26 mai 2010

R.S.S. Moldovenească



Ce să ne mai mirăm că aşa-zisul guvern "reformator" de la Chişinău aplică directivele trasate de ambasadorul R.P. Chineze, când autorităţile române fac acelaşi lucru ?! (fotografiile sunt de la mitingul de protest de la Chişinău din 25 mai).

Regimul chinez pune sub presiune Moldova pentru a-şi închide porţile pentru Shen Yun

26.05.2010

Chisinau, Republica Moldova - Teatrul National de Opera si Balet din Republica Moldova si-a închis usile pentru spectacolele companiei Shen Yun Performing Arts, programate sa aiba loc marti si miercuri 25-26 mai, incalcand astfel contractul pe care-l are cu organizatorul spectacolelor.

În timpul turneului pe care trupa il efectueaza in jurul lumii, cuprinzand spectacole in peste 20 de tari, companiei de dans i-a fost refuzat accesul in cladirea teatrului pe 25 mai, chiar în ziua in care spectacolul ar fi avut premiera in Republica Moldova.

Prezentatorul local, Asociatia Falun Dafa Moldova, nu a primit nicio explicatie pentru refuzul Teatrului. Administrarea teatrului a refuzat categoric sa vorbeasca cu Asociatia, sau cu directorul companiei Shen Yun, au declarat reprezentanti ai Asociatiei Falun Dafa. Cererile postului national de televiziune din Moldova, Pro TV de interviu au fost respinse ferm, conform declaratiilor martorilor. Acelasi rezultat l-au avut demersurile reporterilor Epoch Times.

In zilele premergatoare incidentului, ambasadorul chinez în Republica Moldova a facut presiuni asupra ministrului moldovean al Culturii, Boris Focsa, si asupra directorului Teatrului National, Valeria Seican, pentru a anula spectacolul, conform declaratiei Tatianei Chiriac, Presedintele Asociatiei Falun Dafa din Moldova.

Cei doi oficiali i-au spus doamnei Chiriac ca ambasadorul chinez i-a amenintat cu consecintele economice în cazul în care spectacolul va avea loc, a declarat ea ziarului The Epoch Times.

Presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a sustinut spectacolele Shen Yun, conform declaratiei dnei Chiriac, asa cum a facut de altfel si directoarea teatrului, Valeria Seican, care a promis sa reziste presiunii ambasadei chineze.

"Cu toate acestea, ea a cedat în ultimul moment", a remarcat doamna Chiriac. Nici unul dintre oficiali nu au fost disponibil pentru comentarii.

De cand Shen Yun si-a inceput turneele, au existat mai multe incidente in care diplomati chinezi au încercat sa puna sub presiune teatrele unde urmau sa aiba loc spectacolele sale, precum si guvernele respective, carora li s-a cerut anularea spectacolelor. Blocajul de la Chisinau apare dupa ce diplomatii comunisti de la Beijing au fortat anularea spectacolelor Shen Yun din Odesa, Ucraina, programate pentru vineri 28 mai a.c.

O multime de demonstranti s-a adunat marti pentru a doua oara în fata cladirii Guvernului Republicii Moldova pentru un apel pasnic.

"Luati atitudine, teatrul refuza sustinerea spectacolului" si, "Ambasada Chinei se teme de un spectacol" au fost exemple de mesaje de pe bannerele afisate de cei care s-au adunat pe 25 mai în fata sediului Teatrului si a Guvernului Republicii Moldova pentru a sprijini Shen Yun.

De la trimisul nostru special, Lidia Melinte

The Epoch Times este onorat sa fie sponsor al Shen Yun Performing Arts. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati ro.shenyunperformingarts.org


4 comentarii :

Turnofftheglory spunea...

Prietene au primit un 500 de milioane imprut. Nu poti sa ii iei banii si sa zici ca e porc.

Riddick spunea...

Bănuiesc că nu erau clauze culturale în contractul de împrumut. ;-)

Ce, anulau chinezii împrumutul ?

Şi la Bucureşti de ce nu s-a putut ?

L-aş fi luat la trei păzeşte pe ambasador (altfel, chinezii iau foc dac le "dai indicaţii" asupra afacerilor lor interne). Mare dreptate a avut generalul Mac Arthur în timpului razboiului din Coreea, când a propus bombardament atomic în Coreea de Nord, eventual şi în China, dacă ar fi reacţionat. Se pare că am ajuns la vorba lui.

mac gregor spunea...

exact asta au patit si cei de la MISA: de fiecare data cand inchiriau cate o sala pt un eveniment, veneau cativa baieti cu ochi albastri si aveau o discutie cu patronul, care anula imediat tot (desi era in cunostinta de cauza).

Obisnuinta relatiilor cu fosta Securitate s-a pastrat. Nulitatea individului in fata puterii a fost adanc implementata si e gata oricand sa fie utilizata de catre securisti.

Riddick spunea...

Da, dar acum zicem că am mai evoluat ... (my ass...).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: