08 decembrie 2009

Doru Buşcu : " Asasinii lui Geoană"





Articol de Doru Buşcu la VoxPublica

Unii au guşi, burţi şi cefe cu pliuri. Au de ţinut în formă o întreagă anatomie a lăcomiei. Au biznisuri gri în adormire, combinaţii cu statul îngheţate, imobile neterminate şi familii obişnuite să trăiască pe picior mare. Alţii au priviri flămânde şi coastele la vedere. Au vise de mântuire cu multe zerouri şi modelul colegilor graşi în cap. Şi unii şi alţii au patru ani de aşteptat în opoziţie şi încă pe atât în perspectivă.

Pe toţi îi uneşte foamea şi îi ţine în frâu promisiunea partidului. Între ei şi silozurile statului stă însă eşecul în alegerile de duminică. Între ei şi deliciile guvernării s-au pus mai multe gafe de rutină şi o monumentală vizită la Vântu.

Acum, ciolanul e la alţii, iar vina o poartă, pe lângă propria lor prostie, prostia fenomenală a entităţii Mircea Geoană. O prostie perfectă, sferică, lipsită de impurităţile inteligenţei, o prostie pe care istoria bazinului pontic n-a mai cunoscut-o din neolitic încoace. Niciodată, în evidenţele tribale ale umanităţii n-a mai existat, cred, vreun individ atât de greşit scos în faţa clanului.

Mircea Geoană e acum sub şoc. Privirea lui năucă, în care nu se poate descifra nici cel mai mic semn că ar înţelege ce urmează să i se întâmple, are accente autentice de inocenţă. Amintiţi-vă puiul de gazelă de pe National Geographic. Să-i punem numele Mircea şi să-l urmărim cum înaintează prin savană. Prostuţ şi vesel, din când în când ţopăie. Nu bănuieşte nimic, nu presimte nici un pericol.

Dar operatorul ne arată, prin teleobiectiv, un grup de hiene care adulmecă aerul. Îi iau urma şi se împrăştie. Îl încercuiesc, îi taie retragerile, îi închid unghiurile. La gros planuri îi vedem, furişaţi prin ierburi, cu mult înainte ca data congresului să fie fixată, pe Mitrea, pe Hrebenciuc, pe Vanghelie şi restul haitei. Dragnea stă deocamdată deoparte. N-o să participe la crimă, o să vină mai încolo, la împărţirea prăzii. Mircea ţopăie nestingherit şi behăie. Nu-i trece prin cap că secundele îi sunt numărate. De fapt, prin cap nu-i trece nimic.

10 comentarii :

Despina spunea...

Doru Buscu este ZERO BARAT !!!

Riddick spunea...

Sigur că da, acum dă şi el în Geoană, când nu mai are nicio relevanţă.

Anonim spunea...

jioana va fi sacrificat cu suturi in fund de catre papusarii psd-ului...macar la dabuleni tot ajunge un primar ceva...interesant de vazut cine va fura sefia psdului acum...eu sper ca, curuletz sa fie indepartat cu muscaturi de la ciolan...desi hotarul ilici inca vegheaza ca idealurili socialismului cu fata bovina sa nu fie intinate...

Riddick spunea...

Se pare că va veni Curuletz, dar iar este o mişcare păguboasă. Individul este total compromis.

Despina spunea...

As fi inteles sa vina un tanar idealist stangist ,cu capul in nori,chiar m-ar fi distrat,dar Curuletz e o matroana batrana-alt ZERO BARAT - "'telectual rafinat"-comunist universitar

Riddick spunea...

Las' că-i mai bine pentru noi.

Şi nici la bizon nu dă bine îmbuibatul ăsta.

Anonim spunea...

Nici nu s-a racorit cadavrul politic al lui Geoana ca hienele zmulg ciozvarte din el, dupa ce ni l-au prezentat ca pe un buchet de orhidee. Buscu e de cacat, scuzati-mi expresia, dar este cea mai potrivita.Gino.

Riddick spunea...

Gino, Geoană a avut şansa reformării PSD, n-a folosit-o. Cred că toată propaganda cu "Geoană reformatorul" n-a fost decât P.R. pentru lărgirea bazei electorale a PSD.

Anonim spunea...

Nu vreau sa ma refer atat la Geoana cat la caracterul celor implicati pina la cotor in campania murdara impotriva lui Basescu. Sincer, regret expresia folosita dar lipsa de caracter a buscului m-a scos din fire.Gino.

Riddick spunea...

Gino, te-am înţeles perfect, n-ai nimic de regretat. Buşcu este o lichea ce se rebranduieşte, fii sigur ca am remarcat. Am postat doar pentru stilistica textului.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Cătălin Predoiu, 2013: "Cunoscuta 'axă' Washington - Londra - Bucureşti trebuie să includă şi Berlinul. 

Cătălin Predoiu, 2013: "Fundaţia Konrad Adenauer este un partener al României. A ajutat mult România, de exemplu, a furnizat experţi pentru elaborarea unor acte normative ale Ministerului Justiţiei. În prezent, derulează un program important de cursuri de guvernare publică, în care sunt implicaţi 120 de experţi în varii domenii. Vom coopta aceşti experţi în aparatul tehnic al Guvernului Alternativă PDL, ca staff de suport al miniştrilor noştri. Suntem un partid de centru dreapta care crede în proiectul european şi valorile europene."

 

Postări populare: