06 august 2010

Ziare.com: Amnezia şmecherilor din PNL si PSD


http://thumbs.ziare.com/Amnezia-smecherilor-din-PNL-si-PSD/d970b9309b3889c37/240/0/1/70/Amnezia-smecherilor-din-PNL-si-PSD.jpgStiti cum sunt conspirationistii? Aia care vad o forta intunecata in spatele fiecarui eveniment? Ei, pentru liberali si pesedisti forta intunecata e FMI. Sau asa trebuie sa fie.

"Noi ne uitam la FMI, dar el chicoteste si are suficiente motive sa ne ducem de-a berbeleacul, ca sa luam un nou imprumut", a declarat liberalul Varujan Vosganian. Ce ne spune nu chiar cel mai performant ministru de Finante postdecembrist e ca FMI vrea sa ne ingroape numai ca sa ne poata cere bani de inmormantare.

Chiar asa sa fie? E FMI o institutie care se distreaza cu soarta tarilor si doar PSD si PNL se prind in toata lumea asta larga? Sau partidele de opozitie joaca populist fara jena? Fara sa aiba vreo vina ca a trebuit sa apelam la FMI?

Dulce uitare

PSD si PNL sufera de amnezie politica. Uita. Uita pur si simplu. Uita ca FMI e acum in Romania si datorita sau din cauza lor. Liberalii au fost cei care au supradimensionat aparatul de stat pe vremea guvernarii Tariceanu. Niciodata statul nu a fost asa de umflat. Daca o mare parte din cresterea economica din perioada lui Tariceanu ar fi fost orientata spre investitii si nu spre angajarea a sute de mii de oameni inutili, Romania n-ar fi fost nevoita sa ia bani de la FMI acum.

Sa nu uitam ca liberalii au evaporat cateva miliarde din Fondul National pentru Dezvoltare. Nici acum nu au clarificat unde s-au dus banii. Sa nu uitam nici ca la o crestere economica de aproape 8%, Guvernul Tariceanu a terminat anul 2008 cu un deficit bugetar urias.

Si sa nu uitam ca liberalii, desi intr-adevar au rupt un accord cu Fondul, au lucrat totusi bine cu acesta cand a fost cazul. N-a fost "diavolul", cum incearca sa-l zugraveasca acum.

PSD face la randul sau pe virgina declarata ce critica bordelul in care lucra pana mai ieri. Sa nu uitam ca FMI a venit in Romania pe timpul cand PSD era la guvernare. Cu acordul PSD. Nu era nimic mai simplu decat sa-l impiedice.

Chiar si asa, liberalii si social-democratii au descoperit ca e util sa se opuna. Logica e simpla si facuta pentru cei care cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului.

Politicienii din astea doua partide se fac pur si simplu ca nu avem nevoie de banii de la FMI. Sau de un acord cu FMI. Desi matematica de scoala generala ne arata ca intram in faliment fara banii astia. In plus, daca nu avem acord cu Fondul, nu putem lua bani de pe pietele internationale, iar ratingul de tara al Romaniei se prabuseste. Asta inseamna mai putine investitii straine si mai putini bani.

Oare nu stiu cei din PSD si PNL asta? Stiu. Dar pentru ei e important sa se opuna. La orice si oricum. Se bazeaza pe lucruri simplu. Romanul habar n-are cum merg lucrurile si intelege doar ca nu e bine sa fii imprumutat la straini. Chiar daca PSD si PNL ar fi facut exact, exact acelasi lucru daca ar fi fost acum la guvernare. De unde stim? Pai sa ne uitam pe lista masurilor alternative propuse de oamenii lui Crin si-ai lui Ponta. Care lista? Exact. Nu exista asa ceva.

La dracu', va merge!

Ce vor spune romanii despre treaba cu FMI? Vor spune ce li se pare normal. Vor crede. Li se va parea perfect logica ideea ca strainii ne fac sa fim datori vanduti la ei.

La asta va ajuta si faptul ca desigur FMI nu e o institutie perfecta. Masurile cerute sunt adesea constrangatoare si dure. Iar institutia condusa de Strauss-Kahn e de multe ori rigida. Insa necesara. Ceea ce romanii nu vor putea sa vada.

Cat despre Opozitie, nu-i pasa. Ca se ocupa cu populismul perfect. Timpul lucreaza in favoarea sa deocamdata. Populismul prinde in Romania si prinde bine. Populismul castiga alegeri. Iar Opozitia le poate castiga. Iar apoi poate incheia un acord cu Fondul pe care il blameaza acum.

http://www.ziare.com/politica/opozitie/amnezia-smecherilor-din-pnl-si-psd-1033543

14 comentarii :

Riddick spunea...

alina2006, aici e altceva, nu grădiniţă.

Crystal Clear spunea...

Atat PNL cat si PSD fac jocul Rusiei.
Interesul lor este sa aduca statul romanesc in faliment ca sa poata apoi sa ne devoreze toate resursele in voie,asa cum au facut cu R Moldova.
Cat au fost la guvernare PNL si PSD au umflat statul,au tocat banii din privatizari pe salarii si campanie electorala.
Acum cand vrem sa ne ridicam,sa iesim la suprafata si sa scapam de deficit-vor sa taie orice suport FMI- aduce pentru moment imprumuturi la dobanzi mai mici de care avem nevoie.

Sper sa iesim cat mai repede din groapa financiara in care ne-au bagat PNL si PSD care ne restrange independenta economica si care daca dureaza prea mult ne poate afecta suveranitatea.
Sper sa sa ne guvernam singuri cat mai repede , fara FMI-ca un stat responsabil si suveran

Pentru asta depinde de noi pe cine ne vom alege ca si conducatori

Basescu este un presedinte bun.
Speram ca Boc sa nu-l faca de ras si sa fie puternic ,asa cum i s-a cerut.
Poate ca ar trebui sa stim cine l-a consiliat sa spuna ca in 2011 vor creste salariile ?

Riddick spunea...

PSDNL mizează pe dezastru, e clar.

"Văd ei pe urmă" ce şi cum, încă o aburire a fraierilor.

Cam asta e strategia.

Anonim spunea...

De citit articolul Instigarea la exod, pe
http://taxapenonvaloareaadaugata.blogspot.com

Crystal Clear spunea...

Nu stiu daca ai vazut asta:
\
Are dreptate Base !

http://www.mediafax.ro/externe/presa-din-m-britanie-il-critica-pe-basescu-pentru-afirmatia-privind-romanii-din-strainatate-6789369/

Riddick spunea...

@Anonim: E o aiureală. Se foloseşte orice aiureală ca să fie lovit Băsescu.

@Crystal Clear: Campanie orchestrată. Se preia la intern ce se bagă la extern.

Crystal Clear spunea...

Stiu, si la extern baga tot nemernicii prin cei platiti tot de "secta" apoi preiau si baga la intern

9AM este proprietatea lui Patriciu

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/International/156141/Presa-britanica-Rusine-Traian-Basescu.html

Crystal Clear spunea...

Sunt disperati ca Basescu nu-si pierde din popularitate.
Din contra.

Riddick spunea...

A scris tendenţios şi Alison Mutler (fana lui Iliescu)pentru Associated Press, preluat de Bloomberg businessweek:

Millions of outsiders eligible for EU passports

By GEORGE JAHN and ALISON MUTLER

http://www.businessweek.com/ap/financialnews/D9HDGKO82.htm

Riddick spunea...

Ţine Piratu' la tăvăleală.

Povestea un VIP acum vreo doi-trei ani (nu-mi amintesc cine) că a vrut Copos să îl îmbete şi să îl ia la mişto pe urmă (era primar general), Piratu' a făcut pe niznaiul, a mers înainte, până ce s-a ridicat Copos mahmur să se ducă la culcare. Pe cînd pleca, i-a zis: "Hăhăhăăă, pâi eu am antrenament ! de pe navă..."

Crystal Clear spunea...

Nemernica nu scrie si despre Germania care vrea sa dea drumul rusilor fara vize

Crystal Clear spunea...

Ce lupta si ce bani sunt bagati ca sa ne compromita !

Riddick spunea...

Oho... În iarna 1917 aruncau manifeste şi nemţii şi bolşevicii, dar soldatul român nu s-a răsculat. Ce-i drept, dăduse Ferdinand decretul privind împroprietărirea cu pământ, după război.

Crystal Clear spunea...

Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Basescu ! Se simte ca isi iubeste tara.
Va gasi el solutii,sunt convinsa


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: