30 decembrie 2010

Partidul Conservator dă mesaje la derută, să adoarmă bizonu' cu nostalgii peremiste



Clica Grivco ("322") s-a descompletat odată cu intrarea UDMR la guvernare.

Planul actualizat prevede aducerea înapoi a UDMR, lângă PSD, PNL si PC. O spune senatorul PNL Emilian Frâncu încă de la începutul lui 2010: "cheia viitoarei majorităţi stă în atragerea UDMR".

Că UDMR face parte din PPE (ca şi PDL) mai mult mă îngrijorează decât să mă liniştească. Nu ăsta pare motivul pentru care (încă) mai stau la guvernare, ci rezultatul alegerilor din Ungaria, din vară, când partidul de dreapta Fidesz al lui Viktor Orban a obţinut o victorie zdrobitoare.

De la o vreme (cam de pe la începutul verii) am observat atacuri sistematice anti-UDMR pornite de la Partidul Conservator (au fost şi de la PSD şi PNL, dar numai cazuri punctuale):

- PC îi cere premierului Boc scoaterea UDMR de la guvernare din cauza atitudinii antinaţionale

- Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: «UDMR se află în afara legii» 

- Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: PDL a vândut radioul public UDMR-ului 

- Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: UDMR se îngroapă în subiectul „Ţinutului Secuiesc”

- Bogdan Diaconu, vicepreşedinte PC: UDMR şantajează Guvernul cu legea minorităţilor 

- UDMR, Iuda politicii româneşti, îşi primeşte azi cei treizeci de arginţi pentru vânzarea interesului naţional la moţiunea de cenzură

- Bogdan Diaconu: “Ungaria e butoiul de pulbere al Europei”

- - - - - -

Asta este doar o mică parte, de la PC vine cel puţin un comunicat pe săptămână anti-UDMR sau împotriva Ungariei (a guvernului Orban, mai exact).

Nu cred că PC duce o altă politică decât PSD şi PNL în chestiunea UDMR.

Aceste comunicate sau declaraţii sunt pentru votanţii de stânga, din Transilvania, în special (PSD are o strategie nouă pentru Transilvania), votanţi care sunt reticenţi la colaborarea partidelor lor (PSD, PNL, PC) cu UDMR.

Care va să zică, UDMR are "atitudine antinaţională" în guvernul Boc, dar poate fi primită într-o coaliţie cu PSD, PNL şi PC.

Iar această declaraţie a lui Marko Bela are scopul de a linişti PDL-ul, deşi doar congresul UDMR din februarie va decide dacă UDMR va rămâne în coaliţie cu PDL şi cu UNPR. Marko Bela a devenit irelevant (nu mai candidează), şansa cea mai mare la congres o are Kelemen Hunor, concubinul lui Carmen Moldovan (pesedista care a mimat cam vreo lună plecarea de la PSD la grupul independenţilor).

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: