29 septembrie 2011

Vot "cu cântec" al delegaţiei de europarlamentari din România la o rezoluţie pro-gay



În Parlamentul European s-a dezbătut şi votat ieri rezoluţia cu titlul Rezoluţia Parlamentului European referitoare la drepturile omului, orientarea sexuală şi identitatea de gen la Organizaţia Naţiunilor Unite. Printre iniţiatorii rezoluţiei se află şi Renate Weber (România, ALDE/PNL).

Rezoluţia a fost aprobată. Situaţia generală privind votul:

Total membri:735

Votanţi:586


Voturi pentru:
442


Voturi împotrivă:
104


Abţineri:
40

Absent:

0

Nu a votat:

151

Motivat:

0

Votul "delegaţiei României", ca să zic aşa, deşi acolo sunt organizaţi pe grupuri ideologice, nu pe grupuri naţionale (nu a fost niciun absent):

PENTRU (toţi care au votat "pentru" au votat pe linia grupului europarlamentar propriu; toate grupurile europarlamentare în care sunt europarlamentari din România au dat consemn de vot "pentru"): Elena Băsescu (tuta e "pe linie" mereu !), Marian Jean Marinescu, Iosif Matula, Cristian Dan Preda, Theodor Dumitru Stolojan (PPE/PDL); Cristian Silviu Buşoi, Ramona Nicole Mănescu, Adina-Ioana Vălean, Renate Weber (ALDE/PNL); Csaba Sogor (PPE/UDMR); Adrian Severin (independent).

ÎMPOTRIVĂ: Elena Oana Antonescu, Sebastian Valentin Bodu (PPE/PDL); Iuliu Winkler (PPE/UDMR).

ABŢINERE: Petru Constantin Luhan, Traian Ungureanu (ce te costa un NU, "TRU" ?), de la PPE/PDL; Norica Nicolai (ALDE/PNL); László Tőkés (PPE/UDMR).

NU A VOTAT: Tot grupul S&D/PSD-PC (Boştinaru, Creţu, Cutaş, Dăncilă, Enciu, Ivan, Paşcu, Plumb, Sârbu, Tănăsescu, Ţicău); Monica Luisa Macovei (o fi o strategie, să nu mai apară în prim-planul lobby-ului pro-gay ?), Rareş-Lucian Niculescu (PPE/PDL); George Becali, Corneliu Vadim Tudor (independenţi).

Aşadar, grupul PSD-PC e atent la imaginea văzută din ţară şi la apropiatele alegeri. De-aia o fi Preda supărat ?

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

TRU e fricos , la o adica

Riddick spunea...

Mi-e din ce în ce mai greu să-i găsesc circumstanţe ori justificări lui TRU. E momentul să decidă: albă sau neagră.

Crystal Clear spunea...

Nu ma asteptam...

Anonim spunea...

astia cu drepturile pentru gay nu se lasa pana nu ne baga tuturor in pat cate un elton john, pe principiul ca "daca nu ai incercat poate iti place si nu stii"

Riddick spunea...

Norica Nicolai face o figură mai aparte în grupul ALDE, s-a exprimat acum câteva luni împotriva creării unui serviciu de informaţii al UE, despre care a început să se vorbească.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: