26 septembrie 2019

"Următoarea generaţie de maturi deja creşte fără a şti cum arăta lumea când încă mai era normală"


Nu reuşesc să accentuez gravitatea celor văzute şi celor în pregătire, mai puternic decât o face chiar clipul.

Poate ceva similar ca gravitate ar fi nanoroboţii asasini (da, "se lucrează" la aşa ceva, minidronele asasine deja există).

Nu atât antenele 5G "mari", vizibile (5G towers) cât routerele şi WI-FI-ul 5G "mici" dar penetrante, mi se par pericolele imediate: le ai lângă tine (la muncă, la bloc, la vecinu' după gard), şi nu prea le poţi evita ca printr-o "simplă" relocare cu locuinţa de lângă un "turn 5G".

Şi n-am "tratat" decât subiectul radiaţiilor, nu şi pe cel al controlului şi încălcării dreptului la viaţă privată (cel "doar" la viaţă, deja este/va fi "reglementat" prin radiaţii).


Can you really trust these people?!

25 de comentarii :

Anonim spunea...

Prin ... cred ca '94-'96 aia din blocul de vis a vis de cel unde-mi duceam zilele , au acceptat instalarea unei antene GSM pe blocul lor .Dupa ce au aflat oamenii care erau avantajele { NET GRATIS , 1000 DE CANALE LA TV , CURENTUL PENTRU ILUMINATUL NOCTURN AL BLOCULUI SUPORTAT DE CATRE ... PROPIETARII ANTENEI si etc . } te rog sa ma crezi pe cuvant de onoare ca , se face a coada la usa alora cu cereri de amplasare de antene GSM pe acoperisurile blocurilor . Am fost la ei c-o " delegatie compusa din cinci tovarasi plus administratoru' blocului tovarasul Constantinescu " deci , STIU CUM STATEA TERABA . Nu stiu pe unde am citit despre faptul ca , prin USA , prin Franta sau UK unii { dupa ani d e judecati , dupa ce si-au ingropat zeci de morti fara s a stie pentru ce au dat aia coltzul sau si-au dus rudele la balamuc , tot asa cu zecile } au castigat milioane de parai dar in Romania ... cine-i atat de naiv incat sa creda c-ar mai putea obtine fie macar si-un ban gaurit d e la acesti giganti mai ales ca astia , nu actioneaza chiar d e capul si dupa capul lor . Ai uitat ca exista institutia lobbyu-lui ? P.S. Are conu Mishu o postare interesanta la el acasa .

Riddick spunea...

Fiindcă în România încă mai este multă prostie. Guvernul dă o OUG pentru facilitarea instalării de antene 5G care sunt MULT MAI PERICULOASE decât celelalte de până acum. Instalare chiar fară sau ÎMPOTRIVA acordului asociaţiilor de proprietari, "va decide preşedintele asociaţiei" (care poate fi mituit, care poate stă la parter sau "la 1-3", sau care este omul Sistemului, plantat/ales acolo).

https://www.activenews.ro/stiri-politic/Guvernul-vrea-sa-permita-amplasarea-antenelor-5G-PESTE-TOT-inclusiv-pe-spatii-verzi-sau-arii-protejate.-Se-doreste-amplasarea-pe-blocuri-de-locuinte-FARA-acordul-proprietarilor-158037

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23390631-guvernul-vrea-relaxeze-masiv-regulile-montare-retelelor-5g-orase-puteri-primeste-presedintele-asociatiei-proprietari-trebuie-stii-proprietar.htm

OUG, ca să intre repede-repede în vigoare, nu lent ca o lege care trebuie să treacă de CCR (şi legea de aprobare/respingere a OUG poate ajunge acolo, dar mai târziu şi deja are efecte OUG). Să vedem dacă Avocatul Poporului (R. Weber ) va contesta OUG la CCR. În niciun caz nu-mi pare că guvernul i-ar ajuta astfel pe chinezii de la Huawei, ci pe Licurici, care "vrea numai el" să ne bage 5G. De parcă ar mai conta cine ne decimează lent...

Anonim spunea...

" Următoarea generaţie de maturi deja creşte fără a şti cum arăta lumea când încă mai era normală" Lumea a fost normala doar din punctul fiecaruia de vedere altminteri... cam intotdeauna a fost cate cineva care sa vada doar partea goala sau prea plina a paharului dupa nevoia sau interesul personal . Ce chiar ti-a parut ca-n Rai aia doi { plus sharpele fireste cum ar fi spus Jerome K Jerome } chiar duceau o viata normala ? Cum dracu s a fie normala cand ei mancau... doar " iarba campului " dupa cum spune Evanghelia ? Regret ca te contrazic insa , in Romania nu este vorba despre prostie { pe bune, chiar crezi ca-i vorba despre prostie , azi in 2019 ? } ci doar despre acumularea de capital { de bani frate , de cat mai multi bani ce mai la deal la vale ! } si asta cat mai repede , cat mai "curat " chiar daca faci asta , pe spatele prostimii innebnita sa castige... alea 1000 de chanalle sau NET gratis .Faci banii aia multi , pleci in... Costa Rica si te doare fix in tender de prostimea care ramane sa caste ochii la... chanalele TV !Madamme sau... frau Reanate Weber spune ea multe { ca si predecesorul domniei sale dl. Ciorbea de altfel } insa de facut face mult prea putin si sa nu-mi spui ca-i pre a proaspat numita sau ca n-are suficient d e lucru p-acolo ca nu se prinde : pana la ora asta Guvernul , Parlamentul... PRESEDINTELE trebuiau sa dea fatza cu Justitia de un milion de ori .

Riddick spunea...

Şi inacţiunea, lipsa de solidaritate, ne-organizarea noastră e un fel de "prostie colectivă" (de fapt, asta vroiam să spun).

Biblia au scris-o oameni, n-a venit "prin telegraf". Deci...

Weber e pusă acolo de PSD, la solicitarea ALDE. A contestat legea cartelelor telefonice "cu buletinul", ceea ce nu-i rău. Să vedem ce va face în continuare, ţinând cont de tot trecutul ei.

Ajung la vorba lui Mircea Badea: "Merităm tot ce ni se întâmplă". Că astea toate n-au venit peste noapte ci s-au adunat zi de zi, pe sub nasul nostru, de avem ce-i acum.

Anonim spunea...

" Şi inacţiunea, lipsa de solidaritate, ne-organizarea noastră e un fel de "prostie colectivă" Aici chiar ai 101% dreptate insa... au si oamenii dreptatea lor vazand cum cei in care ai incredere iti intorc portofelul mai abitir decat aia de la Curtea Veche iar cei ce in mod normal ar trebuii sa-i traga macar d e maneca , daca nu si la raspundere... sant mana in mana cu ei deoarece , si aia sant tot oameni . Eu am pomenit Biblia deoarece... am vrut sa exemplific cumva ceea ce-a spus insa , stai linistit ca , mare incredere chiar n-am in textele ei .Weber... ai dreptate : era membru ALDE caci l-a urmat pe Tariceanu cand acesta a rupt in doua PNL-ul .Chiar uitasem figura deci , multumiri Riddick . Mircea Badea , chiar n-are intotdeauna dreptate mai ales ca expresia sa a fost ciugulita de la altii . Eu cred sincer ca NIMENI n-are dreptul sa batjocoreasca uun popor iar dupa aceea sa-i spuna ca MERITA TOT CE I SE INTAMPLA . Acesta-i cinism mai ales ca... cel ce-a spus asta , era un comunist notoriu care-a facut cariera calcand pe cadavre de romani . Sti si singur cine-i gagiul insa , stai linistit caci nu-i Silviu Brucan .

Riddick spunea...

Nu ştiu cine-i ăla cu "cariera".

Batjocura merge o dată, de două, de trei ori. După aia trebuie să pui mâna pe par.

Gabriel spunea...

Din moment ce pentru nivelul prea ridicat al acestor radiații electromagnetice se acorda spor de condiții vătămătoare, statul recunoaște implicit caracterul vătămător al acestora. Dar tot ni le bagă pe gat.
Dar nu e de mirare. Atâta timp cât s-a ajuns la construcții rezidențiale pe Platoul Bucegilor iar la limba și literatura română se studiază preponderent autori straini in lipsa oricăror proteste, îți dai seama că nu mai e nimic de făcut, nici măcar nu meritam o soartă mai bună. Dimpotrivă, se impune dizolvarea cat mai rapida atât a statului, cat și a poporului.
Romanii din Balcani au fost mai intelepti: ei au respins vehement propria mișcare de emancipare națională și au preferat soluția individuala de succes a integrării în popoarele din jur. Vlahii greci de pildă, foarte numeroși, se consideră greci romanofoni, nicidecum români.

Riddick spunea...

"Vlahii", pe unde erau la sud de Dunăre, erau minoritari. Aici, care va fi "noua denumire a majorităţii"?

Altfel, ai dreptate: situaţia este mai mult decât foarte gravă. Şi nimeni nu face mai nimic pentru îndreptare.

Gabriel spunea...

Acum e complicat: s-a format nația romana din păcate. Dar puteam fi ruși, unguri, bulgari. Nimeni nu ar fi dus dorul calității de roman.

Riddick spunea...

Pe mine m-a intrigat chestia asta, a revendicării identitare de la o naţie "extinctă" (romanii), care cândva "ne-a ocupat ca să ne civilizeze" (aiurea...).

Denumire "scornită" de "elitele politice şi culturale" de pe la sfâşitul secolului XVIII. Se folosea denumirea de "rumân" pentru ţăranii-"iobagi" (aserviţi) din Muntenia şi Moldova, şi tot "rumân" (dar la plural) îi place lui Ţiriac să (ne) mai zică. Ţiriac care la bază e strungar şi plutonier de Miliţie.

Nu se poate neglija fondul lingvistic şi cultural latin, dar neglijăm şi altele, în special "fondul" ortodox, care ne delimiteaza clar de "occidentali", oricât s-ar nega asta.

Riddick spunea...

Denumirea de Ţara Românească, nu cred că-i mai veche decât tot secolul XVIII, şi pe la final. Era "Muntenia".

Riddick spunea...

Turcii ziceau "romei" (rumeli, apoi sangeacul/provincia Rumelia) latinofonilor/românofonilor, nu doar locuitorilor Imperiului Bizantin (predominant greci, dar şi bulgari, macedoneni...), pe care-l cucereau treptat, "pe bucăţi".

Riddick spunea...

Imperiul Roman de Răsărit ("Bizantin")

Cel de Apus l-a avut la apogeu pe Charlemagne (sec. VIII-IX), apoi împăraţii germani s-au revendicat de la el.

Gabriel spunea...

Denumirea e veche de când sunt sursele, de la primul text scris in romana (sec. XVI). Mai vechi, se scria "Tara Romaneasca" tradus in slavona. Etnia exista, dar nu natia. Oamenii se identificau mai mult ca crestini sau pravoslavnici. In realitate, eram o amestecatura de migratori asezati pe aceasta prelungire a no man's land -ului nord-pontic. Turci (cumani, pecenegi), slavi (bulgari, ruși), români, amestecati in proportii necunoscute și adoptând din motive necunoscute româna (dar nici pe departe atât de latină ca azi). De aici lipsa coeziunii si demnitatii nationale. Romanii din Ardeal au avut sansa de a deveni unguri, dar i-au dat cu piciorul. Daca nu interveneau turcii, probabil Tara Romaneasca se bulgariza sub iradierea culturala a celui de Al Doilea Tarat Bulgar, iar Moldova se rusifica/ucrainiza. Ar fi fost mai bine. Până la urmă tot turcii ne-au condamnat la aceasta existenta mizerabila, plus Occidentul mai tarziu.
Natia romana a fost instrumentata de Austria impotriva ungurilor, de nemti, englezi, francezi impotriva rusilor. Azi, de americani. Lor le-a folosit existența ei, nu mulțimii de indivizi cunoscuți ca "români".

Riddick spunea...

Nu eram sigur că "mai jos de XVIII". Totuşi, doar "în mediul cult", adică... alfabetizat.

"Şansa" de a deveni unguri presupunea probabil trecerea la catolicism, mult mai greu de acceptat... atunci (acum... nimeni nu mai crede real).

"Instrumentalizaţi" mai ales după pacea de la Adrianopole (1829) şi după Războiul Crimeei ("Crimeii"?) cam în genul Belgiei, după căderea lui Bonaparte. "Tampon".

Riddick spunea...

AHA! Uitasem. 1521:

[...] I pak spui domnietale de lucrul lu Mahamet-Beg, cum am auzit de boiari ce sânt megiiaș(i) și de genere-miu Negre, cumu i-au dat împăratul slobozie lui Mahamet-Beg, pre io-i (unde-i) va fi voia pren Țeara Rumânească (cea mai veche atestare documentară cunoscută a numelui țării), iară el să treacă. [...]

https://ro.wikipedia.org/wiki/Scrisoarea_lui_Neacșu

conumishu spunea...

Serios, Gabriel-bacs, te oftici? Din fericire ai dreptate, nația română există și e una. În toate regiunile istorice.

Discuția despre eticheta de pus limbii sau etniei dominante (tsk, tsk, Gabi!) e una secundară. Nu exista niciun dubiu la cronicarii moldoveni asupra unității lingvistice și de neam, cu referire clară la Roma pentru trunchiul lingvistic (restul influențelor prezentate exact așa, ca influențe) și cu referire la Dacia pentru repere teritoriale, menționată explicit ca zonă de etnogeneză pentru românii din Ardeal. Denumirile pentru același popor variau în funcție de denumirea țării. Moldova era denumire comun folosită și de băștinași și de străini, pentru Valahia (Muntenia, Țara Românească, Ungrovlahia - toate repere de identificare în funcție de contextul documentar) și Transilvania, gama era mai largă.

Plesneala cu zonele obscure, cu forțarea unei limbi comune, standardizate nivelator, de sus în jos, și foarte recente în istorie nu ține.

Slăbuță încropeala în care îți manifești admirația pentru o presupusă renunțare la identitate în sudul Dunării, în opoziție cu apărarea ei în nord, care ar fi de disprețuit, Gabi-neni, dar, dacă atîta poți, atîta faci.

Specificitatea ortodoxă ar trebui subliniată dur, mai ales în vremurile de apostazie în care ne scufundăm și pentru dreapta mărturisire ce ne-a costat, poate, printr-o mai grea și îndelungată unificare politică în vecinătatea unor agresori de altă confesiune.

Sincer, nu cred că voi putea trece peste suspiciunea pe care mi-o stîrnesc vișegrazii, văd prea multă ostilitate veche, acum doar pusă în surdină. Poate, poate vor duce procesul de trezire pînă la capăt și își vor cerne gînditorii de provocatori. Sper, dar nu-mi țin răsuflarea.

conumishu spunea...

Ce aiureală cu bulgarizarea Munteniei dinspre al doilea țarat bulgar de care ne-au salvat turcii - care apar în zonă cînd totul se schimbase (Muntenia se unificase ca stat și avea probleme cu ungurii, nu cu bulgarii, cruciații făcuseră harcea-parcea imperiul bizantin, tătarii pe unguri, cumanii fuseseră zburătăciți sau au plecat să colonizeze Ungaria depopulată.

Mircea cel Bătrîn sprijinea cu repetiție pretendenți la tronul sultanului - la peste 50 de ani de la Posada și pe noi ne păștea bulgarizarea din partea, totuși, unui țarat vlaho-bulgar, oricum divizat înainte de a intra turcii în Europa.

Sau tîmpenia cu rusificarea Moldovei. De ucrainizare n-are rost, nu exista nici Ucraină, nici ucrainieni. Rusificare prin polonezi !? Sau tătari? Pe unde naiba, cu parașuta? Sau călugării dominicani, care au făcut rahatul praf pînă la urmă, erau agenți ruși? Rusia kieviană era de mult istorie, bașca că nu era rusească. Prostii cu toptanul.

Riddick spunea...

Mâneciu-Ungureni, Mâneciu-Pământeni

Două localităţi prahovene de pe lângă Cheia. "Ungureni", adică "ardeleni" (români, transilvăneni). Probabil păstori care treceau cu turmele munţii, încoace, iar unii au rămas "colonizaţi", sau aşezarea era (iniţial) doar punct de sprijin pentru cei în tranzit "transhumant".

Cu vişegrazii s-a cam fîsîit treaba. În Cehia e premier "eurosceptic" dar de la Renew Europe/ALDE, care a reconfirmat-o pe eurocomisara Jourova, un fel de Corina Creţu cehă. În Polonia partidul lui Kaczynski e "licuricizat" până la zombizare, ăia visează ruşi sub pat şi dau cu coada măturii să-i scoată de acolo. În Slovacia, preşedintă progresistă, Macron-style. În Ungaria, Orban pare să nu vrea/poată face desprinderea de PPE şi de Berlin.

Nu mai am nimic de adăugat, la "rectificarea istorică" succintă dar lămuritoare.

Riddick spunea...

Hmmmm, "suna rău" ("Ungureni")?

"Comuna a fost comasată în 1968 cu comuna Măneciu-Ungureni."

https://ro.wikipedia.org/wiki/Măneciu-Pământeni,_Prahova

Deci a rămas dar numai ca sat, însă "principal":

"Măneciu este o comună în județul Prahova, Muntenia, România, formată din satele Cheia, Chiciureni, Costeni, Făcăieni, Gheaba, Măneciu-Pământeni, Măneciu-Ungureni (reședința), Mânăstirea Suzana și Plăiețu."

Denumirea "mare" este fără al doilea cuvânt, probabil s-a dorit "unificarea", ceea ce la... a doua examinare nu-i tocmai rău.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Comuna_Măneciu,_Prahova

Reţin în amintire (copil fiind, şi văzându-l pe geamul... Daciei), imaginea indicatorului rutier cu Mâneciu-Ungureni. Parcă şi cam începea să ruginească, semn că de ani buni n-a mai fost nici eliminat, nici întreţinut.

Gabriel spunea...

Succintă dar eronata. Slavonă bisericeasca este bulgară medie, de școala de la Ohrida el n-a auzit.

conumishu spunea...

Oh, ba da. Și astăzi Ohrida e menționată cu respect și de către ortodoxia română. Ca un centru cultural și de spiritualitate. Doar că nu era niciun pericol de bulgarizare lingvistică de acolo. Folosirea slavonei în scrierile bisericești nu diferă de folosirea latinei - ba chiar și la slujbă, acolo - în catolicism. Nu prea a împiedicat formarea diverselor limbi din occident, nu toate romanice. Oricum, nu prea înțeleg de ce copleșitoarea influență bulgarizantă nu i-a ajutat întîi pe bulgari, decît dacă presupunem că s-au spart în bucățele pentru a se insinua mai bine printre români, greci, cumani și care se mai găseau. Probabil își făceau o încălzire lentă încuscrindu-și liderii cu toate neamurile din jur pentru a le-o trage la momentul oportun cu bulgara drept în moalele capului. Noroc cu turcii care apar semnificativ mai tîrziu și pun Ohrida sub obroc. Iar românii sunt și ofticoși, au înșfăcat de la slavii hăt anteriori celui de-al doilea țarat diverse cuvinte și practici, dar, căpoși, au mai ezitat vreo 5-600 de ani, în latinitatea lor lingvistică să vadă, apare bulgarizarea aia de la Ohrida, nu apare și cînd să se coacă decizia, hop, turcii care au stricat tot fengșuiul. Stai, poate nu s-a terminat. În definitiv, bulgarii călare erau neam turcic, actualii, slavizați probabil la mișto, stau în stand by, iar acum steaua turcă se ridică din nou și va trage concluzia: turca, nu slavona, islamul, nu ortodoxia. Pace vouă!

Riddick spunea...

Apare şi-n piesa "Vlaicu-Vodă" a lui Alexandru Davila:

Pază bună-n aşa vremuri pentru omul doamnei Clara,
Care,-n ciuda Ohridimei, catolicizează ţara.
---------
Către Ludovic şi către papa Urban s-a legat
Să se-nchine lor, crăimei cu domnia şi norodul,
Iar papimei cu credinţa. Dar boierii şi sinodul,
Credincioşi în legea sfântă şi-n Ohrida-mpărtăşiţi,
Răzvrătindu-se, vai! fură biruiti, măcelăriti.
--------
Toţi,... Şi-ntreaga ohridime,
Legea noastră
--------
Iartă-i. Vezi, şi eu mă mir.
De porunca ce mi-ai dat-o mie, cuvioasa slugă
A Ohridei, să-mi vâr capul sub acest otrep de glugă.


https://riddickro.blogspot.com/2019/06/dusmanul-ne-numit.html

Anonim spunea...

Mai oameni buni , pai azi in 2019 cine mortii ma-sii mai stie ceva despre... Mircea cel Batran { s-a renuntzat la MIrcea cel Mare denumire general acceptata de pe vremea lui Ceausescu si transpus pe film de catre... Sergiu Nicolaescu ? } sau despre Alexandru Davila si-a sa piesa " Vlaicu Voda " ??? Azi in Romania avem un candidat la functia suprema ce , stie precis ca Rusia este , fie parte , fie aliat OTAN ! Azi avem un candidat la functia de Presedinte care , diferit de faptul de-a confunda merele cu perele , nu stie precis nici care-i orasul capitala al... Slovaciei . Aceeasi care-a starnit un viespar , doar ca sa-i faca pe plac "cuiva drag " anuntzand cu surle si trambite si nu la ceas de seara macar ca , vom muta ambasada Romaniei de la ... Ana la Caiafa , ca nici cu astia nu cred ca stie precis care-i treaba . Dadeai dumneata Riddick , un citat din " Scrisoarea lui Neacsu de la Campulung catre judele Brasovului " insa , acest text ROMANESC a fost scris in urma cu 500 de ani . Chiar crezi ca mai intereseaza azi pe cineva asa ceva ? Asa ceva , au invatzat parintii nostri si...aia care-s ca si mine , veniti in Romania in vremea razboiului din Coreea { chiar si pe noi ne scoteau din sarite aceste texte OBLIGATORII la materia numita Limba Romana } dar azi , chiar crede cineva ca se mai invatza asa ceva prin scoli , licee sau universitati ? Avem un candidat la functia suprema in stat care , dupa patru ani de mandat , n-are habar de ce implica functia de Presedinte al Romaniei si nu-l doare nici macar in KUR de tara asta ce l-a creditat cu incredere si si-a pus sperante in el . Are , dupa cum vad prin diferitele sondaje , peste 47% intentii declarate de vot si... stau si ma-ntreb ca prostu : ce mortii ma-sii a facut boul asta teutonic pentru aceasta tara incat , sa mai aiva tupeul de-a mai cere un mandat ?! L-a vazut vreodata cineva pe sasalaul asta vagabond iesind pe sticla vreunei televiziuni { chiar si cea publica } si participand la vreo dezbatere referitoare la... ce se-ntampla in tara asta de KKT ? Eu sincer sa fiu , chiar nu l-am vazut si ma mir ca , i-a dat prin mintea capului la vreun consilier de-al sau , sa-l indemne sa faca acea declaratie de azi , in urma evenimentelor de-aseara din Bucuresti . Iar voi , va dati de ceasul mortii sa descoperiti radacinile poporului roman ! Pe bune coane Mishule si Riddick caci , desii este pagina dumitale proprie si personala unde scri ce poftesti si accepti pe cine vrei sa comenteze postarile-ti , altele sant problemele acestei tari , si- acestei lumi , azi in 2019 .Ce-a fost la 1500... nu mai intereseaza pe nimeni caci , dupa cum am citit nu mai stiu pe unde : " Cel ce priveste in trecut , in mod evident sta cu spatele la viitor iar prezentul... nu exista pentru el !" Respect total Riddick si , iarta-mi rogu-te lungimea excesiva a comentariului plus , poate " tonul " , evident mult prea acid .Ma repet : este pagina dumitale si... faci fix ce vrea muschiu' lu' matale !

Riddick spunea...

Dacă prin "a interesa" se înţelege a fi printre temele zilei, da, "nu interesează". Dar asta nu exclude recurgerea oricând la acest gen de referinţe, ceea ce ar presupune "stocarea lor undeva" unde periodic sunt şterse de praf şi re-lecturate.

Mă îngrijorează ce a ajuns mentalul colectiv, şi faptul că la turul doi, cel puţin începând cu 2004, acţionăm spre a avea numai oamenii sistemului:

2004 Năstase - Băsescu
2009 Băsescu - Geoană
2014 Ponta - Iohannis
2019 Iohannis - Barna (sau Dăncilă)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: