28 iulie 2010

Priorităţile selective ale P(SD)NL


În sesiunea extraordinară a parlamentului din luna august, PNL doreşte includerea dezbaterii dosarului Monica Iacob-Ridzi:

“Am cerut astăzi (marţi – n.r.), printr-o adresă a Partidului Naţional Liberal, la nivel central, ca neapărat în Biroul Permanent al celor două Camere, atunci când se face ordinea de zi pentru sesiunea extraordinară, un punct, dacă nu primul, un punct pe ordinea de zi a Parlamentului, a Camerei Deputaţilor, să fie dosarul Ridzi.
Să fie foarte clar: intrăm deja, imediat, în cel de-al doilea an de când PDL-ul şi, în cazul nostru doamna Ridzi, se sustrag cercetării penale” - Ciprian Dobre, deputat PNL.


"Apreciez că Raportul CE este neactualizat şi analizează eronat situaţia de fapt, cel puţin din două considerente: 1. Împrejurarea că DNA a solicitat, după 6 luni de la începerea urmăririi penale în cauză, o percheziţie informatică faţă de Monica Iacob-Ridzi, aflată, în februarie 2010, în a 7-a lună de sarcină, este o împrejurare obiectivă, ce nu îi poate fi, în niciun fel imputată doamnei ministru. De asemenea, existenţa problemelor de sănătate legate de sarcină (şi confirmate de acte medicale aflate în posesia DNA) ar fi încă un element obiectiv, care exclude orice intenţie de blocare a unei anchete penale de către Monica Iacob-Ridzi" - Alexandru Chiciu, avocatul deputatului Monica Iacob-Ridzi.


Avocatul se referea la Raportul pe Justiţie al Comisiei Europene:
CE menţionează, în raportul referitor la evaluarea reformei justiţiei, că, din iulie 2009, Parlamentul a aprobat cu repeziciune deschiderea investigaţiilor penale într-un caz al unui parlamentar care a fost ministru. Cererea a fost primită în patru zile. Cu toate acestea, o altă cerere cu privire la acelaşi parlamentar este în aşteptare din 16 februarie şi o cerere separată de percheziţie a fost depusă la 10 februarie, cu privire la acest parlamentar, dar aprobarea parlamentară este încă pe rol (aluzie la cazul Ridzi).

Comisia mai observă că un caz cu privire la un fost prim-ministru (Adrian Năstase) este acum considerat permanent blocat, printr-un refuz parlamentar de a permite deschiderea investigaţiilor penale.

Astfel, Recomandarea Comisiei din iulie 2009 de a se aplica procedura de permitere a investigaţiilor penale pentru parlamentarii care au fost sau sunt membri ai guvernului într-un mod rapid şi uniform a fost numai parţial aplicată, conchide proiectul de raport al Comisiei.
 Cazul Năstase nu figurează printre priorităţile selective ale PSDNL.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Jenant !

Riddick spunea...

Şi concludent, în acelaşi timp. Ăştia cred că au de-a face cu idioţi !

Crystal Clear spunea...

Obraznicie si aroganta tipic kegebista


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: