30 decembrie 2010

ONG-urile, ca musca la arat



Moş Bălăceanu-Stolnici (turnătorul ăla dovedit de CNSAS, care desenase pentru Secu' schiţe cu interiorul casei lui Vlad Georgescu) şi care face pe academicianulmonarhistpenelist, mai este şi preşedintele unui ONG de cacao, CIADO ("Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului")... ce mai, DEA si Amnesty International la un loc.

În loc să-şi vadă de reumatism, martalogu' dă un comunicat (de ****t) din partea CIADO, prin care cere ambasadorilor statelor din spaţiul Schengen să se prezinte la raport spre a afla poziţia societăţii Ciuvice civile "reprezentativă la nivel naţional" în ceea ce priveşte subiectul Schengen.
Observând opacitatea autorităţilor române în a colabora cu societatea civilă reprezentativă la nivel naţional, ce poate determina o reacţie a societăţii civile internaţionale în problema admiterii României in Spaţiul Schengen, CIADO a decis să îi invite la discuţii pe ambasadorii Spaţiului Schengen acreditaţi la Bucureşti în data de 25 ianuarie 2011, la un dineu de lucru, pentru a explica poziţia unei părţi a societăţii civile faţă de acest subiect. Privim cu îngrijorare declaraţiile politicianiste ale unor miniştri ai cabinetului guvernului român ce nu realizează că imaginea României privind soluţionarea situaţiei nu se clădeşte pe atacuri virulente impotriva celor două cancelarii,  Franta, respectiv Germania, sau pe suportul Ungariei sau Poloniei ce vor deţine preşedinţia UE in 2011.
 "Încă nu s-a hotărât" dacă la dineu vor fi invitate şi autorităţile române:
Intrucât autorităţile române nu au răspuns la adresele CIADO, în ultimele 6 luni, cu excepţia CSAT, CIADO a decis să analizeze cu mare atenţie dacă la dineu vor fi invitate autorităţile române.
Ce "lobby" să facă ăştia de la ONG-uri ?!...  când hotărârea este deja luată de Franţa şi de Germania, iar motivul real îl intuim - nu jucăm cum cântă ăia. Decât un guvern-marionetă Johannis, mai bine fără Schengen. Şi dacă se poate (şi se poate !) şi fără Bruxelles - uite că "fraierii" ăia de elveţieni nu au nevoie.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Desigur, moşu' credea că ălora le trebuie planul casei lui Vlad Georgescu de la Europa Liberă ca să ştie cum să croiască mocheta, nu ca să-i ia gâtu' mai uşor... Este ? ;-)

Crystal Clear spunea...

Perfect de acord , imi pare foarte bine ca ai spus-o:

"Decât un guvern-marionetă Johannis, mai bine fără Schengen. Şi dacă se poate (şi se poate !) şi fără Bruxelles - uite că "fraierii" ăia de elveţieni nu au nevoie."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: