28 iulie 2010

Nu trebuie să ne mirăm că Parlamentul are o imagine negativă


O acuzaţie frecvent îndreptată împotriva lui Traian Băsescu este aceea că este o ameninţare la adresa democraţiei prin subminarea Parlamentului.

Numai că onor Parlamentul se autosubminează (printre altele...) alegând vicepreşedinţi precum Dan Voiculescu, care îi cere preşedintelui să reformuleze cererea de convocare a Parlamentului în sesiune extraordinară (Voiculescu îndeplineşte funcţia de preşedinte al Senatului în perioada 19 iulie-7 august, când Mircea Geoană se află în concediu):

"Pentru a putea derula procedurile parlamentare prevăzute de Regulamentul Senatului, este necesar să refaceţi cererea dumneavoastră şi să menţionaţi şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu prevederile art. 81 alin.(2) din Regulamentul Senatului. După ce solicitarea dumneavoastră va îndeplini toate condiţiile legale, Biroul Permanent al Senatului va dezbate şi va decide calendarul şi ordinea de zi a sesiunii extraordinare".


El mai propune şi introducerea altor puncte pe ordinea de zi, cum ar fi: votul la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii în vederea descentralizării, modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii la 5% a TVA la alimentele de bază şi pentru construcţiile noi, dar şi instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani.




Voiculescu primeşte următorul răspuns:

 
„Având în vedere scrisoarea dumneavoastră nr. IV155/lm din 28 iulie 2010 prin care ne solicitaţi refacerea solicitării noastre de convocare a Senatului României în sesiune extraordinară, în sensul menţionării duratei de „desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu art. 81 alin. (2) din Regulamentul Senatului” şi completarea ordinii de zi a acestei sesiuni, vă comunicăm următoarele:
 

1. Prin adresa nr. 1918 din 21 iulie 2010, în temeiul art. 66 alin. (2) din Constituţia României, am solicitat întrunirea în sesiune extraordinară a Senatului României „în prima parte a lunii august”. În mod firesc, prin această formulare, am avut în vedere perioada 1-15 august 2010. Am înţeles să propunem această formulare decentă, cu privire la durata sesiunii extraordinare, pentru a da posibilitatea Senatului României să-şi stabilească programul de activitate în acest interval propus. Dacă formularea „în prima parte a lunii august” vă creează confuzii, mai mult sau mai puţin formale, cu privire la intervalul în care urmează a se desfăşura sesiunea extraordinară a Senatului României, vă solicităm să luaţi act că înţelegem ca această sesiune extraordinară să se desfăşoare în perioada 1 august – 15 august 2010.

2. În ceea ce priveşte ordinea de zi propusă pentru sesiunea extraordinară, aceasta rămâne neschimbată în conformitate cu adresa noastră nr. 1918 din 21 iulie 2010, proiectele de lege propuse spre dezbatere fiind o necesitate pentru accelerarea actului de justiţie, cerinţă menţionată în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

3. Având în vedere înalta funcţie pe care o deţineţi până în data de 7 august 2010, vă puteţi adresa Biroului Permanent al Senatului României pentru ca, în conformitate cu art.81 alin.(1) din Regulamentul Senatului, să convoace o altă sesiune extraordinară a Senatului care să includă pe ordinea de zi proiectele legislative propuse prin scrisoarea dumneavoastră, proiecte „extrem de necesare pentru economia şi societatea românească”, sens în care vă urăm succes.”

Departamentul de Comunicare Publică
28 Iulie 2010

5 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Hoti si banditi ca Voiculescu isi bat joc de Parlamentul nostru si-l compromit.Niste derbedei !

niku_elektriku spunea...

are palma grea piratu' :)

Riddick spunea...

La parlament e cancerul României, aici trebuie operat cu drujba.

Crystal Clear spunea...

Da, Parlamentul si apoi continut cu CCR.
Mi-a placut un comentariu de la Totul in scris-azi dimineata-Anonim:

"Dupa stabilizarea economica din 2011, se pot crea premizele relansarii economice,astfel Romania poate deveni subcontractor al marilor companii din domeniul auto,software,va incepe constructia celei de-a doua centrale nucleare in Ardeal, agricultura poate redeveni un motor de dezvoltare prin facilitarea cresterii micilor ferme samd. CE DEZAMAGIRE VOR TRAI PENALO-PESEDEII IN 2012, cand CRIZA SE VA FI INCHEIAT,iar marea majoritate a oamenilor va fi inteles dificultatile acestor ani DE DUPA IADUL SI PARJOLUL PROVOCAT DE TZOPARLEANU TARICEANU PLUS GUZGANIANUL IMBECIL"

Riddick spunea...

De-aia vor ei să preia puterea ACUM, eheee...


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: