19 martie 2010

Jigodii la Puterea a treia

Articol în Ziare.com :

Mona Pivniceru: Atributiile presedintelui la alegerea conducerii CSM ar trebui limitate 

Presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Mona Pivniceru, a afirmat, joi, la Oradea, ca atributiile presedintelui Romaniei la alegerea conducerii Consiliului Superior al Magistraturii trebuie sa se rezume doar la "a constata ca magistratii isi aleg o conducere".

Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, Dana Garbovan, si presedintele Asociatia Magistratilor din Romania, Mona Pivniceru, au avut, joi, la Oradea, o intalnire cu magistratii din Bihor si Satu Mare, organizata in cadrul unui turneu ce cuprinde toate cele 15 curti de apel din tara, pentru a pregati alegerile pentru conducerea CSM, programate sa aiba loc in aceasta toamna.

"Intalnirea a avut un dublu scop, si anume de a da colegilor magistrati care vor dori sa candideze la conducerea CSM o sansa sa se faca cunoscuti, pe de o parte, si de a avea o oglinda a sistemului si un set de propuneri pentru schimbarea lui din interior, pe de alta parte", a declarat Dana Garbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta dupa incheierea reuniunii.

Dana Garbovan a declarat ca spera ca modificarea Constitutiei, mai ales in ceea ce priveste puterea judecatoreasca, sa nu fie facuta fara consultarea prealabila a magistratilor.

"Revizuirea Constitutiei trebuie sa fie un proces de durata si nu unul formal, facut printr-o ordonanta de urgenta" a afirmat presedintele UNJR, Dana Garbovan.

La randul sau, Mona Pivniceru, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romaniei, a apreciat ca prerogativele presedintelui Romaniei in raport puterea judecatoreasca ar trebui sa fie mai limitate.

"Sunt de parere - si nu e numai parerea mea, ci acest lucru l-am constatat si in urma intalnirilor cu colegii din tara - ca prezenta presedintelui la sedintele CSM nu strica si nici nu adauga nimic in plus, dar credem ca atributiile presedintelui trebuie sa se rezume doar la a constata ca magistratii isi aleg o conducere" a declarat Mona Pivniceru, presedintele AMR.

EHEEE, CE V-AR TREBUI VOUĂ....

7 comentarii :

niku_elektriku spunea...

le'ar trebui o abolire temporara a amovibilitatzii, urmata de un sut spate gios, in masa...

da' dracu stie cum s'ar putea face asta la romanika !

ar fi o chestie ca judecatorii sa fie alesi de catre popor, da' vaz ca si primarii sint alesi si tot nu'i o modalitate care sa asigure calitatea lor, ba dimpotriva !

tu fiind un "eurosceptic" probabil ca n'ai fi d'acor sa incadram judecatori din ue, nu ?

si chiar daca i'am aduce, mai mult ca sigur vor capata, in scurt timp, obiceiurile locului.

asa ca tot bomba e calea :-(

Riddick spunea...

Mi-e că trebuie sa scoatem bâta de baseball din fundul trusei...

Pe vremea lui George Washington, un număr de n judecători ostili noului stat, au fost "abolished" (desfiinţaţi cu tot cu tribunal). Când s-au dus la ceilalţi judecatori să se plângă, ăia le-au zis : "Eşti nebun ?! Vrei să mă puna pe liber şi pe mine ?"

Despina spunea...

Exact asa trebuie facut.
Sa-i desfiinteze.

Riddick spunea...

Mai greu acum, sunt mulţi lătrăi.

Şi totuşi, nu a zis nimeni că Washington ar fi fost "dictator".

Despina spunea...

Sunt stat in stat.

Riddick spunea...

Poţi să-i pui în încurcătură, să-i pândeşti la cotitură, când calcă legea, şi jap!

Dar e hăţişul des.

Despina spunea...

Si sunt si multi.
Asta este problema: ca trebuie schimbate o multime de persoane.
Practiv este nevoie de o adevarata revolutie


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: