03 aprilie 2024

Cică "noi" am fi "gata". Ready. Prêts. Готовы.
Dar nu remarcăm nici noi, nici planificatorii, sensul precis al termenului "готовы" (= terminaţi).

Cu câtă linişte contemplativă bovină priveşte toate astea, mestecând (*----), bizonu' RO. Cleaf-cleaf-cleaf...

Apoi, ori va face pe prostu' în continuare plimbând un pai prin gură, stând în cur şi lăsându-i pe vestici să se consume, ori chiar e prost şi va da buluc înspre propria consumare. Ca şi până acum, numai că viteza şi efectele vor fi ceva mai pronunţate - ca să fiu îngăduitor.

"bibliografie 1" - "bibliografie 2" - "bibliografie 3"

Doar acompaniamentul vorbelor goale "de rigoare" va fi un picuţ mai patetic. Mai... inspirat (?). Dar şi-n '89 tot la fel a fost, şi tot nimic - haidaaa! cu capu'-n zid! 

Că... 'ne-aTeacă!

7 comentarii :

Gabriel spunea...

"Eliberatorii" români vor avea probleme mari nu doar cu rușii ci și cu ucrainenii și moldovenii. E o ură antiromânească intensa într-o parte substanțială a societății moldovene. Ferească Dumnezeu să se facă unirea - ardelenismul și Ținutul Secuiesc ar deveni amintiri plăcuțe, de costuri nu mai vorbim. Ar fi un fiasco mortal pentru România, că n-o să ne țină licuriciul la nesfârșit. Acum ar interveni în caz de probleme dar în viitor, cine știe?
Anul ăsta nu cred că vor amesteca România - avem alegeri și oricât ar fura surprize sunt posibile. Vor să se asigure pentru încă 4 ani, asta e prioritatea acum. Eu cred că implicarea țării în așa ceva ar aduce la putere AUR, deoarece opoziția față de război e foarte intensă și e o temă prioritară, după cum se vede în toate sondajele. Ar mai fi și posibilitatea amânării alegerilor dar tot ar trebui ținute cândva cu același rezultat.
Dar proiectul ăla de lege e îngrijorător și scandalos. Adică mai întâi dai cetățenia la vreun milion de ex-sovietici dupa care mă trimiți la război să-i apăr? Morții mă-tii!

Riddick spunea...

Mi-ar plăcea să cred că ura este de fapt împotriva Occidentului Colectiv. Cât de mult am decăzut de suntem percepuţi ca "occidentali". Unii se consideră chiar aşa. Dar putregaiul s-a instalat mai dinainte de '89, Cizmaru' era dus de nas şi "exploatat în orb".

Nu cred că "mai ţine patru ani", e ca-n Moromeţii I (1939/"Timpul nu mai avea răbdare.").

Gabriel spunea...

Dan Diaconu, șomeru' de la GRU,a publicat câteva rânduri geniale: "De ce România e altfel? Pentru că e o distanță ca de la cer la pământ între ce vor oamenii și ce vrea statul. În fapt statul, în loc să fie o parte componentă a acestei țări, este un organism extern, o tumoare care caută să-și infecteze cetățenii."
Multe le zice el pe alături, dar aici a pus punctul pe i.
Statul Român modern e o creație masonică, nu a poporului român cum ne zice nouă propaganda. El a servit de la înființare până în prezent interese străine poporului român. Statul Român nu e creația românilor iar pentru el, poporul român e doar un instrument, nu elementul constitutiv cum scrie în Constituție. Noi am rămas și azi rumâni, servim la stăpâni pe banii noștri. Un servitor normal ar primi cel puțin leafă - ca Ucraina de azi de pildă, dar noi ne-o plătim singuri.
Înțelegând asta nu mai ai așteptări și nu mai ai cum să fii patriot.
Așa se explică de ce o majoritate covârșitoare e împotriva războiului, dar ei îi dau înainte cu agenda.
Principalul șoc va fi când vor ìncerca să treacă la fapte după părerea mea. Acum nu deranjează bizonul, doar parlesc și încarca nota dar bizonul încă n-a primit-o.

Riddick spunea...

Statul RO a ajuns aşa, nu-i asta o definiţie "permanentă" a statului, în general.

Foarte bine punctată istoria recentă, "de la paşopt".

O să caut (citisem pe net) pasajul unde cineva (Mihai Şerban?) demasca "patrioţii-sistem" sau "stataliştii", care se/ne raliază sistematic iniţiativelor "statulul". Cel actual, nu cel ideal.

Istoria care va urma va fi brutală.

Riddick spunea...

= roncii, mihaitârnovenii...

Gabriel spunea...

Statul Român de la înființare așa a fost. E nereformabil. Nu se poate face nimic cu el. Este principalul dușman al propriei populații.

Riddick spunea...

Ne trebuie totuşi... un stat. Dar nu cu "populaţia" din Sistem (birocraţia statală), trebuie o deratizare generală acolo.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Călin Popescu-Tăriceanu, 2008: "Vom da astăzi, în Parlamentul României, un vot istoric - votul pentru ratificarea Tratatului de reformă al Uniunii Europene. Pentru România este mai mult decât un moment festiv. Ratificarea Tratatului de reformă marchează o etapă. Spun acest lucru din două motive. Pe de o parte, este o primă etapă pe care noi am parcurs-o în cadrul Uniunii Europene, după aderarea de la 1 ianuarie 2007. Am avut şansa să contribuim la negocierea şi la construirea acestui Tratat, beneficiind de aceleaşi drepturi şi având aceleaşi obligaţii ca oricare altă ţară europeană. Este cel dintâi tratat european semnat de România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene. Simbolic, este primul document al Europei extinse, negociat şi semnat în format UE 27. Pentru toate aceste motive, odată cu ratificarea de către Parlament, putem spune că este cel dintâi tratat european pe care România îşi pune efectiv amprenta, conform intereselor sale, nemaifiind în postura de a prelua ceea ce au negociat şi au decis alţii. Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, în urmă cu trei ani, prin votul dumneavoastră, România a ratificat Tratatul constituţional ["Constituţia UE", caducă], odată cu ratificarea Tratatului de aderare la Uniunea Europeană. Aşa cum ştiţi, Tratatul constituţional nu a putut intra în vigoare. Din fericire, aşa cum noi am susţinut în timpul negocierilor, inovaţiile din acest document au fost preluate în Tratatul de la Lisabona. Aceste inovaţii sunt un pas înainte faţă de tratatele europene în vigoare acum."

 

Postări populare: