07 septembrie 2011

Valeriu Tabără vs. Polvoş



Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a pus piciorul în prag şi l-a demis printr-un ordin al ministrului pe directorul Agenţiei Domeniilor Statului, Radu Cristescu, aflat în subordinea sa. Activitatea acestuia a fost evaluată de Corpul de Control al ministrului, care a recomandat schimbarea sa din funcţie, acuzându-l de producerea unor însemnate prejudicii. Cristescu, însă, are pile importante la conducerea PDL, ceea ce explică întârzierea deciziei de demitere. Apare menţionat numele consilierului prim-ministrului, Andreea Paul (ex-Vass), care ar fi exercitat presiuni pentru menţinerea lui Cristescu în funcţie.

Pe surse, numele lui Valeriu Tabără ar figura printre cele 4-5 nume de miniştri care ar urma să fie remaniaţi. Ar fi o mişcare greşită pentru credibilitatea PDL, dar în ton cu "spiritul reformist" al sectei PPE-Soros-KAS-UE care a pus în scenă "victoria" de la congresul PDL din mai 2011, reducând numărul delegaţilor de la 4000 la 1300.

Anchete Online: 

Şeful ADS a fost demis. Cu scandal!

Presedintele Agentiei Domeniilor Statului, Radu Cristescu a fost demis ieri, in urma unui ordin emis de ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. Eliberarea acestuia din functie s-a lasat insa cu scandal. Puternic sustinut de conducerea PDL Salaj, dar si de Andreea Vass, consilierul pe probleme economice a premierului Emil Boc, seful ADS a facut mari presiuni la nivelul Guvernului dar si in interiorul PDL pentru a-si mentine functia.

Mai mult, potrivit unor surse democrat-liberale, hartia oficiala emisa de ministru privind demiterea lui Cristescu, aflata in drumul spre un acord venit din partea premierului, ar fi fost rupta de Andreea Vass.
Insa, Tabara a insistat si a semnat un al doilea ordin de demitere. Cristescu si-a pierdut scaunul de presedinte ADS, in urma unui raport intreprins de inspectorii Corpului de Control al ministrului Agriculturii, privind activitatea Agentiei.

Ministrul Agriculturii ne-a declarat ca a semnat ieri, la ora 12, ordinul de demitere din functie a presedintelui ADS, Radu Cristescu, pe baza recomandarilor venite din partea raportului Corpului de Control al ministrului, intocmit in luna august. Potrivit unor surse din PDL, “Radu Cristescu s-a tinut insa tare, pana in ultimul moment”. Deputatul PDL, Lucian Bode, seful PDL Salaj si consiliera pe probleme economice al premierului, Andreea Vass au facut un puternic lobby in partid si pe langa Emil Boc pentru a bloca demiterea lui Cristescu.

De asemenea, Cristescu ar fi fost sfatuit sa conteste in instanta raportul inspectorii Corpului de Control si sa anuleze astfel propunerea de demitere a sa. Mai mult, surse din partid, sustin ca actul oficial de demitere a sefului ADS, ar fi ajuns la consiliera Andreea Vass, care l-ar fi rupt. Tabara avea nevoie de o sustinere politica venita din partea premierului Emil Boc, in calitatea acestuia de presedinte al PDL.

Cristescu a fost numit politic, in martie a.c in functia de sef al ADS. “Nu aveam nevoie de semnatura premierului pentru demiterea lui Cristescu, pentru ca institutia condusa de acesta se afla in subordinea mea”, a tinut sa ne precizeze Tabara, vorbind din punct de vedere juridic al gestului sau. De altfel, demiterea lui Cristescu s-ar fi discutat luni si in PDL, la o intalnire neprotocolara a liderilor PDL, dupa sedinta Biroului Permanent National. Singurul care l-a sustinut pe Cristescu a fost Lucian Bode, seful PDL Salaj.
Gestuia acestuia se explica prin simplul fapt ca acest Bode l-a si propus in martie a.c. in partid, pentru functia de presedinte ADS. Cu alte cuvinte, conducerea ADS, fusese arondata politic organizatiei PDL Salaj.

Dupa ce Andreea Vass ar fi rupt documentul de demitere a lui Cristescu, Tabara s-a vazut nevoit sa emita un alt document de eliberare din functie a acestuia. Potrivit surselor noastre, acest lucru s-a intamplat joi. Hartia trebuia sa ajunga pe masa sefului ADS vineri, dar acesta nu era la birou. Pana la urma, Cristescu a fost instiintat marti de demitere, dupa ce Tabara a fost sigur ca este sustinut de partid in luarea acestei decizii.

Raportul Corpului de Control in cazul Cristescu a ajuns la DNA, fostul sef al ADS fiind acuzat de mari prejudicii aduse institutiei pe care a condus-o timp de o jumatate de an. Insa, trebuie mentionat faptul ca Radu Cistescu are un puternic aliat in justitie: sora sa,procuroare la DIICOT.

13 comentarii :

Anonim spunea...

Stalciti mutra maimutei maneliste care si-a batut joc de imnul national al Romaniei, pe Stadionul National, la un eveniment oficial si public Romania.
Nici o mila pentru maimuta manelista . Daca mai exista romani cinstiti va provoc la o boicotrare totala ascarbei maneliste.
Sa moara de foame si in mizerie!

Riddick spunea...

Eu, unul, şi uitasem de Marcel Pavel până la incidentul cu imnul. Nu consum subproduse muzicale.

Crystal Clear spunea...

Polvos face ce vrea ea....
Cum ii permite sa rupa decizii ale ministrilor ?
E paranoica !

Riddick spunea...

Nu e sigură treaba cu ruptul, dar Tabără, dacă ştie că e aşa, nu ar trebui să tacă. Mai ales dacă miroase ceva în legătură cu remanierea. Nu are rost s-o "dea" ulterior, gen wikilik.

Crystal Clear spunea...

Bineinteles.
Se gandeste probabil si la alte consecinte....
Tipa face parte titr-o mafie urata rau

Riddick spunea...

Polvoş se încadrează, după toate definiţiile, la agent de influenţă sau agent străin.

Riddick spunea...

Nu mai zic nimic (acum) de Pitic, care ştie bine ce-i cu ciumetea asta şi totuşi o tolerează.

Crystal Clear spunea...

Fara nici o indoiala !

Crystal Clear spunea...

Atat Boc cat si Basescu stiu foarte bine ceea ce se intampla si tolereaza.
Fie sunt complici in mod constient fie sunt amenintati urat fie sunt bolnavi ( manipulati in vreun fel)

Riddick spunea...

Eu atât zic: la o eventuală suspendare votez DA cu amândouă mâinile. Măcar să se ştie cine face politicile de stânga, nu să se facă aceste politici pe voturi de dreapta.

Crystal Clear spunea...

Ceea ce se intampla acum este a doua mare miciuna dupa cea cu Revolutia.
Iar ne-au scos in strada si ne-au mintit. De data asta Basescu si Boc

Riddick spunea...

S-au dat pe faţă. Numai proştii sau lătrăii lor arvuniţi nu vor să vadă.

Crystal Clear spunea...

Ma simt ingrozitor, mintita din nou...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: