22 februarie 2011

Bagi şişul într-un poliţist, şi după aia capeţi bani de la statul român



Cazul, pe scurt:
Romania va plati 130.000 euro, daune morale si financiare, unui cetatean roman de etnie roma, dupa ce Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis marti ca tanarului i-au fost incalcate dreptul la viata si la o ancheta corecta, informeaza un comunicat de presa al institutiei. De asemenea, statul roman va mai achita daune morale de cate 10.000 de euro si altor doi reclamanti, implicati in acest dosar.

Soare il acuza pe politistul care a facut arestarea ca a folosit un exces de forta si l-a impuscat, dupa ce anterior il lovise in repetate randuri. De cealalta parte, autoritatile romane sustin ca tanarul era inarmat cu un cutit si l-a injunghiat pe politistul care l-a arestat.

Politistul a fost nevoit sa traga un foc de avertizare, dar s-a dezechilibrat si l-a nimerit pe reclamant in cap.

Judecatorii CEDO au stabilit ca politistii au incalcat dreptul la viata al tanarului, intrucat circumstantele in care acesta a fost arestat nu justificau utilizarea armei din dotare.

De asemenea, magistratii au hotarat ca ancheta efectuata in acest caz nu a fost una corecta pentru ca investigatorii nu erau independente de persoanele implicate in evenimente intrucat investigatia a fost efectuata de un procuror militar, care, la momentul respectiv, era un oficial militar la fel ca politistii cercetati.

Judecatorii de la Curtea Europeana a drepturilor Omului au decis ca statul roman trebuie sa plateasca cetateanului roman daune financiare de 90.000 de euro si daune morale de 40.000 de euro.
Dacă se întâmpla în SUA, nu mai punea nimeni sub semnul întrebarii uzul de armă al unui poliţist lovit cu cuţitul de un derbedeu. Şi nici nu mai "paraliza", că ăia nu trag cu jucării "Carpaţi".

După părerea mea, este un caz-test, edificator pentru  modul în care sunt abordate problemele ordinii şi legitimei apărări de către aşa-zisa "justiţie europeană".

Iar faptul că activista (Soros) Monica Macovei a iniţiat cazul la CEDO, este o banalitate.

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Se mai si mandreste cu asta si pune pe blog !
"Prostu nu e prost destul pana nu e si fudul"

Din cauza asta nu se mai baga politistii sa te apere de banditi ,pentru ca pot fi injunghiati !

Exact asa mi-a spus un politist acum ceva timp

Riddick spunea...

Poliţiştii americani sunt instruiţi să nu permită apropierea unui agresor înarmat la mai puţin de 4-5 metri (două salturi), să fie gata de tragere dacă ala nu renunţă.

Riddick spunea...

Şi o mai vor unii ... premier. HA !

Crystal Clear spunea...

Da, si tot in America politistii le cer suspectilor sa se culce pe burta si le pun catuse !

Uite mai jos un de duce "justitia europeista" : ( l-am gasit pe NR)

http://www.dailymail.co.uk/news/article-1359285/Foreign-squatters-given-legal-aid-fight-1m-house-eviction.html

Riddick spunea...

Şi dacă se mişcă suspect înainte de percheziţia corporală, pot invoca faptul că li s-a părut că scoate o armă.

anarchix spunea...

Asta imi aminteste de cum sunt oprit cateodata noaptea pentru speeding (5/10 mph peste limita). Vad in oglinda cum se apropie caralii lipitzi de masina cu mana pe holster, just in case.

Astia ar trebui in RO. Cred ca ar fi numai plagi impuscate pe strazile din RO :-))


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: