28 iulie 2010

Priorităţile selective ale P(SD)NL


În sesiunea extraordinară a parlamentului din luna august, PNL doreşte includerea dezbaterii dosarului Monica Iacob-Ridzi:

“Am cerut astăzi (marţi – n.r.), printr-o adresă a Partidului Naţional Liberal, la nivel central, ca neapărat în Biroul Permanent al celor două Camere, atunci când se face ordinea de zi pentru sesiunea extraordinară, un punct, dacă nu primul, un punct pe ordinea de zi a Parlamentului, a Camerei Deputaţilor, să fie dosarul Ridzi.
Să fie foarte clar: intrăm deja, imediat, în cel de-al doilea an de când PDL-ul şi, în cazul nostru doamna Ridzi, se sustrag cercetării penale” - Ciprian Dobre, deputat PNL.


"Apreciez că Raportul CE este neactualizat şi analizează eronat situaţia de fapt, cel puţin din două considerente: 1. Împrejurarea că DNA a solicitat, după 6 luni de la începerea urmăririi penale în cauză, o percheziţie informatică faţă de Monica Iacob-Ridzi, aflată, în februarie 2010, în a 7-a lună de sarcină, este o împrejurare obiectivă, ce nu îi poate fi, în niciun fel imputată doamnei ministru. De asemenea, existenţa problemelor de sănătate legate de sarcină (şi confirmate de acte medicale aflate în posesia DNA) ar fi încă un element obiectiv, care exclude orice intenţie de blocare a unei anchete penale de către Monica Iacob-Ridzi" - Alexandru Chiciu, avocatul deputatului Monica Iacob-Ridzi.


Avocatul se referea la Raportul pe Justiţie al Comisiei Europene:
CE menţionează, în raportul referitor la evaluarea reformei justiţiei, că, din iulie 2009, Parlamentul a aprobat cu repeziciune deschiderea investigaţiilor penale într-un caz al unui parlamentar care a fost ministru. Cererea a fost primită în patru zile. Cu toate acestea, o altă cerere cu privire la acelaşi parlamentar este în aşteptare din 16 februarie şi o cerere separată de percheziţie a fost depusă la 10 februarie, cu privire la acest parlamentar, dar aprobarea parlamentară este încă pe rol (aluzie la cazul Ridzi).

Comisia mai observă că un caz cu privire la un fost prim-ministru (Adrian Năstase) este acum considerat permanent blocat, printr-un refuz parlamentar de a permite deschiderea investigaţiilor penale.

Astfel, Recomandarea Comisiei din iulie 2009 de a se aplica procedura de permitere a investigaţiilor penale pentru parlamentarii care au fost sau sunt membri ai guvernului într-un mod rapid şi uniform a fost numai parţial aplicată, conchide proiectul de raport al Comisiei.
 Cazul Năstase nu figurează printre priorităţile selective ale PSDNL.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Jenant !

Riddick spunea...

Şi concludent, în acelaşi timp. Ăştia cred că au de-a face cu idioţi !

Crystal Clear spunea...

Obraznicie si aroganta tipic kegebista


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: