilor de partid în legătură cu “conduita negativă, declaraţii sau activităţi" care “provoacă daune partidului”.

4.17. Acţiuni care compromit obiectivele politice majore ale partidului; abandonarea nejustificată a responsabilităţilor delegate de partid sau acţiunea neglijentă în exercitarea acestora;

Un comentariu :

Crystal Clear spunea...

Excelent !
O sa share-uiesc si eu !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: