19 iunie 2011

"PNŢCD" are acelaşi program de regionalizare ca cel al USL



Am pus ghilimele, fiindcă grupul Ciorbea-Ciuhandu-Sârbu-Diaconescu (anexa "monarhistă" a USL) este în proces cu actuala conducere a PNŢCD, care va organiza alt congres.

Rezoluţia Congresului PNŢCD

DESCENTRALIZAREA PRIN REORGANIZAREA ADMINISTRATIVĂ CU ÎNFIINŢAREA REGIUNILOR

Procesul de descentralizare administrativă şi de înfiinţare a regiunilor este unul necesar în vederea dezvoltării viitoare a României.

PNŢCD este primul partid care a propus un proiect viabil privind autonomia locală şi descentralizarea administrativă. În lipsa unei gândiri proprii, părţi din rezumatul acestui proiect au fost confiscate de diverşi, care le-au prezentat ca fiind proiecte proprii fără ca măcar să le înţeleagă .

Având în vedere valorile fundamentale şi principiile creştin–democraţiei: principiul subsidiarităţii, principiul autonomiei locale şi al descentralizarii administrative,

PNŢCD propune societăţii româneşti, tuturor românilor care cred că deciziile trebuie să fie luate de autorităţile publice cele mai apropiate de cetăţean, Proiectul PNȚCD privind Descentralizarea prin Reorganizarea Administrativă şi Înfiinţarea Regiunilor. Acest proiect presupune:

1. Revizuirea Constituţiei României:

Descentralizarea administrativă şi regionalizarea nu trebuie făcute doar printr-o lege adoptată de un anume parlament. Ele trebuie să fie statuate de popor şi incluse în Constituţia României. Revizuirea Constituţiei, din acest punct de vedere, trebuie să cuprindă:

înfiinţarea REGIUNILOR – cu Statut de Unităţi Administrativ-Teritoriale; judeţele vor păstra în continuare calitatea de Unităţi Administrativ Teritoriale, în timp ce municipiile mari, care au pârghiile necesare pentru o funcţionare autonomă, vor primi statut de judeţ. În spiritul descentralizării, regiunile nu trebuie să preia atribuţiile judeţelor, ci atribuţii ale Guvernului.

precizarea Autorităţilor administraţiei publice prin care se realizează autonomia locală în REGIUNI, şi anume: CONSILIILE REGIONALE alese (ca organe deliberative, şi nu legislative) şi GUVERNATORII aleşi (ca organe executive);

păstrarea Sistemului Parlamentar Bicameral, cu un număr redus de parlamentari: Camera Deputaţilor (ai cărei membri sunt aleşi printr-un sistem de vot uninominal cu adevărat reprezentativ) + Camera Regiunilor (ai cărei membri sunt aleşi de Consiliile Regionale);

între Stat, Regiune, Judeţe, Oraşe şi Comune să nu existe raporturi de subordonare;

Congresul PNŢCD mandatează conducerea partidului pentru a iniţia o dezbatere publică cu cetăţenii României pentru cunoaşterea şi completarea Proiectului PNȚCD privind descentralizarea prin reorganizarea administrativa cu infiintarea regiunilor administrative.

http://www.pntcd.eu/2011/06/19/rezolutia-congresului-pntcd

9 comentarii :

anarchix spunea...

Eu n-o sa pricep de ce naiba oamenii astia cred ca daca alipesti regiuni sarace la regiuni mai bogate, regiunile sarace devin mai bogate.

Nu trebuie sa ai MBA sa vezi ca oamenii vor migra de unde-i mai rau spre unde-i mai bine. Asta s-a intamplat peste tot, inclusiv in Germania de est.

Riddick spunea...

E temă de afară (UE şi "alţii"), spre Statul Europa, apoi spre Statul Mondial:

Ce nu vor ei să ştiţi despre regionalizare şi scopurile sale

http://riddickro.blogspot.com/2011/06/ce-nu-vor-ei-sa-stiti-despre.html

anarchix spunea...

Ce m-a uimit cel mai tare a fost lipsa de reactie a oamenilor. Nici unul sa nu-si agate o pancarta de gat, niciun geam spart. E ceva de necrezut cu romanii din Romania. Sunt la 6000 de mile departare si-mi fac mai multe probleme decat ei - si nu mai vorbesc de denumirile istorice aruncate al gunoi peste noapte.

Poate asta merita romanii ... Bleah!

Cred c-o s-o las mai moale cu stirile din RO. :-)

Riddick spunea...

Lumea mocneşte. A picat bine scandalul cu "secuimea", acum nici nu mai vor să audă de regionalizare.

Partidele care vin cu tema asta la anul (minus cele maghiare) vor pierde big time.

Crystal Clear spunea...

Toata lumea este revoltata si scarbita!
S-au saturat toti de scandal pe strazi pentru ca este totul aranjat, discredidat, deturnat.

Parerea mea este ca traim intr-o dictatura a unui cartel de partide care in diverse forme acioneaza , de fapt in acelasi scop fuziunea si federalizarea noastra in statul Europa :
"What power does the consumer have if a cartel or a multinational lobbyist is simultaneously subsidizing and wining and dining all the major parties? "

Crystal Clear spunea...

http://eurdemocracy.blogspot.com/2011/06/truth-15-exposed-citizens-most.html?spref=fb

The politicians and more specifically the political parties want 500 million citizens to forget that they can do far more than just kick them right out of power -- all of them. Elections are not much use if all parties are corrupt or aquiesce to the corruption of others, as a recent case showed.

Crystal Clear spunea...

Tot de la Riddick am luat linkul de mai sus.Cred ca de pe FB

Riddick spunea...

:)

Crystal Clear spunea...

Bineintels ca l-am salvat ca sa tgraduc articolul

Ii vine lui randul !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: