28 septembrie 2010

Piatra de moară, ca plută





Un expert monetar german protestează faţă de fondul "bailout" pentru Grecia şi spune că mecanismul de salvare încalcă dispoziţiile Tratatului privind Uniunea Europeană, şi poate fi o opţiune mai bună de a se opri experimentul euro. Miniştrii europeni au convenit recent asupra unui pachet de salvare de 110 miliarde de euro pentru Grecia, sperând că acest lucru ar împiedica falimentul şi opri criza monedei care se răspândeşte prin restul blocului, iar Germania s-a opus ideii de la bun început. Dr. Wilhelm Hankel este unul dintre experţii monetari care au intentat un proces la Curtea Constituţională germană împotriva pachetului bailout destinat Greciei. "Ideea este ilegală în totalitate, deoarece avem Tratatul pentru Comunitatea Europeană, şi bailout-ul este complet interzis pentru un motiv foarte simplu: o ţară care poate contează pe ideea că poate fi salvată nu va urma disciplina financiară şi monetară, astfel încât lipsa bailout-ului este o condiţie prealabilă pentru un euro stabil ", a spus Hankel.

11 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Imi pare bine ca mai exista si germani echilibrati.

Ce se mai lauda in rest nemtii ca sunt motorul Europei, ca au crestere mai ales din 2007 incoace !
Bineinteles ca este asa.Germania a castigat doua piete de desfacere mari cand au intrat Romania si Bulgaria in UE .
Dpdv economic cresterea Germaniei se regaseste in descresterea Romaniei.Cel mai bun exemplu sunt :toate marketurile deschise in ultimii 3 ani in cele mai mic catune :Plus, Metro, Selgros, Kaufland, Obi, Practiker, etc, etc...
Cred ca 90% sunt germane.
Ca sa nu mai vorbim de cumparatul de masini germane.Programul rabla este o prostie.Statul roman a subventionat productia de masini a Germaniei.
Programul Prima Casa- n-a facut decat sa mentina pretul ridicat la case si sa sustina bancile pentru ca tinerii care n-au incotro sa fie nevoiti sa faca imprumuturi imense
Tot profitul se duce in Occident .Noi doar consumam.Ne dorim sa avem nivel de trai ridicat dar
aici nemtii platesc niste salarii mizerabile.
Normal ca au crestere economica,
Au venit cu corporatiile si au acaparat tot.Aici nu ramane nimic
Au crescut pe seama noastra.

Nu mai vreu sa ma enervez...

Riddick spunea...

Nemţii scot altora ochii că ei contribuie cel mai mult la fondurile UE, de parcă UE nu i-ar servi pe ei (şi pe francezi) în primul rând.

Crystal Clear spunea...

Au un tupeu cazon inacceptabil !

Cu ei trebuie negociat foarte dur.

Am intalnit nemti cu afaceri mari si cu manifestari naziste .
In cativa ani au fost dati afara din Romania de fabrici.
Din pacate se duc la chinezi care sunt comunisti si ai caror muncitori dorm in fabrica. Asta-i competitie ?

Crystal Clear spunea...

Nemtii sunt cei care au profitat cel mai mult de pe urma UE.
Din cauza asta se lupta sa mentina UE si sa mai faca si guvernanta economica .
Ma opresc ,altfel ma enervez crescendo..

:)))

Riddick spunea...

Las' că vine B.A. Konski cu "Fundaţia" şi cu "modelul PPE". ;-)

Crystal Clear spunea...

Da ,dupa ce a primit instructiuni de la Soros ,la "dejunul" de saptamana trecuta din America
Vine in PDL ca sa plece.

Vine sa sparga PDL .
A facut concomitent si o fundatie de rezerva pe care mai tarziu o va transforma in partid unde sa-i aduca pe cei pe care-i ia din PDL cand pleaca
Pot sa pun pariu ca asa va fi !

Riddick spunea...

Mişcarea este programată pentru primăvară, când vor lansa partidul. De-aia s-au amânat alegerile din PDL, Videanu le vrea în noiembrie, a început lămurirea. Problemă cu moţiunea, dacă trece.

Crystal Clear spunea...

Imi pare bine ca s-au lamurit.
In rest trag toti sacalii de PDL..

UDMR e problema la motiune-cer legea electorala .Cum vor ei nu se poate accepta pentru ca intram in cerc vicios din nou

Riddick spunea...

Cică bagă şi PDL proiect de lege cu vot proporţional. Nu pot fi contracarati dacât cu angajarea răspunderii guvernului pe votul uninominal.

Crystal Clear spunea...

Inteleg



Vad ca a raspuns si MN.Ma mai gandisem la ceva,dar acum sunt obosita

Mai "vobim" maine.
Noapte buna :)

Riddick spunea...

Noapte bună !


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: