07 iunie 2009

Lupta stransa, absenteismul favorizeaza partidele mici





Datele exit-poll-urilor nu arata un avans clar al unui partid, dar dupa tot circul facut de Geoana cu CSAT-ul (''Să oprească! zbiară şi mai tare Goe, bătând din picioare. Mi-a zburat pălăria! să opreascăăă!!!''), dupa discursul cvasiresemnat al lui Crin Antonescu, vazand si figurile plouate de prin platouri, PDL + Elena Basescu par sa conduca in numar de voturi.

Trebuie observat ca absenteismul, dupa parerea mea, stimulat in special de media, care a demonetizat tematica europeana, a ajutat UDMR si PRM. La o participare de circa 20-25 %, minoritatile organizate sunt suprareprezentate. Ce naiba o fi in capul alora care stau acasa ori langa gratar, nu este numai neincrederea in politicieni, ci si intr-o Europa superbirocratizata, care vrea, prin Tratatul de la Lisabona, sa intareasca controlul Bruxelles-ului (hai sa nu ne mai prefacem si sa zicem clar : Franta si Germania) asupra deciziilor UE .

Datele exit-poll, preluate de la Hotnews :

Potrivit rezultatelor CCSB, distributia mandatelor va fi: PSD - 10 mandate, PD-L - 10 mandate, PNL - 5 mandate, UDMR - 4 mandate, PRM - 2 mandate, Elena Basescu - 1 mandat
Institutele de cercetari INSOMAR (pentru Realitatea TV) si CCSB (pentru Antena 3) au dat publicitatii rezultatele exit-poll-urilor pentru europarlamentarele din 7 iunie. Iata rezultatele:
CCSB: PSD - 30,7 % PD-L - 30,4 % PNL - 15,4 % UDMR - 10,4 % PRM 6,8% Elena Basescu - 3,6%
INSOMAR: PSD - 31% PD-L - 30,4% PNL - 16.6% UDMR - 9,1% PRM % 7,2 EBA % - 3,4

3 comentarii :

Riddick spunea...

Noul layout al blogului nu permitea comentarii incorporate sub postare, am activat ''comentarii in pagina noua'', desi cred ca voi seta ''fereastra comentarii pop-up'' ! Multumesc nikule_elektrikule pentru ca m-ai atentionat la blog la tine, desi banuiam (niciun comentariu de la introducerea noului sablon de blog). Caut acum sa remediez feedul blogului, care a murit de trei saptamani.

niku_elektriku spunea...

ardeiasu' ar trebui rezervat unor pedelisti&basesisti pentru ca au reusit performantza ca, avind'o pe Monica Macovei pe lista, sa se bata cu vanghelis la actziunea autobuzu'...
si, binentzeles, pe terenu' lui, vanghelis cistiga !
neste mediocri !

Riddick spunea...

nnikule, in politica este ca la inot : nu dai din maini, nu inaintezi, ba chiar nici nu mai plutesti.

Tocmai ce-am observat ca nu imi intra comentariile la contul email, raman in Blogspot, desi am setarile facute. Ufff...

Incerc fereastra de comentarii popup, dupa ce mai incerc o data sub postare.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Marga, 1995 ("Filosofia Unificării Europene"): "Identificările etnice ale românilor sunt în mare parte tradiţionale. Acestea caută să abată atenţia de la problemele concrete ale prezentului şi de la nevoia modernizării instituţionale spre abstracţiunile trecutului. Pentru mulţi intelectuali este limpede că naţionalismul, prin demagogia sa, generează stagnarea şi degradarea ce favorizează doar grupuri sociale incapabile să se adapteze lumii moderne. Intrarea în noua Europă, nu doar geografic, ci şi instituţional şi cultural presupune mai mult decât o alegere, presupune o schimbare a modului de gândire, de asumare, pe lângă devizele paneuropene, a unei abordări europene, o abordare disponibilă la compararea performanţelor, orientată spre modernizare şi având ca perspectivă unitatea europeană". 

 

Postări populare: