27 iulie 2010

Haoleo, ce zâsăşi ?!


- The Legion is a family!
Alain Lefevre
- Don't tell me about the Legion!
Sgt. Steinkampf

Legionnaire
(1998)


Secretarul de stat pentru afaceri europene din Franţa, Pierre Lellouche, a declarat la France Info că, în ciuda banilor europeni pe care îi primeşte, Bucureştiul nu acţionează pentru integrarea romilor estimând că în aceste condiţii România nu poate intra în Schengen.

"De la extinderea către Europa de Est, am descoperit că există în Europa 11 milioane de romi, dintre care 9 milioane au paşapoarte europene. Aceste populaţii trăiesc în situaţii scandaloase, adesea inumane în ţările lor de origine (...) Inserţia lor socială şi economică nu se face. Cu toate acestea, Europa acordă acestor ţări o mulţime de bani"
, a spus Lellouche, citat de ziare.com

El a avansat, cu titlul de exemplu, suma de 20 de miliarde de euro pe care o primeşte România de la UE în perioada 2007-2013 pentru integrare europeană, în condiţiile în care Franţa este un contributor net la acest buget. "Aceşti bani nu sunt folosiţi pentru integrarea socială a romilor,” a subliniat Lellouche.

În ceea ce priveşte romii din Franţa, nici ei nu se integrează, a explicat secretarul de stat. Minorii sunt organizaţi în reţele mafiote, de prostituţie. "Rata de delincvenţă a crescut cu 140% în timpul primelor şase luni ale anului", a spus Lellouche. El a menţionat că adesea şefii acestor reţele trăiesc în oraşele din România şi dirijează de la distanţă reţelele.

Secretarul de stat a amintit că a fost de două ori în România şi a obţinut de la premierul român promisiunea numirii unui secretar de stat pentru integrarea romilor.

"Integrarea propriilor lor cetăţeni", a subliniat oficialul francez. El a mai amintit că poliţia română ajută, prin cei patru reprezentanţi trimişi în Franţa, la combaterea acestor reţele.

De unde, notează France Info, o mai mare fermitate afişată faţă de guvernul român, în condiţiile în care, reaminteşte Pierre Lellouche, România este candidată pentru aderarea la spaţiul Schengen. Aceasta nu se va putea face în actuala situaţie, a opinat secretarul de stat pentru afaceri europene, citat de France Info. 


- România liberă: Oficial UE: România nu va intra în Schengen dacă nu integrează romii





8 comentarii :

Anonim spunea...

nu prea am inteles... nici tiganii francezi nu sunt integrati dar frantuzii ce nu sunt ipocriti, ne cer sa noua sa integram ceva ce nu poate fi integrat?!?!?

Riddick spunea...

...ca să nu mai menţionăm milioanele de musulmani/africani/arabi/maghrebieni neintegraţi.

E ceva ciudat aici, sunt curios care va fi abordarea în continuare, mă refer la comparaţia România-Bulgaria (ambele au o grămada de "romi"). Om vedea...

niku_elektriku spunea...

da citzi cigani le'or incendiat astora mashinile si alte acareturi ?

da' las, ca le dam centrala avtomica, drept tain, si uita si de cigani !

Crystal Clear spunea...

Da, e ceva ciudat...

Riddick spunea...

@niku_elektriku: Le-o ajunge tainu'? :)))

@Crystal Clear: Azi (28iulie) se ţine o şedinţă pe tema romilor din Franţa, cu Sarkozy.

Crystal Clear spunea...

Am citit pe undeva ca sunt foarte porniti francezii impotriva

Riddick spunea...

Ar cam fi cazul, dar mai întâi să fie contra arabilor, că li se suie-n cap...

Crystal Clear spunea...

de arabi cred ca le este mai frica decat de tigani


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: