14 iulie 2024

Hai să le punem cap la cap (+ actualizări)


- 20 de ani, cu ochelari, pleată: aparenţă "woke-hippie" (aha! "inamic!", sar repede de cur în sus conservatorii de fotoliu): Găgăuţă, ce mai...
- Tarat congenital: mandibulă proeminentă (semn de degenerare, habsburg jaw - cam ca la Cărtărescu şi Mihali); desigur cu consecinţe cerebrale şi - evident - de comportament.
- Înregistrat (ca votant) "republican" (aha! "inamic!", sar repede de cur în sus şi progresiştii de fotoliu, şi NeverTrump-erii GOP - cu subvariantele, respectiv: "mda, era de-al lor şi-a blufat", "oops, ce dacă era de-al ălora şi-a ieşit nasol: putea fi mai bine").
 
Poziţia trăgătorului (the alleged sniper's nest):
- Semnalat şi "demascat" din vreme de cel puţin un martor ("se căţăra pe acoperiş, cu o puşcă") - în zadar, organili nu-l iau în seamă, de.
- Filmat şi de o dronă (a cui?!), "pe poziţie" - înainte de... (şi-tot-nimic).

Poziţia contrasnaiperilor de la Secret Service:
- Desigur poza este ulterioară primelor focuri, dar cei doi trăgători erau deja pe direcţie, unul chiar culcat (in prone position), iar celălalt în spatele trepiedului puştii cu lunetă - adică, "cam ştiau ce-i de făcut"; .300WM? ("they blew his head off").
- Chiar "la secunde după", trebuie să fi fost super-aşi să-şi potrivească în aşa fel poziţiile de tragere, în neştiinţă.

Reacţiile "victimei":
- Trump se aruncă jos imediat ce este rănit la ureche ("Auliuuu, m-a/u diliiit!").
- După care ridică pumnul în sus ("victorie!"): ştie că pericolul a trecut.
 
Timing-ul "incidentului": 
- Exact înaintea Convenţiei Republicane, astfel încât: ori 1) să nu-l mai poată desemna pe Trump drept candidat prezidenţial... prin indisponibilizare, ori 2) să-l desemneze cu mult tam-tam, raliind toţi republicanii (chiar şi trumpo-scepticii) în jurul unui "Trump atacat dar tot-luptător". Tertium non datur.

Arma lui Găgăuţă vs posibila armă a Meseriaşului:
- Deocamdată nu am aflat cu ce "a tras" Găgăuţă, dar de la 110 metri cu .22LR/WRM (cum se sugerează) e cam loterie şi - dacă-i aşa - Trump a avut mare noroc; dar dacă a mai fost acolo un Meseriaş care a ţintit exact urechea (?) cu ce trebuie (.223?), e deja altă socoteală.
- Oops. Găgăuţă cică "avea" o armă high-tech de 12.000$. Numai că aia "e-n" .300 sau .338, ceea ce nu corespunde cu "gaura de crotalizare" perfect rotundă din urechea lui Trump - făcea dezastru "la aterizare". Şi nu prea ratezi cu aia de la 110 m... decât dacă chiar eşti patsy Găgăuţă.

* * * * *

ACTUALIZARE 15.07.2024
  • Nu, glonţul nu "i-a trecut prin ureche": au fost aşchii/cioburi de plastic şi sticlă de la prompterul aflat în apropiere. Deci eroare de ochire de circa un metru - "1 mOA" ;-) - fiindcă...
  • ...nu era armă "high-tech de 12.000$" ci una obişnuită (5.56/.223), şi fără optică montată. Iar Crooks era cunoscut drept "trăgător mediocru" (conform unor martori) - oops, identic ca şi în cazul lui Lee Harvey Oswald.
  • Cade, deci, "teoria mea" cu Meseriaşul angajat să-i capseze urechea lui Trump, dar apare alta: cea a "conservatorului Crooks - lup solitar" (amănunte în comentariul meu, aici la postare).
  • Trump ştia că nu era glonţ şi totuşi a persistat în teza "glonţului prin ureche" până la comunicatul poliţiei din Pennsylvania privind natura "proiectilelor": cioburi/aşchii, şi deci tăieturi şi nu plagă împuşcată, fie chiar şi superficială (o pată rotundă de sânge de pe ureche mă făcuse şi pe mine să cred că ar fi fost "perforare"). Puteau totuşi să-l nimerească în ochi... Opa! Nu cumva exact de-aia Trump "a întors capul" (OCHII!) din direcţia prompterului? "Dacă anticipa / semnala pornirea împuşcăturii" - dar aici iar "ajung la Meseriaş" ori la... "regia comună Crooks-Trump"!
  • O mărturie atribuită "unuia dintre lunetiştii Secret Service care au tras în Crooks" susţine că li s-a interzis să tragă în suspectul înarmat timp de circa trei minute, deşi "îl aveau deja în lunetă" - explicaţia orientării prealabile pe ţintă. Bun, "nu trageţi că încă nu ştim ce-i cu ăla" - da'-n trei minute nu găseşti 2-3 inşi care să se apropie de poziţia ăluia şi să se "documenteze mai bine"?! Până să devină active shooter (de parcă nu era deja clar ce va urma...).
  • Şi, cum mai şi scrisesem: Nu vă miraţi: se pot preta la orice.

* * * * * 

ACTUALIZARE 16.07.2024 

  • Avea, totuşi, lunetă (6x) - atâtea ştiri contradictorii... (am terminat cu "actualizările", poate doar comentarii).

2 comentarii :

Riddick spunea...

"You got the wrong guy!", zicea trăgătorul Thomas Matthew Crooks în ultimul (?) său mesaj-clip online. Nu se poate nega: a devenit viral.

Referindu-se, desigur, la Trump. "Aţi ales (selectat!) pe cine nu trebuie!" Mesajul avea o doză de ambiguitate*, doar până când a apărut ipotezaCrooks-Găgăuţă ar fi fost în mod real conservator (mărturii noi ale unora din anturajul său: "întotdeauna, în discuţii, se poziţiona pro-tabăra conservatoare").

Şi care cu toate ciudăţeniile lui, ar fi acţionat ca "lup singuratic" dar - atenţie mare! - cu o puternică motivaţie (proprie...) conservatoare. În încercarea de a opri parcursul impostorului (în viziunea sa**) numit Donald Trump. Chit că prin eşec s-a obţinut efectul contrar ("boost, în loc de bust").

- - - - -

* Atent cultivată de comentariile media - şi acum cam înţelegem de ce.

** Şi din ce în ce a mai multora cu vederi conservatoare. Anticonservatorii-pe-faţă nu aderă nici ei la "noua ipoteză", preferând-o pe cea a "nebunului de-al lor", aparent mai costisitoare: într-atât de mari ar fi daunele conştientizării generale în privinţa derulării reale a faptelor.

Riddick spunea...

"Trivia":

Meseriaş

Léon / The Professional (1994)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: