16 aprilie 2011

Omul cu reforma la PDL, şi cu minciuna la PPE, la UE, şi, de fapt, peste tot...



Cristian Preda a dat un interviu pentru EUobserver, în care a lăudat acţiunea militară a Franţei şi a ONU împotriva guvernului şi a preşedintelui Coastei de Fildeş:




Ba încă spune că regretă că nu s-a intervenit mai din timp. Preda a condus delegaţia de 120 de observatori electorali ai UE la alegerile prezidenţiale din Coasta de Fildeş. Delegaţia a fost retrasă "din motive de securitate" înainte de a se finaliza procedura electorală. Făcea parte din scenariu.

Bineînţeles, Preda "nu consideră că au fost fraude importante", deşi observatorii UE au vizitat doar 1.000 din cele 20.000 de secţii de votare, circa 5%. În nordul ocupat de rebelii înarmaţi care îl suţin pe Ouattara, accesul a fost practic imposibil (pe un eşantion de 500 de secţii de votare din nord, nu s-a comunicat nici măcar un singur vot pro-Gbagbo de secţie !). 

Preşedintele Laurent Gbagbo a rezumat situaţia reală din ţară, în discursul de Anul Nou 2011.

Alţi europarlamentari au protestat faţă de cele întâmplate în Coasta de Fildeş şi faţă de poziţiile UE, ONU şi Franţei.

Preda nu pare deranjat de o intervenţie militară care şi-a depăşit clar mandatul acordat de ONU, atât de dubios cât a putut fi acest mandat. El a contribuit şi la redactarea unei rezoluţii a UE privind situaţia din Coasta de Fildeş.

Se face că nu a auzit despre asasinarea ministrului de interne, asasinarea unui cetăţean francez, şi foarte posibil, şi a ministrului tineretului, Charles Blé Goudé. Pe lângă miile de crime din ţară, comise tot de către oamenii "preşedintelui recunoscut internaţional, Alassane Ouattara", şi circa 3000 de morţi la Abidjan (marea majoritate civili), din ultimele zile de lupte şi jafuri armate.

7 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Parvenitului si mincinosului de Preda i s-a urcat la cap "europarlamtareala"
Pe langa ca este tupeist si obraznic mai este si increzut.Ne ia pe toti de prosti si ne trateaza cu superioritate.
Nu este in stare nici sa conduca o macar o masina ( n-are carnet de conducere) in schimb crede ca se pricepe la stategii si tactici politice internationale .

Dovada este si replica lui de mai jos,la postarea

cpreda { 04.12.11 at 2:32 PM }

Bruner Fox, antim, Riddick:
Mă bucură interesul dvs pentru chestiuni internationale.



http://cristianpreda.ro/2011/04/12/arestare/#comments

Riddick spunea...

I-a luat locul la Cotroceni leonard Orban.

Băsescu o s-o păţească cu asemenea consilieri, o să-i mănânce capul. sau - mai ştii ? - o fi şi el, tot de teapa lor, si doar simulează pentru noi, prostimea. Sa vedem ce va face când se vor cere trupe pentru Libia. Gaddafi nu a vrut Uniunea Euro-Mediteraneeană, si de atunci nu a mai fost frecventabil.

Crystal Clear spunea...

Ahaaa...Acum inteleg "vina " lui Gadaffi !

Crystal Clear spunea...

Ministrului tineretului, Charles Blé Goudé.
Nu s-a mai auzit nimic despre el ?
Se banuieste ca a fost omorat ?

Crystal Clear spunea...

Am intes, am gasit linkul dat de tine despre Goude

Riddick spunea...

Ble Goude apărea pe o listă de 107 apropiaţi ai lui Gbagbo (inclusiv soţia şi un fiu) care ar fi fost arestate, listă publicată de ziarul francez Liberation. Ulterior, ONU şi "guvernul" din Cote d'Ivoire ar fi dezminţit că Ble Goude ar fi printre cei arestaţi.

Are rang de ministru, ar fi al doilea ministru asasinat. Fiica lui Gbagbo a adunat o echipă de avocaţi foarte bună.

Ble Goude s-ar fi predat forţelor ONU, care l-ar fi dat apoi pe mâna "guvernului".

Crystal Clear spunea...

Lovitura de stat "tacuta" :
Voi incerca sa traduc postarea de pe NR .Este un text de referinta :

http://riddick2.blogspot.com/2011/04/news-analysis-silent-coup-un-takes-over.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: