07 februarie 2011

Cine a pus ochii pe CEC ?



Isărescu încearcă marea cu degetul, deşi Emil Boc a spus clar că nu va privatiza CEC:
"CEC, care şi-a extins aria de activitate, a început să câştige cotă de piaţă, şi cred că are nevoie în viitor pentru a-şi continua această expansiune de o creştere de capital. Cum se va face această creştere de capital, tot acţionarul principal va hotărî. O creştere a capitalului prin vânzarea unei părţi de 10% la bursă cred că este o variantă plauzibilă", a spus Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă.
CEC Bank are nevoie de recapitalizare, s-a luat această decizie din 2009, nu s-a pus în aplicare din cauza Comisiei Europene, care o consideră "ajutor de stat". 

Vreo legătură cu intenţia Deutsche Bank de a intra pe piaţa financiară din România ?

3 comentarii :

Anonim spunea...

un 10% pe bursa ar fi un semn foarte bun. si s-ar mai uita si altcineva prin bilanturile alea. si ar ajuta si BVB care e asa de lesinata

Riddick spunea...

Pe hârtie multe par cum nu sunt...

Crystal Clear spunea...

:)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: