05 noiembrie 2009

"Treaba voastră cum tăiaţi, dar tăiaţi!"



Articol - Interactive Investor ( www.iii.co.uk )

"Fondul Monetar Internaţional va arăta flexibilitate faţă de modul în care România elaborează bugetul său pentru 2010, dar menţine obiectivul de 5,9% din PIB pentru deficitul fiscal", a fost citat ca afirmând joi şeful misiunii Jeffrey Franks.

"Guvernul român va alege calea de a ajunge la acest obiectiv. Fie va ridica taxele, fie va alege altă metodă. Totul depinde de el privind modul în care va atinge obiectivul, este citat Franks în Business Standard.

Franks, parte dintr-o misiune în curs de desfăşurare a FMI care urmăreşte progresele realizate de România în cadrul unui pachet de 20 miliarde de euro ajutor internaţional, a declarat că instituţia de credit cu sediul la Washington nu intenţionează sa schimbe obiectivul - 5,9% deficit pentru anul viitor.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Béla Markó, 2009: "România trebuie regionalizată, fostele regiuni trebuie restructurate şi să li se dea competenţe teritoriale. Nu este suficient să acordăm competenţe mai largi autorităţilor locale, trebuie făcută o nouă regionalizare în care Ardealul să fie o entitate distinctă, la fel şi celelalte regiuni istorice: Moldova, Muntenia, Dobrogea. Este posibil un al treilea pas, dacă vom ajunge la descentralizare şi regionalizare, împreună cu formarea autonomiilor. Un alt subiect de dezbatere este şi federalizarea, care pentru unii este ca un postav roşu, dar trebuie să vorbim despre asta şi vedeţi că eu vorbesc cu mare precauţie".

Béla Markó, 2015: "În urma refugiaților mă tem că se va întări nu Europa Unită, ci se vor întări statele naționale, pe care de-acum câțiva ani am sperat să le demolăm".

 

Postări populare: