22 decembrie 2010

Director din MAE: "Bucureştiul sprijină cu tărie drepturile nucleare ale Iranului"


O ştire a agenţiei oficiale iraniene FARS: Romanian Official Renews Bucharest's Support for Iran's N. Rights 

* apare o greşeală în text, nu Gheorghe Magrow este corect, ci Gheorghe Magheru (alias "Ignat" :1, 2, 3)

Un oficial român reînnoieşte sprijinul Bucureştiului pentru drepturile nucleare ale Iranului

Teheran (FNA) - Directorul general din
Ministerul român de Externe Gheorghe Magrow  a subliniat miercuri că Bucureştiul sprijină cu tărie drepturile nucleare ale Iranului.

"România are o poziţie clară şi transparentă cu privire la programul nuclear al Iranului şi consideră utilizarea energiei nucleare ca drept inalienabil al Iranului", a declarat oficialul într-o întâlnire cu şeful Grupului Parlamentar de Prietenie Iran-România, Ahmad Nateq Nouri, astăzi, la Teheran.

Magrow a exprimat, de asemenea, disponibilitatea ţării sale de a stimula şi mai mult legăturile de prietenie cu Iranul, şi a declarat: "Căutăm extinderea relaţiilor în toate domeniile, legăturile parlamentare între cele două ţări, în special."

Parlamentarul iranian, la rândul său, a subliniat caracterul paşnic al programului nuclear al Iranului, amintind învăţăturile
şi credinţele religioase ale Islamului interzic producerea şi utilizarea de arme nucleare.

Nateq Nouri, deasemenea, a adăugat Teheranul deja respectă normele şi reglementările internaţionale.

Washingtonul şi aliaţii săi occidentali acuză Iranul că încearcă dezvolte arme nucleare sub acoperirea unui program nuclear civil, neprezentând niciun element de confirmare, pentru a-şi susţine afirmaţiile lor. Iranul neagă acuzaţiile şi insistă că programul său nuclear este doar în scopuri paşnice.

Teheranul subliniază ţara a urmărit întotdeauna o cale [nucleară] civilă pentru a oferi energie pentru numărul tot mai mare al populaţiei iraniene, ai cărei combustibili fosili se vor epuiza în cele din urmă.

În ceea ce priveşte relaţiile bilaterale, parlamentarul iranian a remarcat: "Iranul şi România, ca două ţări în curs de dezvoltare, îşi pot extinde şi mai mult legăturile lor în toate domeniile, inclusiv în economie, cultură şi politică, bazate pe interese comune, şi pot juca un rol constructiv pe diferite scene
internaţionale".

5 comentarii :

Dan Iancu spunea...

de doi lei...

Riddick spunea...

Îl mănâncă-n cur...

Crystal Clear spunea...

Eu ma crucesc cand citesc asa ceva.
Oficialii astia , mai ales cei care lucreaza la externe ,atunci cand reprezinta Romania nu pleaca cu un mandat aprobat de seful lui?

El a fost intrebat si a confirmat cele de mai sus?
Poate fi o minciuna ?

Riddick spunea...

Poate fi o intoxicare de-a MAE al României, dar mă îndoiesc.

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/traian-basescu-spune-ca-romania-este-in-pericol-nuclear-774808

Crystal Clear spunea...

Da, am mai auzit parca chestia asta.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: