12 iunie 2011

Se anunţă formarea Polului Naţionalist



După cum a pornit şi după componentele iniţiale, pare old-school, anii '90. Ţinta principală - UDMR. Nimic despre pierderea suveranităţii naţionale faţă de UE şi ONU, ori va urma ceva şi pe această direcţie ? Sunt de dreapta şi în domeniul economic ?

Dacă sunt deştepţi şi îşi actualizează platforma, pornesc cu vântul în pupa. Sau poate sesizează alţii conjunctura favorabilă din prezent, şi o vor face ei. Este prea serioasă nevoia unui pol politic care să nu facă parte din eurosistem, spre a-l substitui cu Albă ca Zăpada, "noul partid al lui Patriciu" sau cu experimente care au eşuat în anii '90 (de la PUNR la Alianţa Civică).


C O M U N I C A T 

Reprezentanţii Uniunii Naţionale Vatra Românească, Asociaţiei Noua Dreaptă, Societăţii Cultural Patriotice 'Avram Iancu', Societatea Culturală ASTRA, reuniţi la Târgu Mureş în ziua de 11 iunie 2011, reafirmându-şi adeziunea la valorile fundamentale ale spiritualităţii româneşti

- analizând situaţia economică, socială şi politică a României;

- constatând degradarea continuă a climatului economic, social şi moral;

- consemnând ofensiva continuă a forţelor antinaţionale sprijinite de structurile politice ale puterilor care au guvernat România din 1989;

- neliniştiţi de atacurile continue la adresa valorilor fundamentale ale naţiunii române de către extremiştii din U.D.M.R.

- îngrijoraţi de lipsa de perspective a tinerei generaţii determinată să plece peste hotare.

Consideră necesar să se adreseze tuturor locuitorilor din spaţiul românesc precum şi românilor de pretutindeni, indiferent de vârstă, stare socială, apartenenţă politică sau etnică cerându-le:

- guvernanţilor şi coaliţiei care îi susţine, încetarea oricăror acţiuni care conduc la învrăjbire, sărăcire, umilire şi decădere morală;

- ca prin mijloace de convingere democratică consultarea populară în problemele esenţiale ale viitorului românilor şi a României (legea învăţământului, revizuirea Constituţiei, reorganizarea administrativă, legea minorităţilor); adoptarea legilor organice exclusiv după dezbaterea lor cu reprezentanţii societăţii civile, a instituţiilor şi organizaţiilor profesionale şi legiferarea lor doar prin consens cu toate forţele politice;

- să evidenţieze şi sancţioneze orice abatere de la cadrul legal;

- instituţiilor administraţiei publice să se pună în slujba cetăţeanului, să elimine orice posibilitate de umilire a poporului român şi istoriei sale;

- să ia atitudine, în orice situaţie, împotriva încălcării prevederilor constituţionale a celor care le încalcă, indiferent de funcţie, rang, apartenenţă politică.

Cerem organelor abilitate ale statului român, Parlamentului şi Preşedinţiei precum şi forţelor politice să facă demersurile necesare pentru intrarea în legalitate a UDMR ca o primă cale pentru eliminarea din viaţa politică din România a ilegalului, minciunii, favoritismului şi perpetuarea ideii de dublă măsură, care are ca esenţa umilirea populaţiei româneşti, privilegind prin situarea unei organizaţii pretins culturale deasupra prevederilor constituţionale.

Aşteptăm din partea tuturor forţelor politice, constituite legal, să ia atitudine împotriva discriminărilor la care sunt supuse organizaţiile culturale româneşti în raport cu statutul de formaţiune favorizată şi plătită din banii contribuabilului român majoritar acordat UDMR.

Reafirmând respectul romanului pentru membrii oricăror etnii care şi-au găsit un cămin în acest spaţiu carpato-danubiano-pontic cerem Preşedinţiei, Parlamentului, fiecărui partid parlamentar, în parte, precum şi organizaţiilor civice să îşi delimiteze clar poziţiile faţă de proiectele şi programele revizioniste promovate de UDMR care nu urmăresc altceva decât dezmembrarea României, încălcarea tratatelor de pace încheiate după primul război mondial şi implicit, umilirea României ca stat şi a romanilor ca naţiune şi popor. România având o contribuţie esenţială la păstrarea creştinătăţii şi apărarea acţiunilor împotriva Europei civilizate la care a stat stavilă la hotarele acesteia.

În acelaşi sens cerem Preşedinţiei şi coaliţiei puterii forţelor politice, în consens cu celelalte forţe politice să elimine 'dictatura' minorităţilor etnice asupra majorităţii respingând şantajul murdar şi trădător al UDMR.

Facem apel la toate cultele religioase să se abţină de la a se pune în slujba unor forţe politice antinaţionale şi să facă toate eforturile necesare pentru crearea unui climat de concordie socială şi respectare a preceptelor moralei creştine.

Pornind de la principiul că dacă ne este bine tuturor cu atât mai bine ne este fiecăruia, facem apel la întărirea spiritului civic, apărarea valorilor tradiţionale ale poporului român şi ale respectului valorilor spirituale ale fiecărei membru al naţiunii române.

Să fie oprită tentativa perfidă a duşmanilor românilor din Transilvania transpusă în practică prin unealta lor la guvernare UDMR, statul român să nu se autoabandoneze şi şă-şi exercite menirea de a fi al tuturor în mod egal, legiuitorul să fie prudent la asumarea unor legi propuse şi susţinute cu şantaj politic din partea UDMR.

Toate partidele politice româneşti să facă un set de problematici comune pentru toţi românii, să sprijine cauza naţională, făcând abstracţie de şantajul UDMR în actele de guvernare care sunt periculoase pentru România viitoare şi pentru stabilitatea în zona geografică în care ne aflăm.

În numele acestor organizaţii cultural-patriotice s-a hotărât constituirea unei delegaţii reprezentative formată din preşedinţii acestora care să solicite întrevederi cu Preşedintele României, Primul - Ministru şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului României în vederea implicării acestora ca parte civică a societăţii româneşti în comisii şi la toate entităţile lucrative ale autorităţilor centrale ale statului, fără de care să nu se ia nici o măsură legislativă care să încalce drepturile câştigate prin jertfă de sânge de generaţii ale poporului român.

Adunarea ia act de proiectul politic propus de Asociaţia Noua Dreaptă şi Uniunea Vatra Românească denumit Partidul Naţionalist şi sprijină această iniţiativă în vederea creării unui pol naţionalist care să acceadă în Parlamentul României la alegerile din anul 2012.

Târgu Mureş 11.06.2011

Uniunea Naţională Vatra Românească   Preşedinte  Ing. Petru - Florin Oproiescu
Societatea Culturală ASTRA   Preşedinte  Prof.univ.dr. Dumitru Acu
Societatea Cultural Patriotică 'Avram Iancu'   Preşedinte  Prof. Victor Bercea
Asociaţia Noua Dreaptă   Preşedinte  av. Tudor Ionescu

AGERPRES

11 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Pare mai degraba "old school".

Este foarte important ce politica economica va face si pozitia fata de UE.
Asteptam...

Riddick spunea...

Şi eu zic la fel. Să nu uităm că Vatra Românească a colaborat cu Iliescu şi FSN/FDSN/PDSR în anii '90.

Dacă lansează şi Patriciu ceva, e clar că vor să paraziteze adevărata alternativă.

Crystal Clear spunea...

Da, a fost primul lucru la care m-am gandit dupa ce am citit "Apelul" :
parazitarea .
Am fost saptamana trecuta in Tg Mures si am observat in centru un sediul al "Vatrei Romanesti"- arata la fel de "old school".
Le este frica sa nu apare ceva "genuine"

Riddick spunea...

Prin 1994, vara, am fost câteva zile prin judeţul Mureş. Ce mai jaf făceau PUNR-istii, privatizări pe sprânceană, de la nenea Văcăroiu...

Noua Dreapta Mures spunea...

Multumim pentru interesul acordat! Intalnirea de la Tg-Mures este un nou pas spre coagularea celor care simt la fel si pun ideea nationala deasupra intereselor personale (fapt demonstrat prin activitatile voluntare desfasurate in atatia ani de zile). Este un semnal de strangere a randurilor.

Sprijinirea infiintarii Partidului Nationalist nu va duce la dizolvarea organizatiilor respective. Activitatile lor cultural-patriotice vor continua in viitor. Insa acei membrii ai acestor organizatii care au dorinta de a se implice si a activa si in plan politic intr-un partid in care sa se regaseasca si in care sa isi puna in mod meritocrat in valoare abilitatile, pentru a ajunge acolo unde se iau cu adevarat deciziile care influenteaza aceasta tara, au posibilitatea sa recurga la acest drept cetatenesc in noul partid. Ideea sprijinirii Partidului Nationalist (initiativa a Asociatiei de tineret Noua Dreapta) vine si datorita esecurilor colaborarilor organizatilor mai vechi cu actualele partide care, vazandu-se "cu sacii in caruta" dupa alegeri, au tradat pactele initiale si cauza nationala acceptand santajul politic al UDMR (care si-a urmarit interesele - fapt ce nu e de mirare) cat si, in special, din propria lor initiativa prin urmarirea intereselor personale ale unor membrii de partid sau de clan in defavoarea interesului comun national, interes avut in prim plan prin insasi natura activitatii acestor organizatii. Cat despre UNVR si decaderea PUNR, aceasta experianta a actualilor fruntasi UNVR (cei care au mai ramas dupa "cernerea" atatior ani) este deosebit de importanta si poate feri viitorul partid de situatii asemanatoare. In plus Vatra Romaneasca inca este un "brand" (daca tot plac neologismele) apreciat in Ardeal si ar fi pacat ca cei care au obictive comune sa nu fie impreuna. Ei au un "know-how", Noua Drepta aduce entuziasmul si vitalitatea tineretii, iar poarta este inca deschisa pentu cei care au dorinta de a munci si a lupta pentru binele comun al acestei tari. Nici tematica UE sau NATO nu va fi lasata la oparte insa lucrurile vor fi abordate pe rand pentru ca o schimbare este dorita. In acest context salutam orice initiativa care sa aduca o alternativa la actuala clasa politica oferind o paleta mai lagra de alegere.

Drumul inceput e greu, problemele nu ne vor ocoli. Suntem curiosi sa urmarim acum din partea cui vor veni atacuri si tentative de intimidare si de dezbinare a initiativei noastre? Orice ar fi, vom fi cu sufletele impacate ca noi macar am incercat. Sfatuim pe oricine nu doar "sa astepte sa vada ce se va intampla" ci, daca considera ca-si poate aduce contributia pozitiva, sa ne contacteze deoarece orice idee e ascultata si orice brat de munca e binevenit. Cel mai simplu este prin contact la adesele de pe situl Noii Drepte. Doamne-ajuta!

Riddick spunea...

Atenţie mare la platformă, dacă nu este bine întocmită şi prezentată poate fi motiv de atacuri. Interesul este ca ea să se adreseze unor segmente cât mai mari, nu să fie "partid de nişă". Trebuie zgâlţâit establishmentul, şi pentru asta e nevoie şi de mase, nu doar de elite.

Noua Dreapta Mures spunea...

@Riddick: Platforma program este aproape de finalizare dar poate suporta completari. Suntem deschisi la opinii. Fara ezitare, daca ai propuneri concrete, scrie-le pe acest blog sau la mures@nouadreapta.org caci poate vor fi de folos. Multumim.

Riddick spunea...

Pentru început, o sugestie: nu menţionaţi cuvântul "neutralitate". Ştiu, sunt persoane cu anumite reţineri faţă de NATO, dar neutralitatea nu este o alternativă, ea duce direct la "armata europeană" sau la "securitatea colectivă UE-Rusia", o componenta avută în vedere de Gorbaciov când a lansat conceptul "Casei Comune Europene" în '90:

THE FEDERALIST


Notes
Year XXXII, 1990, Number 1 - Page 30 REFLECTIONS ON THE EUROPEAN COMMON HOME

http://www.thefederalist.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=3%3Ariflessioni-sulla-casa-comune-europea&catid=3%3Anote&Itemid=34&lang=en

Noua Dreapta Mures spunea...

http://www.nouadreapta.org/actiuni_prezentare.php?idx=348

Riddick spunea...

Succes ! Este bună denumirea de "Partidul Naţionalist".

Are de luptat cu caricaturile PNG şi PRM, care induc în eroare lumea. Vreau să spun, acest segment de electorat trebuie primul cucerit.

Noua Dreapta Mures spunea...

Multumim.

Iata modul in care intelegem noi Nationalismul:

NAŢIONALÍSM = atitudine sau doctrină politică ce are în vedere, în primul rând, apărarea drepturilor şi aspiraţiilor naţionale. (DEX necomunist)

NAŢIONALISMUL, înflăcărat de dragostea şi devotamentul faţă de patrie şi popor (patriotism), este deosebit de ACTIV creând principii şi programe în folosul ţării şi neamului, pe care le pune în practică cu scopul realizării binelui comun. Caracteristica lui este fapta creatoare. NAŢIONALISMUL RESPECTĂ TOATE NEAMURILE ca valori ale Creaţiei deoarece naţionalismul autentic nu reprezintă ura ci suma virtuţilor unui popor. Naţionalismul cere tratarea lui cu acelaşi respect.

“NAŢIONALISMUL NOSTRU are un conţinut social. Nu-i împarte pe profitori (după naţionalitate) în Români şi neromâni. Nu-i tolerează (nici) pe cei dintâi şi (nici) pe cei de-ai doilea. Uneori (naţionalismul) este chiar mai de temut adversar al celor dintâi, care, subjugaţi intereselor lor şi deservind interesele patriei, comit un act de înaltă trădare.”

“NAŢIONALISMUL înseamnă, pe de o parte, încrederea deplină în puterea valorilor morale şi intelectuale ale neamului din care faci parte, iar pe de altă parte tendinţa permanentă de a ridica pe toate terenurile neamul apărându-l de influenţe şi primejdii străine, convinşi că prin naţionalismul luminat şi sănătos se întăreşte umanitatea însăşi” (ONISIFOR GHIBU)

“A FI NAŢIONALIST ÎN ROMÂNIA, adică a-ţi închina viaţa ridicării neamului şi ţării tale, însemnează a te aşeza pe un pisc în bătaia tuturor furtunilor urii şi a trăznetelor răzbunării. Nimic nu e mai urâtă, nimic mai prigonită şi mai lovită decât dragostea supremă de românism.” (NICHIFOR CRAINIC)

LEGILE NAŢIONALISMULUI CONSTRUCTIV:
1. unirea strânsă şi fără rezerve a tuturor românilor(;) într-un puternic sentiment de iubire frăţească şi creştinească;
2. stârpirea, prin sancţionare fără milă şi teamă, a incorectitudinii morale şi materiale, oriunde şi de către oricine s-ar manifesta;
3. respectarea, cinstirea şi recompensarea, dreaptă şi completă, a muncitorului(;) intelectual şi (a celui n.n.) manual;
4. naţionalizarea bogăţiilor naţionale (adică trecerea lor sub autoritatea decizională a naţiunii băştinaşe - care, de altfel, le-a produs prin propriu-i efort) şi independenţa economiei naţionale. (POMPILIU NICOLAU)

Nae Ionescu l-a intrebat pe marele gânditor Petre Ţuţea:
“ - Care trebuie să fie ÎNSUŞIRILE UNUI ADEVĂRAT CETĂŢEAN ROMÂN?”
Petre Ţuţea i-a răspuns astfel:
1. Să fie creştin, conştiinţa religioasă fiind definitorie pentru un om;
2. Să fie dispus a-şi da viaţa pentru România fără regret;
3. Să nu înşele pe nimeni;
4. Să nu necinstească nici o fecioară, pentru a nu ofensa Majestatea Maicii Domnului;
5. Să-şi cunoască limitele şi să respecte ceea ce poate face altul şi nu poate face el.
(PETRE ŢUŢEA)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: