30 septembrie 2010

Scenariul georgian (repostare)



Repostez cea ce am mai scris aici (Scenariul georgian. Pe scurt.) : 

Este binecunoscut faptul că o serie de politicieni din Estul Europei şi din state ale fostei URSS sunt/erau obstacole în calea intereselor ruseşti.
 
Traian Băsescu, Mihail Saakashvili, Viktor Yuschenko şi Lech Kaczynski sunt cele mai cunoscute nume care corespund acestei definiţii, primii doi sunt în continuare în funcţie.
 
Împotriva lor s-a dus o campanie mediatică extrem de agresivă, repetându-se cam aceleaşi acuzaţii-tip: "dictator", "autoritar", "corupt", "bigot", "paranoic", "izolează ţara pe plan internaţional", "beţiv", "prea apropiat de linia politicii externe americane", "înfometează populaţia", "ne bagă în război", "nu se consultă cu societatea civilă ", plus acuzaţiile specifice în fiecare stat.
 
Hărmălaia politico-sindicalo-mediatică din România se concentrează asupra preşedintelui Traian Băsescu, orice acuzaţie împotriva unui ministru sau împotriva guvernului trece rapid în acuzaţie împotriva lui Traian Băsescu.
 
Nu se ştie cât va mai exista actuala majoritate guvernamentală. 
Dacă se va destrăma coaliţia, va fi pornită acţiunea din zona UDMR şi minorităţi.
 
Va urma (poate...) un scenariu despre care s-a vorbit de nenumărate ori: formarea unei alte majorităţi parlamentare şi solicitarea expresă a desemnării ca premier a unei persoane indicate de aceasta; în caz de refuz, ar urma suspendarea de către parlament, instalarea lui Geoană ca preşedinte interimar şi apoi instalarea guvernului clicii.
 
Planul este să se folosească nemulţumirile cauzate de scăderea nivelului de trai, spre a determina o orientare politică la nivel de mase împotriva preşedintelui Traian Băsescu la un eventual referendum pentru demitere.
 
Recentele numiri de judecători la Curtea Constituţională par a fi zădărnicit Planul A, dar există cu siguranţă şi alte planuri.
 
Un model posibil de plan ar putea fi cel al folosirii maselor, după cum se poate vedea şi în cele două clipuri (filmări cu camera ascunsă din Georgia, tentativă de lovitură de stat, 2007).
 
Masele (de fapt, zeci de mii de colaboratori ai puciştilor) joacă un rol important în coregrafie, însă oamenii-cheie sunt în structurile guvernamentale (cea mai înaltă poziţie este chiar adjunctul ministrului de interne georgian):
 






Desigur, este o ipoteză, dar se cam acumulează declaraţii care converg spre ipoteza unei reacţii atipice din partea clicii pro-ruseşti care se vede încolţită în urma victoriei de anul trecut a lui Traian Băsescu:

Ilici : ”O să fie mai rău decât pe vremea lui Ceauşescu!”

Bulibaşa socialiştilor europeni : E groasă: liderul socialiştilor europeni îl acuză pe Băsescu de tendinţe dictatoriale

 

Care victorie zădărniceşte alt plan, "marea crăpelniţă", instalarea definitivă a caracatiţei roşii la pârghiile de decizie.

Oricum, ochii pe ei ca pe butelie !

15 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Chiar azi m-am gandit la conspiratia filmata din clipurile astea !

Crystal Clear spunea...

Am vazut postarea ta de mai jos despre UDMR.
Confirma exact ceea ce spui acum
Este atat de evident !

Riddick spunea...

Nu am crezut o singură secundă că va dura coaliţia PDL-PSD până în 2010, după cum nu cred că actuala coaliţie va dura până în 2012.

Depinde ce influenţă are Viktor Orban şi Fidesz asupra UDMR.

Crystal Clear spunea...

Aici e cheia !

Abia acum incepe sa se aseze reforma lui Boc.S-a desfiintat impozitul minim, se returneaza TVA.
Ca firma privata simti ca esti lasat in pace sa muncesti

Crystal Clear spunea...

Ce-am mai inteles de pe unde am mai citit este ca opozitia este disperata ca nu cumva Basescu sa urmeze si dupa 2014 ca si prim ministru .

Riddick spunea...

BA BINE CĂ NU... :)

Riddick spunea...

ARE DE RECUPERAT 2004/2008.

Crystal Clear spunea...

Cateodata exprimi inscris EXACT ceea ceea ce gandesc si eu :))))


Sa fie intr-un ceas bun ! :)))

Crystal Clear spunea...

Ma retrag.

Multumesc frumos pentru presa de calitate pe care ne-o aduci
Ne citim maine

Noapte buna !

Riddick spunea...

Noapte bună !

Crystal Clear spunea...

Ai vazut puchul politistilor esuat ieri in Ecuador?.
Armata a preluat controlul

Riddick spunea...

Acolo chiar îmi pare rău că nu a căzut tovarăşul Rafael Correa.

Crystal Clear spunea...

Aha, deci poate fi si invers..... :)

Riddick spunea...

Pare că a pornit de la revendicări economice. ;-)

Dacă era Reagan la Casa Albă, deja erau pe drum nave şi avioane către Ecuador.

Crystal Clear spunea...

Da, asa a spus la ProTV- din cauza reducerii salariilor si a programului de austeritate.
Au dat asitera cred ca si la IRTV...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: