28 ianuarie 2011

Asta am vrut să aud !



Premierul Emil Boc respinge o eventuală privatizare a CEC


Premierul Emil Boc şi-a exprimat dezacordul, vineri, pentru eventuala privatizare a CEC Bank.

Primul-ministru a fost întrebat dacă statul vizează vânzarea pachetelor majoritare deţinute şi la alte companii în afară de CFR Marfă şi Termocentrale, potrivit acordului cu Fondul Monetar Internaţional. "Ce pot să vă spun este că nu susţin, cu siguranţă, privatizarea CEC-ului, iar acest lucru vreau să fie foarte clar şi să se ştie explicit. În rest, analize pe acest subiect nu am efectuat şi, după analizele pe care Ministerul Economiei le va face, vă vom putea da răspunsurile necesare", a răspuns Boc.

El a afirmat că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu delegaţia FMI prezentă la Bucureşti. 



Scrisesem aici despre tărăgănarea deciziei de recapitalizare a CEC Bank, decizie luată în 2009, dar nepusă în aplicare datorită Comisiei Europene, care consideră recapitalizarea drept "ajutor de stat" (oare bailout-urile din zona euro ce or fi ?!).

Ieri au apărut noi ştiri privind privatizarea CEC Bank, prezentate ca discuţii între guvern şi delegaţia FMI (de ani de zile tot încearcă unii să pună mâna pe CEC contra ceva mărunţiş). Ministrul de finanţe Ialomiţianu vorbise despre posibilitatea privatizării CEC Bank în urmă cu două săptămâni.


Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: