23 ianuarie 2022

"Bilanţul dur al situaţiei", cum ar fi zis Everac

Numai că alţii (Rusia-Belarus, iar acum apar semne că şi Ucraina) ar putea să treacă - şi parţial chiar trec - de la simpla constatare, la remediere. Iar un semn al începerii este izolarea, ruperea cu sursa stricăciunii, a microbului.

Pentru bobos (bourgeois-bohèmes sau haştagi / tefelişti), şocul va fi dur.

The picture which Western "elites" must grasp in order to survive in one form or another: Russia made a decision to break off the combined West long time ago, we are just seeing this decision being carried out. Combined West is not West it used to be anymore and is morally, culturally and intellectually malignant. I was on record for years calling for a new Iron Curtain in order to prevent the spread of a social disease from the decomposing West. At this stage I don't see how Western Europe could be saved, considering who runs it and majority of its population still believing that the gravy train of EU "socialism" and welfare may accelerate yet again. It will not, it is in a process of grinding to a complete halt with no chances moving ever again--mechanisms are broken down and there is no fuel to run it. It is basic modern economy logic. I mean real economy, of course, not a BS of stock exchanges and currency speculators.

https://smoothiex12.blogspot.com/2022/01/pepe-escobars-excellent-summary.html

18 comentarii :

Riddick spunea...

Paul Everac, Carcaletele:

Se fac, se scriu, se spun lucruri groaznice si cel mai ingrozitor dintre ele este translatia de la o tara cat de cat autonoma, cat de cat romaneasca, lasata de Ceausescu si ai lui, plus unii antecesori la o tara imbibata si penetrata de altii, dirijata de capitalul strain, cumparabila, cu aproape toate capacitatile deja vandute ori date pe aproape nimic, si care, legata economic de maini si de picioare, danseaza la comanda.

O tara care a fost decenta si nu mai e, care a avut un ideal social de cvasi-echitate si nu-l mai are, devastata fiind de inegalitati suspecte, de speculatii nerusinate, de salbaticiile hameselii, de smecherie si depravare. O tara care a fost multa vreme aparata eroic fata de intruziunea altora si care e livrata acum bucata cu bucata, fara zgomot, pe soptite, cu proceduri impuse de afara, cu amenintari si sperturi la care reprezentantii ei, ametiti, "pun botul". Acesta e faptul major petrecut in cei 18 ani postdecembristi, rasfatat sub numele de privatizare: i s-a smuls statului roman aproape totul, i s-a lasat ca, din aproape nimic, sa intretina niste amarati, avand mereu in fata sfidarea marelui capital alogen.

Ca acest lucru fundamental sa treaca, a trebuit stropit cu o zeama de uitare, de aparent huzur, si acesta a fost show-biz-ul, marea ofensiva, in tromba, a spectacolului, a luarii mintii prin simulatia asa-zis artistica, prin prestatia aparent critica, prin idiotia anti-sens a divertismentului. S-au folosit toate licentele de dare-n stamba, de "razi ca te tai!", toate amuzamentele, porcariile, talk-show-urile, glumitele, incidentele senzationale, sporturile, intimitatile, concursurile, totul muiat zdravan in reclama, ca sa anuleze socul de capetenie, acela al instrainarii, sa-l faca digest, uns. Show-biz-ul straluceste azi unde te intorci, biata camelota zvarlita norodului, mai exact narodului, ca sa-l ameteasca, sa nu se prinda ca a fost livrat cu arme si bagaje. Vine cate un oracaitor, poporul e peste el. Se intampla cate un meci, natia sta de veghe gata sa sara in sus. Isi arata damezele bijbocul, ochiosul roman e la panda, se amuza. Se fac crime, nefericiri, accidente - sa te tii audienta! Vedeta are confidente, a divortat, i s-a rupt ciorapul, nea Sucala e numai compasiune, cum e si pentru cateii abandonati, pentru amantii parasiti, pentru soap-opera tiganeasca. Se incanta repede bietul om, e dus usor cu presul!.. Show-biz-ul ii salveaza viata interioara in timp ce padurile i se devasteaza, iar petrolul, zacamintele, banii ii ajung in alta parte. Show-biz-ul e 80% din decurgerea lui, nu mai poate fara show-biz. A lasat munca aceea dura pe care au prestat-o mosii lui, cu rost sau fara, sute de ani, a lasat indatoriri de capetenie, caci a venit fofeaza gatita, cu buricul scos, si-si spune pataraniile, ba mai si canta un cantecel deocheat, manca-o-ar mama s-o manance! Mai e si Theo, si Esca, si Vacanta Mare, si Carcotasii si santezele cu album! Mai sunt si crime nesfarsite la dl. Dan. [...]

Riddick spunea...

continuarea:

Daca de pilda cineva vrea sa faca acum un bilant dur al situatiei, si sunt oameni capabili sa-l faca, si sunt oameni care chiar il fac, incat in zece minute iti dai seama ca suntem in oala si fierbem ca niste raci fara iesire, peste alte cinci minute vine emolientul, vine show-biz-ul si da cu zeama dulce-acrisoara de uitare, niveleaza, drege, acopera, reduce la proportii de mic amanunt trecator grozaviile tragice care s-au spus, hotaratoare pentru viata noastra, le tavalugeste cu zambete, cantece si fese goale, cu reclame de pamparsi, cu bonomii tampe sau desucheate; si le anuleaza, le scoate din actualitate, infigand peste ele alte actualitati, cat mai divertizante. Nimeni nu mai tine azi un discurs al natiei neastupat de fleacuri, nedisputat de saloane de automobile si de praf pentru curatat bideuri. Nimeni nu mai e capabil sa vorbeasca serios o ora in Romania, din cauza show-biz-ului si reclamei, a facerii si afacerii diversiunii. In timpul asta translatia capitalurilor straine continua, in tacere, cu toate tatanile unse.

Nu suntem, (departe de asta)? o tara de alcooluri tari (decat intr-o anumita particica a Transivaniei). Tuicusoarele noastre sunt indeobste usurele. Iar peste vin turnam apa minerala sau sifon, ca sa facem sprit. Nu suntem tara de votca, snaps sau whisky, ci de sprituri racoroase, aici ne duce firea. Iar daca vinul nu e destul de bun si de dulceag, daca e posirca ordinara, gretoasa, turnam peste el sirop. Facem adica un carcalete... si ne ametim cu el. E vocatia noastra.

https://riddickro.blogspot.com/2012/01/everac-potpourri-ii.html

Anonim spunea...

Nu sint la tema, insa am descoperit ceva interesant si e de actualitate.

De pe un site american: o știre și un comentariu de căzut pe gânduri.

ȘTIREA:
"Mii de camionagii canadieni se îndreaptă spre Ottawa pentru a bloca capitala până când toate ordinele de vaccinare vor fi retrase.

Un site web administrat de organizatorii protestelor spune că convoaie de demonstranți vor porni astăzi, 23 ianuarie, la drum din Columbia Britanică, în timp ce grupuri similare din întreaga țară sunt așteptate să se reunească la Ottawa pentru un protest în masă pe 29 ianuarie.

Grupul a strâns deja aproape 3 milioane de dolari în donații, care vor merge către costul combustibilului, al hranei și al cazării pentru protestatarii participanți, potrivit paginii GoFundMe.

Guvernul liberal a anunțat în noiembrie că toți camionagiii canadieni care doresc să treacă granița dinspre Statele Unite vor trebui să fie vaccinați pentru a evita o carantină de 14 zile, o politică care a intrat în vigoare la 15 ianuarie."

Anonim spunea...

COMENTARIUL:
"Avertisment pentru camionagii -

După ce am fost antrenat în ceea ce era cunoscut sub numele de "Counter Revolutionary Warfare" și "Inter-Agency Operations" la începutul anilor 1990, pot afirma cu certitudine că acest tip de protest (blocadă) este (din păcate) condamnat la eșec.
Mai rău, camionagiii implicați vor fi probabil arestați (și supuși la violențe dacă opun rezistență) și vor fi dați ca exemplu ca factor de descurajare pentru alte proteste similare, fiind tratați foarte aspru în sistemul juridic/sistemul penal (până la limita cruzimii).

Fără a intra în detalii (deoarece chiar și după 30 de ani sunt împiedicat legal să vorbesc despre instructorii și trainingurile la care am participat), chiar și Poliția locală va avea proceduri pentru rezolvarea unor astfel de probleme. Agențiile de stat / naționale / federale vor avea puteri sporite pentru a confisca bunuri și vor putea să oprească finanțarea (și să oprească orice sprijin logistic din partea sponsorilor naționali sau internaționali).

Confiscările de camioane (și alte forme de "confiscare a bunurilor civile") vor fi primele, apoi suspendarea drepturilor în temeiul legilor antiteroriste. Acest lucru va fi folosit în mod punitiv și public pentru a descuraja orice acțiuni ulterioare - și poate include utilizarea violenței disproporționate de către stat din motive psihologice.

Mult mediatizata grevă a "camionagiilor" din Australia a fost zdrobită cu ușurință, deoarece aceștia au folosit aceleași tactici pe care canadienii par să le planifice - rămânând în camioanele lor și făcând un protest itinerant / o blocadă prost planificată și nesustenabilă din punct de vedere logistic.

Confruntarea directă cu un adversar mai bine echipat, mai bine informat, infinit mai bine finanțat și potențial foarte violent este o nebunie. Statul va continua să escaladeze (inclusiv până la folosirea armatei pentru a scoate fiecare camion de pe străzile capitalei - chiar și cu ajutorul tancurilor, dacă s-ar ajunge vreodată atât de departe).

Împotriva statului, camionagiii trebuie să adopte o abordare "pasivă" și să evite orice formă de confruntare directă în lupta împotriva acestuia.

Tot ceea ce trebuie să facă camionagiii (inițial) este
1) să-și parcheze camioanele în siguranță și în afara oricărui pericol, acasă sau la garajul lor, și apoi să le dezactiveze fără a provoca daune penale (adică să scoată piese precum cablurile importante și alte componente mecanice care nu pot fi înlocuite ușor), astfel încât șoferii străini sau șoferii militari să nu poată sări pur și simplu în camioane și să preia livrările (să nege orice cunoștință despre piesele lipsă dacă sunt confruntați ulterior)
2) Să își ia concediu medical (în timp ce se face notificarea legală pentru a declanșa o grevă generală).
3) Să rămână acasă cu familia și să nu se lase atrași în capcane (cum au fost protestele din 6 ianuarie 2021 din SUA, sau împușcăturile poliției franceze în cazul vestelor galbene, unde mulți protestatari au fost orbiți și mutilați în mod deliberat de către poliție) sau în marșurile organizate de servicii cu scopul de a aduna împreună toți disidenții și activiștii. Rămâneți acasă, departe de pericol și adăpostiți-vă pentru câteva săptămâni.
4) după câteva săptămâni de grevă generală (sau doar de solidaritate cu camionagii și alți șoferi), consecințele și presiunea logistică vor avea mai mult efect asupra statului decât orice protest sau blocadă scurtă și nesustenabilă (cea din urmă va atrage în cele din urmă doar violența extremă a statului, deoarece ar reprezenta o amenințare existențială pentru guvern).

Mi-aș dori să pot da mai multe sfaturi, dar am mâinile legate din motive evidente - amintiți-vă doar că retragerea forței de muncă și retragerea din uz a utilajelor esențiale (nu doar a camioanelor - gândiți-vă la asta) va avea un efect mai mare pe termen lung decât orice protest scurt sau blocadă ușor de zdrobit.

Mult noroc."

Anonim spunea...

P.S.
Cred ca tipul are dreptate. Si cred ca observatiile lui sint valabile si pentru demonstratiile impotriva dictaturii sanitare tot mai frecvente, cu tot mai multi participanti, dar perfect sterile si usor de pulverizat. Cred ca sint lasati sa urle pe strazi si sint dati la televizor fiindca protestele au rol de supape pentru scaderea presiunii. Comunistii stiau mai bine: greve, incetarea lucrului, sabotaje, masinarii distruse, trenuri deraiate, incendii etc. Pe scurt: subrezirea PUTERII prin subversiune, nu prin lupta deschisa, fiindca asta e pierduta din start.

Riddick spunea...

Regimurile care se bizuie pe cozi de topor "dorm iepureşte", ştiu că la un moment dat se poate rupe filmul. Deja a început...

Anonim spunea...

La DUDA ZILEI te-ntreb si INTREB : nu , cum dracu de l-au propus pe Calin Georgescu pentru "functie " { au astia atatia presedinti de zici ca nu-s AUR ci...HAUR :-) }ci , mai degraba cum de l-a acceptat Claudiu Tarziu pe Georgescu si asta in conditiile in care , cu doar doi ani in urma se ferea de orice asociere cu el ca de Satana ? Guse { adevarat ca-i uns cu de toate } a mai spus ceva si anume ca : Dan Grajdeanu s-ar fi inscris in AUR ...IMEDIAT dupa atacul ce-a avut loc la Iasi asupra lui Simion . Daca poti sa faci rost de ceva informatii in plus , te rog sa-ncerci sa afli daca Grajdeanu { asta n-avea o "scoala "de dresaj canin ? } s-a afiliat singur sau a luat dupa el si intreaga Fratie Ortodoxa cu aia cateva sute d e membrii pe care-i are acea ...fratie . Ei afirma c-ar fi cateva mii insa , ma indoiesc asa cum ma-ndoiesc de faptul c-ar fi construit fratzia asta ortodoxa sau nu , fie si-un garaj nu o casa asa cum se lauda . Cred ca-ncep sa ma indoesc deja de veridicitatea "atacului " asupra lui Simion mai ales ca n-a fost folosit " vitrion englezesc " ci doar cerneala . Ma crezi bine , nu ma crezi iarasi bine : chiar am pus botu' la vrajeala si doar faptul c-au ajuns sa dea atatea amanunte nesolicitate...m-au facut sa le iau familiile in... Chirica Primarul Iasului , s-a saturat de prea bine caci , altminteri nu s-ar fi opus acordarii autorizatiei iar ca s-a saturat d e bine s-a vazut aproape instantaneu : cum a deschis gura pe TV. cum si-au amintit aia d e la DNA de el si...incepe circul .Asta are dosare ca , daca le va judeca cineva pe bune , risca o mie de ani d e temnita grea , nu ce-a facut Liviu Dragnea ! Chestia aia lansata { fie la shto fie ca , au aruncat momeala pentru fraieri } de tipii de la Trenduri economice ar avea sens daca si numai daca , dl. George Simion ar avea un minim simtz al ridicolului insa cum nu-l are...Mergem la pariu ca , daca in locul lui Simion ar fi fost Diana Sosoaca , asta n-ar fi fost stropita nici macar cu Channel 5 mai ales dupa figura cu macaronarii ?!Chiar asa , ce-i cu ea caci...parca a devenit invizibila { nu ca i-asi duce dorul } in ultima vreme ? P.S. Ai grije caci " regimuri care se bizue pe cozi de topor " gasesti in tot fostul lagar comunist iar Romania , este portdrapel in chestia asta .

Anonim spunea...

Sinistru personaj! Daca la G Simion vezi un actor care nu a intrat suficient de convingator in pielea personajului pe care il joaca, celalalt pare fara cusur.
G Simion are texte, recuzita ( camasi populare, autobuze, steaguri, fulare) dar multi s au prins ca umbla cu cioara vopsita. La C. georgescu e greu de vazut dincolo de masca si de inflexiunile calme ale vocii. Mai ales ca la finante si economie se pricep multi dar putini le inteleg. AUR creste in sondaje si cu personajul cel nou va creste si mai mult, din pacate. Este de manual: vor polariza acolo toti nationalistii si nehotaratii, iar adevaratii patrioti nu vor avea un lider real si capabil sa i reprezinte. Acesta e scenariul pesimist.
Alt scenariu: oricate scenarii si strategii si ar face, Dumnezeu isi face lucrarea cum considera, inca de la inceputul lumii. Ei se chinuie zeci de ani sa construiasca marionete, ca apoi sa fie calcate in picioare.
Important este ca tot timpul sa ne raportam la legile divine si asa vom vedea si infiltratii si mascatii.Gasesti chestia asta la Saccsiv pe blog si lasand la o parte aberatiile alea despre " legile divine " chiar este foarte interesanta parerea doamnei in cauza ..

Anonim spunea...

Deoarece duminica am inplinit un ... numar de pasi pe drumul spre cimitir , mi-au venit cativa insi in vizita pentru firitiselile d e rigoare , d e parca ei ar fi facut deja acel numar de pasi si mai ramasesem taman eu .Culmea este nu ca toata lumea fara deosebire , vorbea despre situatia din Ukraina sau despre pericolul aflat la mai putin de 500 de Km. de Bucuresti ci CULMEA , toti erau convinsi ca trupele lui Putin nu vor ataca Romania si nu ca aceasta ar fi neaaparat membra NATO desii acesta-i principalul impediment ci ca TZARUL , se va multumii sa treaca in pas de manevra doar prin Kiev ca sa inteleaga prostii odata pentru totdeauna , cine-i seful . A inebunit lumea frate si , care mai d e care-i mai mare specialist in ceea ce gandesc tipii de la STAVKA uitand ca...pur si simplu avem in spate niste pretzuri umflate la " produse d e baza " la gaze , la electricitate la costurile pt. inmormantari si chiar la mancat kakat iar jigodiile astea , adica inclusiv PSD , stau cu mana-n kur asteptand probabil invierea mortilor .Vad ca robotul de la Cotroceni...diferit ca, a amanat cat a vrut muschii lui acel CSAT , a iesit la TV si...ca de obicei n-a spus NIMIC . Daca nici p'sta nu-l doare fix in kur atunci ...pe cine mortii masii sa-l mai doara ?Cati ani de mandat mai are ?

Anonim spunea...

Inainte sa apuc sa uit : Putin- „Dacă focoasele nucleare se îndreaptă spre Rusia, noi ne vom duce în Rai, dar ei nu vor mai avea timp să se pocăiască” – Pai nu stie Vladimir Vladimirovici ce spune ?

Riddick spunea...

Încă mai sper "ceva pozitiv" din partea AUR, nu neapărat de la liderii săi.

Plăvanu' ar mai avea "până-n noiembrie 2024".

(a propos, La Mulţi Ani - cu aniversarea, însă).

Putin trebuia să fi acţionat de pe la începutul Maidanului (vara-toamna 2013), cel târziu când s-a transformat în insurecţie cu sprijin extern (martie 2014).


--------------

DUDA ZILEI

Liderii AUR apar la Iaşi alături de masonul Călin Georgescu. De Ziua Unirii Principatelor. Recent apăruse pe surse informaţia că "între ei ar fi intervenit o ruptură definitivă, şi fiecare ar urma să îşi vadă de drumul său".

Fals: liderii AUR tocmai au anunţat că l-au propus pe Călin Georgescu pentru funcţia de preşedinte de onoare al partidului, iar acesta a acceptat "pe loc" (aiurea, regia era deja stabilită, mai era nevoie ca acest anunţ să apară într-o zi importantă). Urmează formalizarea propunerii, la viitorul congres. Poziţia indică o candidatură pentru funcţia prezidenţială "în 2024". Sau... la momentul eventualei sale vacantări.

Unul uns cu toate alifiile (Cozmin Guşă) critică miscarea, pe care o consideră o capcană. Ca şi mine - numai că nu pentru lideri, ci pentru partidul AUR şi electoratul său.

Vizita AUR la Iaşi fusese pregătită propagandistic şi prin "refuzul vehement" al primarului PnL (Chirica) de a o aproba sau de a o acompania. Dar asta n-a fost destul, George Simion este împroşcat cu cerneală, incident la care aproape că nu reacţionează. Trebuia (astfel?!) focalizată atenţia publicului la Iaşi, de fapt la "anunţ"? Ori "a fost doar o coincidenţă"? De urmărit amănunte despre făptaş, şi ele poate nu sunt acum vizibile.

Coincidenţă sau nu, exact în aceeaşi zi, înainte de incidentul cu cerneala, pe un blog respectabil apare - printre altele - speculaţia/previziunea "George Simion se va confrunta cu o tentativă de asasinat, eveniment care va deschide o nouă pagină violentă în societatea românească" (titlul postării: Ce se va întâmpla anul acesta? ).

Riddick spunea...

qnami, nu pot da "acel răspuns". Dacă vrei să-mi comunici ceva în special, pune comentariu aici la blog (la orice postare), cu menţiune gen "nu publica, mesajul este pentru tine, nu este destinat unei audienţe mai largi".

Mesajul nu va trece de moderare, nu-l voi publica.

Riddick spunea...

îi mulţumesc unui comentator anonim pentru clipul "cu destinaţie privată" (e totuşi public, în online), şi din care reiese că Ciucă este agent SUA: printre altele, nu a depus raportul informativ detaliat despre contactele sale la vizitele din SUA, cum decurgea din obligaţiile legale stricte ale unui membru al Marelui Stat Major.

"Sursa": MD Hartmann la Gold FM, emisiune cu Guşă: "Ciucă, recrutat şi teleghidat de o agenţie americană cu titlul din patru litere" - ar putea fi Defense Security Cooperation Agency (DSCA).

Hartmann (ce nume!) pretinde că "are toate detaliile, în amănunt", inclusiv cu partidele de vânatoare ale lui Ciucă "prin munţii Americii".

Riddick spunea...

Eh... H.B. Hartmann

Anonim spunea...

La pastila R : cine mortii ma-sii este acea " printesa urbana " ? De fapt , nu asta-i curiozitatea , caci am aflat intre timp cine-i parashuta ci , cine-s aia care au facut coada sa-i cumpere " literatura " , cine-s sutele alea de mii care-o urmareau pe FB ??? Nu-i singura care-si paraseste patria iubita constatand ca { dupa ce s-au pricopsit fireste } nu se poate traii aici .Chiar asa , ce ne vom face constatand { a cata oara } ca " ne pleaca ...valorile " si noi romanii vom devenii astfel mai " saraci " fara curvetele respective ? Vorba dumitale : DUCE-V-ATI !!! P.S. CURVETE am scris...IARTA-MA ?! Doream de fapt sa scriu...CORVETE , ca tot au inceput astia sa vorbeasca despre achizitionarea unor barci dintr-astea dar , din Franta de data asta , de parca Flota Rusa se poate impiedica de...barcile lui Macron . P.P.S. Da' care-i treaba de l-ai resuscitat pe Everac ? Omu' diferit de faptul ca-si descoperise socialismul din ADN era un admirator sincer al...ctitorului Romaniei moderne , tovarasul Nici o Lae Ceausescu si fireste , si-al sotiei a cestuia care era ADI = ACADEMICIAN , DOCTOR , INGINER afara d e tovarasa de lupa si idei cu GENIUL CARPATIN plus ,MAMA DEVOTATA....alege-s-ar prafu de amandoi si de restul familiei pana la finalul mandatului bovinei din grajdul de la Cotroceni ! Everac are cateva lucrari absolut GENIALE iar asta o spun fara vreo urma d e ironie .Nu-l mai pot suferii eu care , de-al dracului ce sunt , inca n-am uitat laudele desantzate pe care acesta le facea la adresa " bunastarii romanilor " si le facea , fix atunci cand...doar cartela ne mai lipsea pentru a ne achizitiona inclusiv painea cea de toate zilele .

Riddick spunea...

Cu cât se cară mai mulţi haştagi, cu atât mai bine. Haştagi = agenţii infiltrării globaliste, agenţi care se manifestă sub sub diverse forme dar cu scop şi directive comune.

https://riddickro.blogspot.com/2022/01/pastila-r-31.html

Everac a avut şi greşeli, dar în ultimul deceniu de viaţă şi le-a răscumpărat, în parte, măcar. Prin ce a scris, şi prin stilul în care a făcut-o. Am ales aici subiectul "bilanţului".

Anonim spunea...

Ai uitat!
ADI, savant de renume mondial!
Fără descrierea completă nu are nici o valoare.

Riddick spunea...

Academician-Doctor-Inginer (coana Leana)

Mda, când ai anturaj "de încredere" care te distruge prin încurajări că "se poate şi asta", ajungi (la) rău.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: