29 iulie 2010

"Aşadar, cam vrem să nu fim deranjaţi din concediu"



După prima scrisoare a lui Dan Voiculescu, urmează a doua:

"Salut promptitudinea răspunsului dumneavoastră, dar remarc maniera neserioasă în care înţelegeţi să comunicaţi instituţional cu Senatul României. De altfel, această regretabilă atitudine superficială este cauza evidentei erori semantice comise atât în sesizarea iniţială, cât şi în precizarea pe care ne-aţi transmis-o astăzi".

"Spre deplină lămurire, vă citez din Regulamentul Senatului: 'cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare se face în scris şi va cuprinde motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare' - art. 81, alin. (2). Aşadar, domnule preşedinte, trebuie să precizaţi durata (numărul de zile, nu o perioadă aproximativă) a sesiunii pe care o convocaţi, pentru că, vă place sau nu, aşa prevede legea. Evident, Biroul Permanent al Senatului are ultima decizie asupra acestui aspect. Însă, până atunci, trebuie să ne asigurăm că fiecare instituţie acţionează conform atribuţiilor legale de care dispune. Domnule preşedinte, toţi trebuie să învăţăm să respectăm legea şi, pentru că există un început pentru fiecare, vă recomand, din nou, să ne comunicaţi, într-o manieră corectă, durata sesiunii extraordinare pe care o solicitaţi (din mesajul dumneavoastră de astăzi am putea concluziona că durata pe care o indicaţi este de 15 zile, adică prima jumătate - nu parte! - a lunii august)".


COMUNICAT DE PRESĂ
(28 iulie 2010)

REF: Precizări cu privire la scrisoarea transmisă preşedintelui României de către domnul Dan Voiculescu 

Cu privire la scrisoarea transmisă preşedintelui României, Traian Băsescu de domnul Dan Voiculescu miercuri, 28 iulie a.c., purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan a fost împuternicit să facă următoarele precizări:

„Preşedintele României ia notă cu regret de gesturile tot mai iresponsabile ale domnului Dan Voiculescu. Preşedintele României înţelege interesul personal al cetăţeanului Dan Voiculescu de a nu exista o lege a Agenţiei Naţionale de Integritate.


Domnul Voiculescu nu pare însă conştient că atitudinea sa poate provoca grave prejudicii ţării şi cetăţenilor români.


Acţiunea Senatului României, de modificare în sens negativ a legii ANI, a provocat deja foarte multe prejudicii, fiind una din cauzele recentului raport negativ al Comisiei Europene cu privire la respectarea angajamentelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei.


Însă domnul Voiculescu vrea să continue în aceeaşi direcţie.


În mod cert domnul Voiculescu nu este conştient de confuzia pe care atitudinea Domniei Sale o creează cu privire la voinţa politică existentă la nivelul Senatului României de a duce la îndeplinire angajamentele din Mecanismul de Cooperare şi Verificare.


Preşedintele României este covins că atitudinea şi tertipurile domnului Voiculescu nu sunt împărtăşite de majoritatea membrilor Senatului.”


Departamentul de Comunicare Publică
28 Iulie 2010


12 comentarii :

Crystal Clear spunea...

Tupeu kagebist ,derbedeu obraznic imbogatit prin furt si minciuna.
Escroc international

Riddick spunea...

Ehe, s-or scoate odată documentele alea prin care să se vada pasarea de avere de la RSR la oamenii de încredere ai regimului, ca să se dea drept "oameni de afaceri". Şi pe timpul lui Ceauşescu, Ciprul (grecesc) unde era înregistrată firma Crescent era paradis fiscal mafiot.

TOATE firmele înregistrate în Cipru sunt pentru mine suspecte.

Ce porcărie a mai făcut şi UE, integrând doar 63% din suprafaţa Ciprului, ignorând minoritatea turcă, care a fost nevoită să ceară protecţia Turciei pentru a nu se face unificarea forţata cu Grecia (1974).

Crystal Clear spunea...

Nu prea cred c-au ramas documente de pasare a averii de la RSR la "oamenii de afaceri"
Eu banuiesc ( am auzit) ca in zilele Revolutiei pur si simplu au fost scosi banii din conturi,in strainatate.
Stiam un tip care a si murit "sinucis" -iar eu cred ca din aceasta cauza.
N-au fsot multi care au avut acces la bani

Crystal Clear spunea...

Imi crapa Google Chrome foarte des-trebuie sa-l reinstalez.
Deocamdata intru stabil cu Mozilla

Riddick spunea...

Nu mă gândeam la ceva gen proces verbal de predare-primire, poate ceva documente din care să rezulte "mandatarea", chiar documente ale unor servicii secrete străine (oare în Irak nu s-a găsit vreo listă, ceva ? ;-) ).

Crystal Clear spunea...

Eu am auzit de retragere de bani din conturile din Vest chiar in zilele Revolutiei

Irakul era o destinatie "favorita"-se prea poate-n-am auzit ceva in plus

Riddick spunea...

Mă gândeam la rapoarte ale serviciilor irakiene în care ar fi descris X sau Y drept "agent român sub acoperire de om de afaceri". Ceauşescu făcea afaceri cu arabii, mai ales cu statele care colaborau şi pe plan militar.

Crystal Clear spunea...

Da,corect era activitate puternica cu Irakul

Riddick spunea...

Îmi spunea cineva care a lucrat în Siria o perioadă, că vedea camioane care cărau containere de România (oficial - "mărfuri generale") şi urla motorul de la greutatea containerelor, era armament, mai mult ca sigur, muniţie de artilerie sau armament dezasamblat.

anarchix spunea...

You nailed that one! Taica-meu lucra la o unitate militara de pe coasta si era aware de chestiile pe care Stanculescu and Co. le faceau cu marfurile "perisabile". Si unde mai pui ca tata nici macar nu avea cine stie ce putere de decizie pe-acolo. Everybody knew. :-)

Riddick spunea...

:)))

Crystal Clear spunea...

Eu stiam de exporturi de milioane de bucati de boluri pentru orez si pahare de ceai in Irak


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: