06 august 2010

"Vom fi obligaţi". Ei, na ?!



Ce mai urmează în urma aderării României la UE ? După campania de propagandă pro-UE, încep încet-încet să apară "scheleţii" din dulap. Se vorbeşte de "guvernarea economică" a UE, de trimiterea bugetelor de la guverne la Comisia Europeană pentru avizare, şi abia după aceea la parlamente; de Ordinul de Investigaţii Europene (o persoană care a comis un act considerat legal în statul membru în care a fost efectuat, ar putea fi supusă cercetării corporale, percheziţiei domiciliului, controlului afacerilor, investigaţiei financiare ori chiar ar putea fi supusă unor forme de supraveghere sub acoperire, dacă actul este considerat ca fiind o infracţiune în legislaţia unui alt stat membru).  
Deocamdată nu facem parte din spaţiul Schengen, dar este foarte posibil ca înaintea liberei circulaţii a persoanelor să înceapă cea a deşeurilor (din 2012).

În câteva episoade din serialul Caracatiţa (La piovra), de la începutul anilor '90, se descria o afacere-conspiraţie pentru aducerea de trenuri cu deşeuri în Italia, din alte ţări. Afacerea nu prea este legală, însă are sprijin neoficial de la cel mai înalt nivel (clip Youtube, 3:50). Comisarul Cattani îi spune lui Espinosa că primul tren a fost oprit, dar acesta îi dă replica: "Altele vor urma. Pentru că toată lumea este de acord. Toată lumea !".

Ceea ce se făcea pe ascuns în Caracatiţa se pare că va fi oficial din 2012, aflăm din ziarul Ring:
„Transportul transfrontalier de deşeuri reprezintă o problemă majoră în Uniunea Europeană. Din 2012, vom fi obligaţi să acceptăm deşeuri” (comisarul general Silvian Ionescu, şeful Gărzii Naţionale de Mediu).

„La Satu Mare, taxa pe gunoi este de 11 euro/tonă, iar la Debreţin este de 24 de euro/tonă. Unde credeţi că vor duce ungurii gunoiul după 2012?”

„Nu cred că în Bucureşti sunt spaţii disponibile, dar, sigur, se poate discuta, dacă economia de piaţă o va impune, pentru că Bucureştiul depozitează cu 10-11 euro, iar Germania sau Italia depozitează cu 30-40 euro/tonă şi atunci se poate licita” - Corneliu Pascu, acţionar IRIDEX (groapa de gunoi Chiajna).

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Mai mult ,se ocupa intens sa fie recunoscuti la ONU .Au cerut 1 loc, au steag:
Tupeul este mare de tot :


http://riddickro.wordpress.com/2010/08/04/4427/#respond

"More Arrogant Impertinence from Brussels

August 3, 2010 |

So the EU bureaucrats want a full seat at the United Nations…and they demand £150 million from us for not flying what they choose to call their ‘flag’ over supposedly part-EU funded projects in the UK..

Not that we needed any reminding, but these two recent news items demonstrate – yet again – the arrogant impertinence of the mafia in Brussels. Their grandiose notions of self-worth know no bounds. They have no shame."

Crystal Clear spunea...

In curand se pregateste Politia Gunoaielor

Riddick spunea...

UE nu îndeplineşte condiţia de stat spre a fi membru ONU, dar nu ne mai miră nimic.

Poliţia gunoaielor n-ar fi ceva rău, dacă ar fi un organ naţional în fiecare stat.

Crystal Clear spunea...

Dupa modul in care se comporta si avand in vedere ca si ONU urmareste guvernarea globala putem fi siguri urmatorul pas va fi declararea ( ilegala)ca UE ca stat de sine statator.
Ce facem atunci, protestam ca am fost acaparati? Si daca protestam,ce?

Vedem si comportamentul lui Cameron-care una a spus in campanie si alta face

Riddick spunea...

Să vedem. Bine nu va fi.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: