30 martie 2011

MAE şi Baconschi fac jocul R.P. Chineze



Neisprăvitul care a ajuns şef la MAE şi care are vise de mărire prin PDL continuă seria de măgării pro-chineze, după sabotarea vizitei lui Dalai Lama şi a spectacolelor trupei Shen Yun Performing Arts (chinezi din SUA). Şi nu numai MAE a facut asemenea măgării, ci şi MECTS al "reformistului" Funeriu. La fel, guvernul "pro-european" al lui Vlad(imir) Filat.

Se mai produc şi alte "surprize" din direcţia MAE.

Biblioteca judeţeană “Ion Minulescu” din Slatina urma să organizeze Expoziţia Internaţională de Artă “Adevăr, Compasiune, Toleranţă” (30 martie-9 aprilie 2011), cu lansarea cărţii “Nouă Comentarii despre Partidul Comunist [Chinez]”, prezentarea filmului de drepturile omului “Între viaţă şi moarte” şi vernisajul expoziţiei “Adevăr-Compasiune-Toleranţă”. 

Ei, bine, MAE intervine la Consiliul Local al Municipiului Slatina şi cere anularea evenimentului. Consiliul local se conformează (alte javre...) şi îi cere directorului bibliotecii anularea expoziţiei. Nu e clară poziţia Consiliului Judeţean Olt, căruia pare a-i fi subordonată Biblioteca judeţeană "Ion Minulescu".

Incidentul este relatat de The Epoch Times:

Cine se teme de denuntarea comunismului in Romania?

30.03.2011
Gina Sturdza si Lidia Melinte

http://www.epochtimes-romania.com/news_images/2011/03/2011_03_29_artwork-15-picture_rsz.jpg
"Apelul Inocentei" - tablou din Expozitia Adevar-Compasiune-Toleranta (Xiaoping Chen)
Biblioteca judeteana “Ion Minulescu” din Slatina cedeaza presiunii Ministerului Afacerilor Externe si anuleaza evenimentul Expozitia Internationala de Arta “Adevar, Compasiune, Toleranta” care urma sa se desfasoare intre 30 martie-9 aprile 2011 si avea programat lansarea cartii “Noua Comentarii despre Partidul Comunist”, prezentarea filmului de drepturile omului “Intre viata si moarte” si vernisajul expozitiei “Adevar-Compasiune-Toleranta” la care era invitata si presa si televiziunea locala.

Dupa ce tablourile fusesera aduse la Slatina si asezate pe pereti, directorul bibliotecii a fost chemat la Consiliul Local al Municipiului Slatina unde i s-a cerut anularea expozitiei datorita cererii Ministerului Afacerilor Externe.

Nu este prima data cand Ministerul Afacerilor Externe recomanda anularea unor evenimente culturale. In interpelarea adresata de doamna senator Sorina Placinta in Senat cu ocazia anularii spectacolului companiei new yorkeze de dans clasic chinez Shen Yun la Bucuresti in aprilie 2010, dl ministru Funeriu afirma ca “declinarea solicitarii a avut la baza raspunsul Ministerului Afacerilor Externe, consultat in aceasta problema. Conform punctului de vedere emis la acea data de catre MAE, nu se considera oportuna gazduirea acestui eveniment de catre o institutie finantata de la bugetul de stat”.

De ce ar fi implicat Ministerul de Externe in anularea unei actiuni culturale? 

De ce nu considera Ministerul Afacerilor Externe oportuna gazduirea evenimentelor culturale de catre o institutie finantata de la bugetul de stat?

Si cum de organizarea unor evenimente anti-comuniste la Slatina (care este foarte aproape de Scornicesti, locul unde s-a nascut dictatorul comunist roman) se izbeste din nou de recomandarile MAE? Multi dintre noi ar vedea evenimentul ca pe o ocazie buna pentru ca slatinenii sa se disocieze de imaginea dobandita din cauza apropierii geografice de Scornicesti.

Sunt binecunoscute modurile in care partidul-stat de la Beijing duce tratative economice cu partenerii straini: santajul si intimidarea. Parteneriatele economice si de prietenie exista atata timp cat compania sau tara respectiva va pastra tacerea asupra incalcarilor grave ale drepturilor omului din China si nu vor sprijini in vreun fel actiuni, conferinte, expozitii care, prin temele lor, dezvaluie adevarul despre situatia din China.
In caz contrar, China, ameninta, prin intermediul ambasadelor, cu ruperea relatiilor de prietenie, intrucat partidul vrea, cu orice pret, sa-si salveze imaginea si sa dezavueze reputatia de stat dictatorial care suprima dreptul la constiinta prin exterminarea propriilor cetateni.

Este posibil, atunci, ca Ministerul de Externe sa fi actionat la cererea Ambasadei Chinei? Daca acesta ar fi cazul, nu ar constitui asta un abuz asupra privilegiului diplomatic si interferarea ilegala cu independenta statului roman? Si cum un asemenea abuz este flagrant, de ce ar fi el tolerat de Ministerul roman de Externe? De ce ar promova Ministerul Afacerilor Externe interesele unei tari straine in locul intereselor romanilor?

Agenda evenimentului de la Slatina

Operele de arta din Expozitie, pictate de artisti chinezi din SUA si Canada, sunt o pagina de istorie contemporana si zugravesc artistic ceea ce blocada informationala chineza incearca din rasputeri sa ascunda: crimele persecutiei si torturile la care sunt supusi practicantii Falun Gong (sau Falun Dafa) in China zilelor noastre.

Patru dintre artisti au fost ei insisi victimele persecutiei, fiind torturati si batuti de catre autoritatile chineze in lagare de munca fortata si centre de detentie din China, doar pentru ca practicau Falun Dafa. Fiecare tablou al Expozitiei este o poveste adevarata despre suferinta extrema, astfel, operele de arta devin vocea celor fara voce, a prizonierilor de constiinta din China precum si altor victime ale persecutiilor de peste tot in lume.
Dupa un tur in peste 40 de tari, dupa sapte vernisaje de succes in Romania, in cinci orase, Expozitia Internationala de Arta “Adevar, Compasiune, Toleranta”, intalneste impotrivirea in Slatina, in urma cererii Ministerului de Externe.

Pa agenda evenimentului se afla si lansarea cartii cele “Noua Comentarii despre Partidul Comunist” , o publicatie speciala a ziarului The Epoch Times. Cartea dezvaluie istoria regimului actual al Chinei, aratand persecutia, tortura si asasinarea propriului popor de catre regimul comunist. Accesibile in China prin intermediul internetului, sau introduse pe ascuns, comentariile sunt cautate si citite avid de multi dintre cei aflati in bezna propagandei comuniste.

Cartea este interzisa in China, ea genarand pana in acest moment 91 de milioane de demisii din Partidul Comnunist Chinez si organizatiile afiliate lui.

Somnul natiunii naste monstri

Fostul secretar de stat canadian nominalizat pentru Premiul Nobel pentru Pace 2010, David Kilgour, declara:
”O alta intrebuintare pe care guvernul Chinei o da informatiilor culese de securitate este incercarea de a impiedica orice eveniment public care ar dezvalui persecutia Falun Gong. Guvernul Chinei contacteaza pe cei raspunzatori cu sala si le cere sa anuleze evenimentele. Un exemplu trist in acest sens este efortul international al guvernului Chinei de a submina impresionantul turneu de dans Shen Yun. De exemplu, ambasada chineza din Suedia a sunat toate oficialitatile oraselor Stockholm si Linkoping ca sa anuleze locatiile unde urmau sa se desfasoare spectacolele trupei de dans, programate pentru ianuarie 2008, din cauza ca artistii au legatura cu Falun Gong.”

In tarile cu democratie puternica, aceste incercari nu numai ca raman fara success, dar, indignati de interferenta ilicita a ambasadei chineze, oficialii acelor tari au mers si mai hotarati sa vada evenimentele culturale.

Un guvern dictatorial doreste intotdeauna ca, prin violenta si control sa distruga tot ceea ce nu ii sporeste lui imaginea, fara sa tina cont de natura umana, de fapt, abordeaza o impotrivire viscerala la tot ceea ce inalta spiritul uman: frumusete, creativitate, bunatate, adevar.

Dictatorii cauta sa distruga tot ceea ce nu pot controla. Ei vor folosi toate tacticile posibile si vor dezlantui toate masinile de propaganda intr-un efort de a inabusi orice actiuni care nu-i pun intr-o lumina favorabila. Ne mai aducem oare aminte de dictatura comunista si cat ne doream ca lumea intreaga sa auda de ororile la care eram supusi? Sau cum ascultam "Europa Libera" sa aflam ce se intampla in lume si cat de mult ii invidiam pe cei care aveau dreptul la libertatea cuvantului?

Edmund Burke, un aparator al drepturilor omului spunea ca „singurul lucru necesar pentru triumful raului e ca oamenii buni sa nu faca nimic”.

Iata ca acum avem privilegiul sa ne exercitam libertatea de expresie. In cazul in care Romania poate sprijini persistent miscarea de dezvaluire a ororilor comunismului si a problemelor drepturilor omului lansate de poporul chinez, China se va muta spre o era complet noua, in care libertatile sociale nu vor mai fi doar un vis. Romania poate ajuta poporul chinez pe calea dificila spre democratie. Poate vedea si intelege Ministerul Afacerilor Externe aceasta ocazie rara? Este Romania suficient de curajoasa pentru a face un astfel de efort istoric?

6 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Mi se face pielea de gaina cand il citesc pe TRU ca scrie ca in China este o democratie economica dirijata ! :
"Succesul agresiv al democrației economice dirijate în China "

http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2011/03/crize-vechi-pentru-lume-noua-ii-prea.html#links

Oare TRU chiar nu intelege ca dezvoltarea aparenta a Chinei este rezultatul dictaturii comuniste ?
Pe vremea lui Ceausescu Romania nu avea nici o datorie externa . Daca ne imaginam ca ar fi continuat am fi vazut vreo 100 de Case ale Poporului-simbol al "prosperitatii" societatii , a democratiei "dirijate" si al societatii socialiste multilateral dezvoltate....

Rezultatele Chinei nu sunt cele ale unui popor liber sa munceasca asa cum vrea el ci ale unui popor OBLIGAT sa munceasca asa cum ii spune STATUL Oamenii dorm, traiesc, fac copii in spatii amenajate in spatele cuptoarelor care produc de exemplu ceramica
Asta este viata chinezului de rand

Riddick spunea...

TRU cred că utilizează ca subiect "democraţie economică", nu "democraţie", adică arată că este vorba de ceva "nou".

Crystal Clear spunea...

:)))))))))

George spunea...

Hai ma, de parca nu ati inteles ca TRU vorbea acolo de denatuarea sensului ideii de democratie. Ce aveti?

Riddick spunea...

Eeee, eu înţelesesem.

Crystal Clear spunea...

:)))))))

Sper sa nu mai ridice in slavi economia Chinei ......


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: